Librex a încheiat anul 2020 cu afaceri de 1 milion de euro

G.U.
Companii / 16 februarie 2021

Ionuţ Radu, fondator Librex

Ionuţ Radu, fondator Librex

Librex, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de carte, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 1 milion de euro, cu 186% mai mult comparativ cu 2019, conform unui comunicat de presă. Aşteptările pentru anul în curs sunt în linie cu vânzările din ianuarie, în valoare de 205.000 euro, record absolut în istoria companiei şi cu 300% mai mari comparativ cu cele raportate în ianuarie 2020.

Motoare de creştere

Măsura cu cel mai mare impact în rezultatele obţinute a fost eliminarea taxei de transport pentru toate comenzile plasate pe site, măsură adoptată anul trecut, la începutul declarării Stării de Urgenţă. De atunci şi până în prezent, Librex a fost singurul jucător din piaţa de carte care a oferit serviciul de transport cu titlu gratuit.

Conform comunicatului, o pondere însemnată o constituie şi investiţiile în valoare de 125.000 de euro realizate în dezvoltarea soluţiilor şi serviciilor online, în dezvoltarea capacităţii operaţionale şi logistice, precum şi în costuri de marketing.

Nu în ultimul rând, segmentul de e-commerce şi-a menţinut ritmul de creştere şi în 2020, estimat de companie undeva la 30 - 40%, ceea ce s-a tradus în mai multe comenzi şi, implicit, venituri pentru Librex.

Obiective în 2021

Pentru a susţine ritmul de creştere, Librex triplează bugetul de investiţii la 300.000 de euro, sumă ce va acoperi mutarea într-un nou depozit, de cinci ori mai mare decât precedentul, serviciul propriu de pick-up point şi locker şi triplarea numărului de angajaţi.

Acestora li se adaugă serviciile anunţate anul trecut - dezvoltarea ofertei de cărţi în limba engleză, introducerea produselor de paptetărie, jocuri şi jucării - care urmează să fie implementate la finalul trimestrului trei.

Previziuni şi trenduri în piaţa de carte

Potrivit sursei citate, Librex este de părere că, în 2021, piaţa de carte va reveni la cifrele din 2019. "Măsurile de prevenire a Coronavirusului au stimulat competitivitatea şi îmbunătăţirea serviciilor şi a ofertei în pieţa de carte. Distanţarea fizică a adus o explozie de lansări online şi mai multă interacţiune între autori şi cititori, ambele aspecte favorizând creşterea interesului din partea clienţilor. Nu în ultimul rând, atât autorii, cât şi cititorii, au avut mai mult timp disponibil pentru a se dedica fenomenului, aspect din care toţi jucătorii implicaţi au avut de câştigat. Ne place să credem că acest timp câştigat a însemnat pentru mulţi fie descoperirea, fie întoarcerea la lectură", Ionuţ Radu, fondator Librex.

Obiceiuri de consum

În 2020, peste 55% din venituri au fost generate de categoriile beletristică, dezvoltare personală şi cărţi pentru copii. În completare, categoria cărţilor pentru adolescenţi are toate premisele să devină un challenger serios, întrucât a crescut cu 250% în vânzări comparativ cu 2019.

Cele mai bine vândute titluri au fost Arta subtilă a nepăsării (Mark Manson), Acolo unde cântă racii (Delia Owens) şi Tată bogat, tată sărac (Robert T. Kiyosaki), conform comunicatului.

Ponderea comenzilor se împarte între Bucureşti (aproximativ 35%) şi restul ţării, majoritar în oraşele Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa şi Galaţi. Perioada cea mai prolifică a fost septembrie - decembrie, datorită Black Friday, sărbătorilor de iarnă şi începutului de an şcolar.

81% dintre comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile, în timp ce 56% dintre acestea au fost achitate cu cardul (comparativ cu 18% în 2019).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Wow, romanii citesc carti ! O veste buna ! "O carte citita este un gratar pierdut" zicea un contemporan.......Acu' daca este sa fiu pricinos, probabil ca s-au vandut "siropuri" de dragoste sau ineptii motivationale in majoritate, caci nu cred ca a comandat cineva Anna Karenina. Insa e mai bine decat nimic oricum......probabil ca razbate din ceea ce scriu o dezamagire, caci prea multi oameni au ajuns sa umble cu ata in buzunar ca sa poata lega 2 cuvinte.....eu am avut norocul sa fac scoala inainte de 89 si doar literatura obligatorie din liceu pentru 1 elev echivala cu cat citesc azi 10 oameni in toata viata lor.....ceea ce nu inseamna ca acele timpuri erau CU TOTUL bune; erau imbecilitati si utopii si pe atunci, dar cititul cartilor (oricum nu exista altceva !) era totusi ceva obisnuit....astazi este rara avis....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb