Liderul Republicii Nagorno-Karabah anunţă autodizolvarea regiunii de la 1 ianuarie

F.D.
Internaţional / 28 septembrie 2023

Liderul Republicii Nagorno-Karabah anunţă autodizolvarea regiunii de la 1 ianuarie

Republica separatistă autoproclamată Nagorno-Karabah a anunţat joi autodizolvarea sa şi a tuturor instituţiilor sale începând de la 1 ianuarie 2024, la o săptămână după o ofensivă victorioasă a Azerbaidjanului în teritoriu, după 30 de ani de conflict, relatează AFP. La rândul său, premierul Armeniei a denunţat "epurarea etnică" din enclavă, relatează Agerpres.

Decretul lui Samvel Şahramanian anunţă dizolvarea "tuturor instituţiilor guvernamentale şi organizaţiilor (...) de la 1 ianuarie 2024" şi stipulează că în consecinţă "Republica Nagorno-Karabah (Arţah) îşi încetează existenţa".

Separatiştii armeni din Nagorno-Karabah au suferit săptămâna trecută în 24 de ore o înfrângere militară care i-a forţat să capituleze în faţa Azerbaidjanului, căruia enclava i-a fost ataşată în 1921 de puterea sovietică. După ce a sprijinit decenii la rândul teritoriul, de această dată Armenia nu a mai intervenit.

Populaţia armeană din Nagorno Karabah a pornit ulterior într-un exod în care circa 65.000 de persoane, adică peste jumătate din cei circa 120.000 de locuitori, au plecat în doar câteva zile, de teama unor represalii din partea Azerbaidjanului, în pofida promisiunilor de la Baku că drepturile le vor fi respectate.

În acest context, joi, premierul armean Nikol Paşinian a îndemnat comunitatea internaţională să ia măsuri şi să pedepsească Azerbaidjanul pentru "epurarea etnică" în curs de desfăşurare în enclavă.

"În cazul în care condamnările (din partea comunităţii internaţionale) nu sunt urmate de decizii politice şi juridice adecvate, aceste condamnări vor deveni acte de consimţământ cu ceea ce se petrece", a denunţat premierul armean

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Armenia invata "the hard way" ce inseamna sa ai incredere in niste fiinte subumane depravate ca rusii

    Ban.Cher.Vali 

    1. cand nu va mai exista Rusia si rusii vor fi fost deja pulverizati, specia umana va fi urcat la un nivel semnificativ superior de dezvoltare

      Ban.Cher.Vali 

    Ai naibii rusi ,peste tot au lasat un cui al lui Pepelea!Cu aceasta ocazie,Armenia ar avea un prilej sa intre in NATO.Daca tot au fost tradati de catre rusii....tradatori pana la capat,nu se dezmint

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb