Lichidatorii caută un milion de euro pentru salvarea ansamblului rezidenţial Pine Garden din Şcheii Braşovului

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 17 septembrie 2014

Lichidatorii caută un milion de euro pentru salvarea ansamblului rezidenţial Pine Garden din Şcheii Braşovului

Planul de reorganizare a companiei Ancodom SRL, dezvoltatorul imobiliar al ansamblurilor rezidenţiale Sub Cetate şi Pine Garden, a fost aprobat de Adunarea Creditorilor de săptămâna trecută. Casa de Insolvenţă Rovigo, administratorul judiciar al dezvoltatorului, susţine că planul de redresare vizează redresarea proiectului imobiliar "Pine Garden", a cărui construcţie a debutat în anul 2008. Planul prevede, ca principală modalitate de acoperire a datoriilor societăţii, finalizarea proiectului imobiliar şi valorificarea ulterioară a acestuia. În prezent, ansamblul rezidenţial este construit in proporţie de aproximativ 61% , acest stadiu permiţând, conform specialiştilor Rovigo SPRL, posibilităţi de valorificare multiple.

Deocamdată, Rovigo este în căutarea unor investitori care să finalizeze construcţia proiectului, pentru aceasta estimându-se că ar fi nevoie de 500.000 - un milion de euro. "Oferta investiţională se adresează atât pieţei interne, cât şi celei externe, având în vedere faptul că Braşov este un oraş turistic european. Este cunoscut faptul că, în calitate de partener în cadrul Forumului European pentru Securitate Urbană, Braşov se află în curs de implementare a proiectului «Siguranţă în turism - pentru un mediu sigur în oraşele turistice». La finalizarea acestuia, în 2015, Braşovul va primi Statutul Internaţional (Carta) «Oraş sigur pentru turism»", arată o notificare emisă de către Rovigo SPRL.

Potrivit specialiştilor Rovigo SPRL, investiţiile ce vor fi efectuate în vederea finalizării proiectului imobiliar au mari şanse să se bucure de un randament ridicat şi, totodată, să realizeze şi scopul planului de reorganizare, acela de plată a pasivului societăţii aflate în dificultate.

Proiectul Pine Garden este un ansamblu rezidenţial localizat în Şcheii Braşovului, în apropiere de Pietrele lui Solomon, în suprafaţă utilă totală de 3.744,30 mp. Din cele patru clădiri tip vilă, care urmau să totalizeze 56 de apartamente, au fost ridicate, parţial, doar două, aici urmând să se şi oprească proiectul. Valoarea de piaţă a acestor două construcţii este, potrivit planului, de 1,8 milioane de euro. Dezvoltatorul a intrat în insolvenţă pentru datorii de 9,098 milioane de lei, cel mai mare creditor fiind Banca Italo Romena, cu 8,675 milioane de lei. Lichidatorii susţin că după finalizarea celor două blocuri, acestea ar putea fi vândute cu 20,28 milioane de lei, ceea ce ar asigura stingerea în totalitate a creanţelor.

Compania Ancodom este parte a unui grup de firme din Braşov, cu activitate în domenii ca instalaţii electrice, turism, producţie industrială, reprezentanţă moto etc. Grupul de firme este controlat de oamenii de afaceri braşoveni Ion Seche, fost senator PSD, şi Bogdan Drăghici. În urmă cu şase ani, Ancodom a anunţat că investeşte 14 milioane de euro în două ansambluri rezidenţiale în Braşov - Sub Cetate şi Pine Garden.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb