LIDERUL PPE, MANFRED WEBER: "Cancelarul Karl Nehammer are tot sprijinul nostru"

V.G.
Internaţional / 11 decembrie 2022

"Cancelarul Karl Nehammer are tot sprijinul nostru"

Liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, care cu o zi înainte de Consiliul JAI a mers la Viena şi a încercat alături de europarlamentarii români să-l facă pe cancelarul Karl Nehammer să se răzgândească în privinţa blocării aderării României la Schengen, a declarat, într-un interviu publicat vineri de cotidianul "Die Presse" că şeful guvernului de la Viena are tot sprijinul său şi are dreptate când se plânge că spaţiul Schengen nu funcţionează şi de aceea problema ar trebui abordată în Consiliul European, relatează News.ro.

"Situaţia Austriei din cauza fluxului necontrolat de migranţi este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru pentru că această situaţie trebuie să se schimbe. Legislaţia Schengen trebuie să fie din nou aplicată în mod corespunzător la frontierele externe ale UE", a scris Manfred Weber pe Twitter ca un comentariu la interviul pe care îl publică "Die Presse" şi pe care europarlamentarul german îl promovează.

Întrebat, în interviu, referitor la faptul că Austria a blocat admiterea în spaţiul Schengen a Bulgariei şi a României, pe motiv că cifrele privind azilul au crescut brusc în ultima vreme, dacă nu cumva este greşit să se amestece cele două probleme, Manfred Weber a răspuns categoric că nu este greşit.

"Cele două aspecte sunt în mod clar legate, deoarece în prezent avem un aflux necontrolat de imigraţie în Europa şi, desigur, acest lucru are legătură şi cu protecţia inadecvată a frontierelor externe. Înţeleg pe deplin că situaţia actuală este inacceptabilă pentru Austria şi este important ca Nehammer să spună că lucrurile nu mai pot continua aşa. El are sprijinul PPE", a declarat Manfred Weber.

Cu toate acestea, el spune că România şi Bulgaria ar fi trebuit să primească, joi, undă verde pentru aderarea la Schengen şi de aceea spune că problema imigraţiei necontrolate ar trebui abordată de liderii UE, în Consiliul European.

La observaţia că Othmar Karas, europarlamentar austriac creştin-democrat (grupul PPE) şi vicepreşedinte al Parlamentului European, vede lucrurile cu totul altfel şi îşi critică puternic partidul pentru veto-ul exercitat în privinţa extinderii Schengen cu România şi Bulgaria, Manfred Weber a răspuns: "Este corect ca Partidul Popular European să susţină admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Din punctul meu de vedere, decizia de joi ar fi trebuit să fie, de asemenea, în favoarea celor două ţări. Cu toate acestea, ne îndreptăm ca somnambulii spre următoarea criză a migraţiei, iar Austria este una dintre principalele ţări afectate. Până acum, din păcate, multe state membre nu au recunoscut încă natura dramatică a situaţiei. Acest lucru trebuie să se schimbe. Consiliul European trebuie să acţioneze".

Manfred Weber a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă alături de cancelarul german, Karl Nehammer, după ce PPE a avut o reuniune la Viena în ajunul Consiliului JAI.

El a arătat şi atunci că România şi Bulgaria şi-au făcut temele pentru aderarea la Schengen şi că problema migraţiei ilegale este una reală. "Nu vorbim despre a bloca aderarea lor, vrem să ne asigurăm cum putem să ajutăm", a spus liderul PPE, care l-a criticat în schimb pe şeful politicii externe a UE, social-democratul Josep Borrell, spunând că este "dezamăgitor" că acesta nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu ţările africane pentru un acord de readmisie a imigranţilor ilegali. Comisia Europeană trebuie să ajute, a subliniat Weber, spunând că în aceste condiţii nu pot fi condamnate gesturile unor ţări de a ridica garduri la frontiere.

"Avem imigranţi neînregistraţi şi se pune întrebarea cum Ungaria poate rămâne membru Schengen în asemenea circumstanţe. Mesajul este că trebuie să ne păstrăm standardele. Atunci când vorbim despre România şi Bulgaria sper că nu vom vorbi niciodată despre a bloca ceva, ci mai degrabă despre cum putem să lucrăm împreună pentru a ajunge la următorul pas. Sunt experţi care au dat undă verde României şi Bulgariei, dar încă sunt multe lucruri care trebuie făcute şi trebuie să ne asigurăm că acele standarde devin o realitate", a menţionat Weber.

"PPE susţine extinderea Schengen. Ştiu că sunt unele îngrijorări în această privinţă în Austria, dar ştiu că România, Croaţia şi Bulgaria şi-au făcut temele împreună cu experţii şi asta reiese din toate rapoartele pe care le-am văzut, de aceea susţinem extinderea Schengen. Deci, consider că trebuie să vorbim despre legalizarea migraţiei, dar şi despre extinderea Schengen. Ne bucurăm că am putut face asta împreună cu cancelarul", a arătat Manfred Weber în declaraţiile susţinute alături de cancelarul Austriei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. daca nu ma insel (si nu ma insel) PNL si UDMR fac parte din PPE

    se vede inca o data ca Europa trateaza Romania ca tara de mana a 2-a  

    nu vad nici un motiv sa nu avem o viziune suveranista, libera si autonoma, tratand si noi la randul nostru Romania ca prima prioritate INTOTDEAUNA si alte tari europene ca tari de mana a 2-a (eventual Ungaria si Austria ca ceea ce sunt de facto = tari de lumea a 3-a, animate de viziuni ultra-vechi, renascute in forma neo-imperialista, revizionista, iredentista si complet ANTIEUROPEANA)  

    Austria si Ungaria nici nu ar trebui sa existe la cat de inferioare sunt Ideii Europene!

    Ei sunt la nivel de australopiteci habsburgici, nici macar Cro-Magnon sau Neanderthali !!!! Animale inferioare care si-au pierdut de mult timp dreptul la existenta!  

    1. Nehammer i-a reamintit FATA IN FATA lui Rares Bogdan ca acum ceva timp exista Imperiul Austro-Ungar Habsburgic care detinea parti din Romania... a fost o afirmatie care l-a socat pe Rares Bogdan !!!!!

      VA PUTETI DA SEAMA CE VIZIUNI CANCEROASE AU uNGARIA SI aUSTRIA ? 

      trebuie aruncate la gunoi aceste asa-zis tari - in fapt teritorii locuite accidental de animale inferioare 

      :) si recitind ce am scris , parca imi amintesc ca OTP Bank e CEC-ul ungurilor ...si s-a extins nemeritat in regiune, inclusiv in Romania.

      nu vad de ce ati mai colabora cu banca prin care interesele rusesti (via proxy-ul unguresc) ruleaza banuti prin care finanteaza organizatiile prin care e sapata la temelie statalitatea Romaniei (ppmt, pcm, udmr, etc... )... sub masca "donatilor" si etc... dar nu numai prin OTP ! ;) mai sunt si niste autralopiteci care au rulat banuti murdari rusesti via unguri si apoi via organizatii secesioniste maghiare din Romania.  

      vedeti ce le mai stie Bancherul bun ? le stie si le zice , le da pe goarna in public! :)  

      M-aș fi așteptat de la tine să ne dai o predicție palpabilă, România exclude Austria și Ungaria din UE toamna pe'nserat.

      Romănezii votează PPE la două-trei mâini așa că au ce aleg. 

      nu, fara predictii.

      nu acum.  

       

      de fapt intr-un singur comentariu (cam cu 24-48 ore inainte de votul pe schengen) am zis aici ca nu pupam schengen... si am mai afirmat acelasi lucru acum 1,5-2 ani tot aici... dar fara sa precizez data de acum ca data de referinta.  

      neintrarea in schengen are legatura si cu viteza de miscare a echipamentelor nato in Romania - din acest punct de vedere australopitecia a jucat kazaciok pe muzica rusilor (vezi cazul razboiului rusia-ucraina).  

      dar totusi ma uit si la posibilitati ca rusia sa execute prosteste lovituri preemptive asupra Romaniei in 2023 (sau asupra altui stat NATO).  

      Acela va fi momentul aparitiei ww3.  

      eu sper ca rusii au creierul la purtator si bine conectat cu corpul si ca nu vor decide asa ceva. . . dar nimeni nu stie (nici eu nu stiu sigur) ce vor decide rusii daca Putin e pus rau la colt si daca e eliminat si dupa el urmeaza vreun general nebun (care neavand sange de politician, ci de militar, nu stie sa negocieze) 

      acestea sunt momentele de risc geopolitic aici in zona Romaniei : 2022-2023 ... mai apoi riscul geopolitic migreaza catre estul marii negre (axa georgia - armenia, etc...pe acolo) si apoi migreaza catre sud-estul si sudul marii negre (aria turciei)  

      mai apoi urmeaza conflictul militar fierbinte militar intre grecia si turcia (proxy-uri pentru rusia si sua) intre 2025 si 2027.  

      cam asta e harta mea geopolitica pe timp lung.  

      acum in 2022-2023 riscurile pentru Romania (mai degraba pentru vecinii Romaniei decat pentru Romania in mod direct) au fost deosebit de periculoase dar au devenit managerizabile. Mai avem un varf de risc intre ianuarie si martie 2023. Dar din aprilie-iunie 2023 incolo riscurile pentru Romania sunt in scadere.  

      Romania era tinta a 2-a (la pachet cu Rep Moldova) daca rusia spargea ucraina in sud pana la gurile Dunarii si pana la Transnistria. Dar aceasta perspectiva a fost blocata CU SUCCES fiind folosite mijloace specifice (atat din vedere cat mai ales din ascuns).  

      cam astea sunt ideile mele privind viitorul proxim geopolitic.  

      De aici din Romania, consider ca riscurile geopolitice si militare scad din martie-aprilie 2023 si dispar complet din noiembrie 2023. Tot ce pot sa sper e ca Dumnezeu sa le dea propriilor politicieni intelepciunea necesara sa evite ORICE implicare in vreun conflict militar extern care nu are legatura cu noi, istoria noastra si interesele noastre in zona.  

      reamintesc ca Putin e indepartat si decedeaza in perioada martie/aprilie 2023 SAU e indepartat in martie/aprilie 2023 si decedeaza (ajutat de prieteni) pana in nov 2023. De asta sunt extrem de sigur 200% ... Putin nu trece viu de nov 2023.  

      Daca Romania ar avea coloana vertebrala, ar fi ca Ungaria si ar cauta si colaborare cu Rusia.

      nu, nu e cazul.

      Inamicul natural al Romaniei e Rusia.  

      Daca nu era asa de mult ar fi negat public pactul Ribbentrop-Molotov (inclusiv implicatiile teritoriale) si ar fi returnat Tezaurul Romanesc integral si fara nici o conditie.  

      Faptul ca nu au facut-o DOVEDESTE ca Rusia nu are nici un gand bun pentru Romania si daca ar putea ar deconstrui-o imediat! De aici prietenia exceptionala dintre Ungaria si Rusia (ungaria inca viseaza revizionist revenirea Transilvaniei la asa-zisa ungarie mare - un vis imposibil).  

      nu mai zice prostii!  

      orice roman stie ca Rusia e dusmanul natural al Romaniei !  

      lasa vrajeala rusofila!  

      inca o predictie (personala) : noroc ca pana in 2040 nu va mai exista Rusia... vor aparea intre 8 si 9 tari care se vor lupta intre ele (nu cu altele) inclusiv cu arme atomice.  

      Rusia nu dispare datorita altora, ci datorita propriului popor rus care o ia razna si incep sa se bata intre ei. Doar Dumnezeu si Maica Domnului pot opri asta si doar daca considera ca in poporul rus se gasesc macar cativa oameni virtuosi care sa se roage pentru viitorul Rusiei cat pentru tot poporul. Vorbesc de oameni foarte alesi, pustnici ascunsi in munti sau in pustia rusa.  

      Ce am scris e foarte foarte serios, nu e gluma, nu e minciuna.  

      Maica Domnului si Dumnezeu se uita la Rusia si isi doresc sa se intoarca la caile bune, crestine. Sa lase razboiul si sa fie in buna pace cu vecinii.  

      Dar decizia e doar la rusi. De aia exista liber arbitru. Ca oamenii sa poata alege. Inclusiv sa inchida un razboi !  

    Cu politica noastra externa de tip enclava,

    asta meritam si nu are rost sa dam vina pe altii 

    In Vienna statul acorda ajutor social de până la 850€ lunar ,pe lângă casă asigurata migrantilor extracomunitari si transport public gratuit.Aceasta pomană acordată de fapt mediului de afaceri austriac a făcut înconjurul lumii și de aici valul de migranți.Daca pomană continuă o sa vina 1 miliard până la urmă.Asta fiind politica statului austriac de a asigura ceva creștere economică.Conform datelor publicate tot de către stat ,cu ucrainienii se cheltuie 6500€/luna/căciulă.Astia s mult mai jmecheri ,au primit inclusiv asigurare medicala ,drept de lucru,cazare la hotel și bani de carburanti(până.la 01.12).Sunt pline spitalele de ucrainieni care au urgent nevoie de o operație.

    Asta ca să știți un pic cum sta treaba.Restul sun povești .Migranți recuperați la frontieră stau in corturi/lagăre ,ucrainienii la hotel/apartament. 

    1. Eu m auzit și că la fiecare refugiat ucrainean li se oferă și două austriece de 18 nu,foarte frumoase !.

      Rectific :18 ani !.

    Are si sprijinul meu, acest cancelar corect.

    1. După ce le-a dat-o in bot cu Schengenul au început și bulgarii sa ,,prindă,, 10 afgani,care erau ajutați de doi români.Deci românii lucrează cu bulgarii,de aceea au fost analizați la pachet când au fost respinși din spațiul Schengen !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb