Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a dat asigurări, sâmbătă, că orice schimbare venită din noile legi ale Educaţiei şi care va fi pusă în practică de un act de legislaţie secundară va fi mai întâi în dezbatere publică, iar cele care nu au termen imediat vor fi realizate împreună cu grupuri de lucru, potrivit Agerpres.
"Ceea ce pot promite este că orice schimbare venită din noile legi (Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior - n.r.) şi care va fi pusă în practică de un act de legislaţie secundară va fi întâi în dezbatere publică şi cele care nu au termen imediat, la începutul anului, vor fi realizate împreună cu grupuri de lucru. Şi mi-aş dori tare mult să am dintre dumneavoastră, cei prezenţi acum, oameni care să lucreze cu noi, cei de la Ministerul Educaţiei, cot la cot, în aşa fel încât să învăţăm din experienţele trecutului şi să privim poate cu puţin mai multă speranţă pentru viitor", le-a transmis Ligia Deca participanţilor la festivalul "Al 5-lea element - Educaţia".
Evenimentul s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă la Sâncel şi Blaj, în continuarea Şcolii de Vară Paulina, organizată în memoria Ralucăi Ana Medeşan, care s-a dedicat educaţiei şi inovaţiei în educaţie, în formarea profesorilor.
Ligia Deca s-a adresat online participanţilor, răspunzând astfel invitaţiei organizatorilor, exprimându-şi totodată regretul că nu poate fi prezentă fizic la eveniment.
Ministrul le-a mulţumit în mod deosebit celor care-şi dedică "timpul, energia şi viaţa" pentru ca astfel de evenimente să aibă loc, dar şi celor care "investesc în mai binele în educaţie".
Formatori, facilitatori de procese de învăţare, mentori, consilieri şcolari şi profesori din întreaga ţară au participat, timp de două zile, la o nouă ediţie a festivalului "Al 5-lea element - Educaţia", având ca temă "Bucuria învăţării".
Festivalul "Al 5-lea element - Educaţia" a fost lansat în aprilie 2021 de Finnish Teacher Training Center, OvidiuRo şi SuperTeach, cu scopul de a crea un cadru de comunicare şi colaborare pentru comunitatea celor activ implicaţi în procesele de transformare în domeniul educaţiei, dornici de o schimbare din interior şi de contribuţie într-un mod relevant, personal şi concret la creşterea echităţii în educaţie şi susţinerea intervenţiilor sistemice.
Activităţile festivalului au cuprins o sesiune de deschidere, împărtăşirea practicilor şi metodelor utilizate în cadrul Şcolii de Vară Paulina, momente de socializare şi networking, ateliere şi o conferinţă moderată de Oana Moşoiu, lector universitar, doctor în Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti. Invitaţii acestei ediţii au fost reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Teach for Romania, Asociaţiei Române de Literaţie şi ai Şcolii Gimnaziale Step by Step Bucureşti.
Pentru al doilea an consecutiv, festivalul a avut loc în continuarea Şcolii de Vară Paulina, o iniţiativă organizată în memoria Ralucăi Ana Medeşan, la care au participat timp de aproape o săptămână peste 150 de copii din comuna Sâncel şi din Blaj.
Co-fondator al proiectului "Profesorul digital", co-creatorul programelor de Managementul Carierei Didactice şi Profesorul Digital din cadrul Finnish Teacher Training Center şi iniţiatorul pilotului "Pepper - asistent de învăţare la Şcoala Finlandeză Sibiu", Raluca Ana Medeşan a murit, în 2021, la 34 de ani.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 26.08.2023, 22:15)
Vrem schimbări la salarii.Vrem salarii mai.mari.Să facem grevă,să blocăm tot.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.08.2023, 08:45)
De texte suntem satui,
ceva fapte nu se poate ??!!
sau "Romania Educata" a rezolvat TOTUL
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.08.2023, 15:17)
public inseamna cateva ong -uri soros
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.08.2023, 15:32)
Educația a murit și e îngropată.
Încă ne rugăm pentru odihna ei şi pentru ca să se ierte ei toată greşeala cea de voie şi cea fără de voie.