Licitaţie pentru atribuirea a 10 hectare de plaj[a

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 13 aprilie 2007

Direc"ţia Apelor Dobrogea Litoral va organiza, pe 19 aprilie, o nouă licitaţie pentru închirierea ultimelor patru tronsoane de plajă, care totalizează 10 hectare, în condiţiile în care în acest moment, plajele de pe litoralul românesc sunt închiriate în proportie de 96 la sută, a anunţat joi directorul Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral /DADL/, Ionel Manafu.

Conform unui comunicat al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), directorul DADL a participat joi la o şedinţă prezidată de ministrul de resort, Attila Korodi, pe tema situaţiei actuale a plajelor de pe litoralul românesc al Mării Negre şi prognozei hidrologice şi meteorologice pentru perioada următoare.

La eveniment au mai participat secretarul de stat pentru Ape, Lucia Ana Varga, directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, precum şi directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), Octavian Gabor.

În cadrul întrevederii, directorul DADL, Ionel Manafu, a precizat că, în acest moment, plajele de pe litoralul românesc sunt închiriate în proporţie de 96 la sută. Totodată, Ionel Manafu a afirmat că, în data de 19 aprilie, DADL va organiza o noua licitaţie pentru închirierea ultimelor patru tronsoane, care totalizează 10 hectare.

Legat de gestionarea plajelor, DADL, instituţie aflată în subordinea ANAR, are obligaţia de a conserva plaja pe timpul iernii şi de a o pregăti pentru a fi predată operatorilor, precum şi obligaţia de a colecta algele de la linia apei.

Ecologizarea zilnică revine operatorilor de plajă. Tot DADL este instituţia care are obligaţia de a întocmi Planurile Urbanistice Zonale (PUZ), pe baza cărora operatorii pot ridica construcţii specifice plajei (duşuri, băi, baruri, etc).

Până în acest moment, au fost aprobate PUZ-urile pentru Costineşti, Eforie şi Năvodari, iar în zilele următoare este aşteptată aprobarea celor aferente zonelor Mangalia şi 2 Mai.

În ceea ce priveşte PUZ-ul pentru zona Constanţa-Mamaia, acesta nu a fost obţinut întrucât solicitările formulate de primăria Constanţa au făcut ca procedura de acordare a PUZ-ului să se prelungească până în apropierea sezonului estival. Ministrul Attila Korodi a solicitat conducerii DADL toată documentaţia depusă la administraţiile locale pentru obţinerea PUZ-urilor, în vederea găsirii soluţiei optime pentru asigurarea unui turism civilizat pe litoralul românesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb