Liderul partidului UKIP are o "mare problemă" cu România

A.C.
Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2014

Liderul partidului eurosceptic UKIP (Partidul Independent al Marii Britanii) a declarat pentru postul american CNBC că are o "mare problemă" cu România, punând "paie pe foc" la acuzaţiile că partidul britanic este rasist.

"Nu am o problemă cu românii. Am o mare problemă cu România", a declarat Nigel Farage, liderul UKIP, care face campanie pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE).

UKIP a înregistrat un succes-şoc la alegerile europarlamentare din week-end-ul trecut, când a depăşit cele trei partide principale britanice - Conservatorii, Laburiştii şi Democrat-Liberalii, câştigând 27,5% din votul britanicilor.

Partidul eurosceptic a făcut campanie pe tema anti-imigranţi, subliniind creşterea migraţiei către Marea Britanie a persoanelor din alte părţi ale Europei. Aceasta a contribuit la acuzaţiile de rasism, inclusiv din partea celor trei partide principale.

Ieri, Farage a declarat pentru CNBC că "bande criminale cunoscute" din România se îndreptau spre Marea Britanie, unde oficialii au fost obligaţi să le acorde dreptul de intrare în ţară datorită legislaţiei europene ce guvernează libera circulaţie a persoanelor, bunurilor şi serviciilor.

"Unele dintre aceste state post-comuniste nu au făcut tranziţia completă către o democraţie occidentală. Aceştia au propriile minorităţi, care sunt discriminate într-un mod ce este într-adevăr şocant dacă stai să te uiţi, iar bandele criminale organizate au acaparat state precum România", a declarat Farage.

"Noi, ca membri ai UE, nu putem opri la graniţă aceste bande", a mai adăugat acesta.

După succesul avut în alegerile de la sfârşitul săptămânii, Farage a estimat că UKIP va câştiga "un număr important" de fotolii parlamentare în alegerile naţionale din Marea Britanie, ce vor avea loc anul viitor. Apoi, va cere un referendum privitor la calitatea de membru al Uniunii Europene, acţiune deja promisă de Partidul Conservator în caz de victorie. Nigel Farage se aşteaptă ca referendumul să fie câştigat, prin votul "nu" al respondenţilor.

Farage a declarat pentru CNBC: "Dacă putem păstra acest avânt, să ajungem la un referendum şi să le dăm britanicilor şansa de a decide între a ne guverna singuri, în propria ţară în propriul nostru parlament, şi a fi guvernaţi de birocraţii de la Bruxelles, cred că, dacă putem ajunge la acest punct, atunci votul «nu» va câştiga. Iar atunci, nu doar că ne recuperăm independenţa, democraţia şi libertatea, ci şi restul Europei ne va urma".

Partidele populiste eurosceptice au câştigat alegerile europarlamentare şi în alte ţări. Printre ele, se numără Frontul Naţional din Franţa, precum şi alte formaţiuni similare din Danemarca şi Ungaria.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In sfarsit, cineva care nu e ipocrit si destul de direct in ce spune. Pai da, are o problema cu Romania, adica cu cine reprezinta Romania in lume, cu cine administreaza politic Romania, cu cine administreaza economice Romania, cu justitia si cu politia corupta din Romania. Dar noi, noi nu avem aceeasi problema ca si dl.Farange? Avem, cum sa n-avem. Dar ne facem ca suntem patrioti cand vine vorba de recunoastere. Ati vazut ce curent mediatic de opinie s-a nascut deodata cand dl.Farange a atacat de fapt statul roman? Toti au sarit, i-au mistificat vorbele, le-au interpretat cum au vrut ei, au sarit ca arsi, cum adica, englezul se baga peste noi conducatorii Romaniei? Pai cum, noi l-am omorat pe Ceausescu, noi am facut Romania de azi, noi trebuie sa traim bine, noi ofiterii si rudele noastre, hotomanii din judete care au organizat transferul de putere de la comunisti la fosti comunisti si actuali baroni (sa le zicem asa). Pai noi am tziganizat Romania, noi am exportat pe toti Nicu Gheara si ne-am creat retelele de mafie prin strainataturi, cine altcineva? Cum adica, pai noi ne-am protejat cu Halaicu, cu Lis, cu Vanghelie, cu Nastase, cu Geoana si cu toti romii mai mult sau mai putin declarati. Offf, mama ei de viata... Acum ne ofticam pe Farange ca spune adevarul agresiv si pe fata? Mai bine ne-am uita in curtea noastra si am lua putina atitudine, c-o sa murim aici, in mizerie si dizgratie.

    Nu inteleg cum pot fi acuzati de rasism, credeam ca toate natiile Europei sunt de aceesi rasa, chiar daca sunt minoritati rasiale importante pe ici pe colo. Eventual nationalism, xenofobism.

    Nu inteleg cum pot fi acuzati de rasism, credeam ca toate natiile Europei sunt de aceesi rasa, chiar daca sunt minoritati rasiale importante pe ici pe colo. Eventual nationalism, xenofobism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb