Liderii coaliţiei au decis calendarul privind legile Educaţiei

M.C.
Politică / 10 ianuarie 2023

Liderii coaliţiei au decis calendarul privind legile Educaţiei

Liderii coaliţiei de guvernare au decis, în şedinţa de astăzi, ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educaţiei din data de 1 februarie pentru ca proiectele legilor educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie, informează News.ro.

Vicepremierul Kelemen Hunor a propus ca Executivul să îşi asume răspunderea pe proiectele legilor educaţiei, însă prim-ministrul Nicolae Ciucă a respins această variantă, arată sursele politice ale G4Media.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercurea trecută, că au fost discuţii pentru finalizarea pachetului de legi ale educaţie pentru ca ele să poată intra în dezbaterea Parlamentului, odată cu începerea sesiunii parlamentare. Şeful Guvernului a adăugat că au fost pregătite şi proiectele din domeniul educaţiei care implică o serie de măsuri de modernizare a spitalelor din ţară.

De asemenea, pe 28 decembrie 2022, ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat despre legile educaţiei, că vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică, la începutul anului viitor, după vacanţă şi cel mai probabil vor ajunge în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din februarie.

Ea a arătat că aceste legi vor viza bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii în sistem, astfel că ar trebui aşteptate cu bucurie.

Despre întârzierea adoptării pachetului, Deca a arătat că proiectul legislativ nu a fost asumat de ea, ca şi consilier prezidenţial ci de către ministrul Cîmpeanu, când a fost lansat în dezbatere publică, iar după comentariile venite în dezbaterea publică şi-a luat timpul necesar pentru a integra cele mai bune soluţii care au ajuns la minister.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Plagiatori ciuca si bode dau romanilo legile educatiei ???

    Am votat pnl pt a nu mai fi psd la guvernare si ce avem ? Guvern pnl +psd . Aceste partide candideaza separat si guverneaza impreuna ? Si pt ca am votat pnl si pnl m-a trdat la viitoarele alegeri votez USR!!!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb