Libra Internet Bank - profit net în scădere cu aproape 7%, în primul semestru

F.D.
Bănci-Asigurări / 30 august

Libra Internet Bank - profit net în scădere cu aproape 7%, în primul semestru

Libra Internet Bank a raportat un profit net de 149,5 milioane lei, în primele şase luni ale acestui an, în comparaţie cu 160,7 milioane de lei (-6,97%), în aceeaşi perioadă din 2023, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Activele nete totale ale Libra Internet Bank au ajuns la 11,6 miliarde lei în semestrul I din 2024, o creştere cu 4% faţă de finalul anului 2023, profitul net înregistrat în primele şase luni din 2024 este de 149,5 milioane lei, iar portofoliul brut de credite se situa la 7,3 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare neauditate.

Nivelul surselor atrase de la clienţi era de 9,7 miliarde lei, la 30 iunie 2024, distribuţia în funcţie de categoria de clienţi fiind una echilibrată. Astfel, ponderea depozitelor constituite la Libra Internet Bank avea următoarea structură:

Persoane fizice: 34%

Persoane juridice: 41%

Profesii Liberale: 25%

În privinţa activităţii de creditare (portofoliul brut de credite), creşterea realizată de Libra Internet Bank în primul semestru din 2024 este de 7%, comparativ cu 31 decembrie 2023, cele mai mari salturi fiind înregistrate pe segmentele Persoane fizice (+27,6%) şi Corporaţii mari (+23,8%). Creditele în lei au crescut cu 13%, un procent de aproape trei ori mai mare decât media la nivelul sistemului bancar din România, în timp ce creditele în valută au scăzut cu 8%.

Eficienţa operaţională a Libra Internet Bank a fost impactată de nou introdusa taxă pe cifra de afaceri, a cărei valoare s-a ridicat la 11,2 milioane lei. Astfel, indicatorul Cost to income era 45,2% la 30 iunie 2024, faţă de 40,7%, în urmă cu un an. Cu toate acestea, Libra a menţinut o eficienţă operaţională superioară mediei înregistrate la nivelul sistemului bancar din România: 50,2%.

Similar, banca a înregistrat în prima jumătate a anului o Rentabilitate a activelor (ROA) de 2,7%, peste media sistemului bancar - 1,8%.

Ratingul acordat Libra Internet Bank de către Fitch Ratings confirmă perspectiva stabilă şi evidenţiază "oportunităţile mai bine explorate decât principalii competitori", precum şi "performanţele solide în privinţa creşterii volumelor şi gestionării capitalului, a lichidităţilor şi a calităţii activelor".

"Aceste rezultate financiare arată o creştere susţinută a activităţii Libra Internet Bank, nu doar pe nişele consacrate, ci inclusiv prin explorarea unor noi segmente de piaţă. Am reuşit, în acelaşi timp, să menţinem un grad ridicat de eficienţa operaţională, în special datorită tehnologiei de ultimă generaţie, atât prin utilizarea acesteia în interiorul organizaţiei, cât şi prin transpunerea inovaţiilor în produse şi servicii bancare. Avem o echipă focusată şi determinată, capabilă să facă faţă provocărilor şi să atingă obiectivele stabilite", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb