LIVE TEXT - VIDEO: Zelenski - în Parlamentul României

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 4 aprilie 2022

Zelenski - în Parlamentul României

Actualizare 19:35 - NICOLAE CIUCĂ: "Crimele Rusiei trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale"

"Crimele comise în Ucraina trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale" afirmă Nicolae Ciucă, într-un discurs în faţa Parlamentului.

Salut iniţiativa Parlamentului de a-l invita pe preşedintele Zelenski pentru a vorbi şi pentru a vedea imaginile masacrului din Bucea. Simbol al rezistenţei în faţa unei agresiuni barbare, sunteţi azi, domnul preşedinte, liderul unei naţiuni care luptă pentru identitate şi libertatea. Mulţi şi-au pierdut viaţa. Alţii au fost obligaţi să ia calea refugiului. Crimele trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale. Folosesc acest prilej pentru a-mi manifesa admiraţia pentru tenacitatea poporului ucrainean. Noi, românii, suntem solidari cu poporul ucrainean. Ne-am deschis porţile pentru poporul ucrainean. Solidaritatea noastră pentru cei peste 650.000 de vecini şi prieteni veniţi în România s-a manifestat la nivelul românilor, al ONG-urilor şi autorităţilor. Le mulţumesc tuturor pentru acest efort, dovadă de omenie, solidaritate şi deschidere. Cetăţenii ucraineni ajunşi în România beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii români, pot lucra în România. Copiii veniţi din Ucraina pot merge la şcoală în România. Vom continua să îi ajutăm pe ucraineni cu ajutor umanitar, combustibil şi resurse necesare pentru a supravieţui. Am înfiinţat hub-ul umanitar de la Suceava. Vă asigur că familiile ucrainenilor ajunse în România sunt în siguranţă. Vă mulţumesc că aţi făcut referire la cetăţenii de etnie română care trăiesc în Ucraina. Sunt convins că veţi avea grijă de ei aşa cum şi noi avem grijă de cetăţenii ucraineni din România" a declarat premierul Nicolae Ciucă, în plenul Parlamentului.

---

Actualizare 19:30 - ZELENSKI: "Vreau să încep un dialog cu România pentru a permite întreaga protecţie minorităţilor noastre naţionale şi comunităţii româneşti din Ucraina"

Volodimir Zelenski, a declarat că doreşte un dialog cu România pentru a permite întreaga protecţie minorităţilor naţionale şi comunităţii româneşti din Ucraina şi celei ucrainene din România.

"Vreau să încep un dialog cu România pentru a permite întreaga protecţie minorităţilor noastre naţionale şi comunităţii româneşti din Ucraina şi celei ucrainene din România. Viitorul nostru e împreună, într-o familie europeană. Sunt convins că foarte curând voi putea să mă adresez dvs cu mulţumiri pentru întreaga susţinere, susţinerea României pentru intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. Vă mulţumesc foarte mult. Glorie României, glorie Ucrainei!", a afirmat Zelenski în încheierea discursului său.

---

Actualizare 19:20 - VOLODIMIR ZELENSKI: "Ruşii nici măcar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre războiul împotriva Ucrainei"

Volodimir Zelenski afirmă, în plenul Parlamentului, că ruşii nu se ascund în privinţa războiului din Ucraina, acuzând că presa rusă "vorbeşte deschis despre crimele din Ucraina".

Autoturisme au fost strivite de tancuri, femei şi fete ucise de ruşi, şi nu avem încă toate detaliile torturii. Avem toate informaţiile că numărul de victime e mult mai mare decât cel estimat până acum. De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina. Articolul descrie procedura clară pentru distrugerea Ucrainei şi ucrainenilor. Ei doresc de-ucrainificarea şi dez-europenizarea Ucrainei. Articolul din Ria Novosti mai arată că populaţia trebuie omorâtă. Toate acestea apar pe site-ul agenţiei oficiale de presă a Rusiei, unde nimic nu trece de cenzură. Ruşii nici măcar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre războiul împotriva Ucrainei. Ei ar fi făcut pe tot teritoriul Ucrainei ce au făcut la Bucea" a declarat Zelenski.

---

Actualizare 19:15 - Trasnmisiunea lui Zelenski a fost întreruptă pentru câteva minute din cauza unor probleme tehnice

---

ACTUALIARE 19:10 - MARCEL CIOLACU: "Respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei"

Marcel Ciolacu a afirmat că România susţine ancheta Curţii Penale Internaţionale cu privire la presupusele atrocităţi comise de către armata rusă recent în Bucea.

"Începând cu 24 februarie ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei. Aşa cum exprimam încă din 28 februarie, respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei şi cerem incetarea imediată a acţiunii împotriva Ucrainei, precum şi retragerea armatei ruse de pe teritoriul acestei ţări. Imaginile din Bucea care au făcut înconjurul lumii, ne-au copleşit pe toţi. Nu putem accepta ca autorii acestor masacre să rămână nepedepsiţi. Sprijinim o anchetă a Curţii Penale Internaţionale. În aceste momente dorescă să îmi exprim întreaga solidaritate cu ţara dvs. Cetăţenii care fug din calea războiul vor găsi ocrotire în România. Războiul e o tragedie din care nimeni nu câştigă. Toţi pierd. Războiul aduce doar moarte şi suferinţe. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea ţării în care trăiesc şi în care îşi cresc copiii şi cred că tocmai acest lucru reprezintă cea mai profundă legătură între ţările noastre. Victoria Ucrainei este una necesară atât pentru viitorul european al ţării dvs, cât şi pentru parcursul european al Republicii Moldova. Trăiască România, slava Ukraini!", a spus Ciolacu.

---

Actualizare 19:05 - FLORIN CÎŢU: "Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic"

Florin Cîţu solicită, în plenul Parlamentului, "izolarea completă" a Rusiei pe scena internaţională, catalogându-l pe Vladimir Putin drept criminal.

"Domnule preşedintele Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi în Parlamentul României. (...) Sunteţi un erou nu doar în Ucraina, ci şi în România şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice, curajul de care aţi dat dovadă ne inspiră pe toţi, ne motivează să fim mai uniţi pentru că doar împreună vom învinge. Toată Europa trebuie să facă mai mult pentru că în fiecare oră în care noi vorbim despre ce trebuie să facem mai mult în Ucraina sunt omorâţi bătrâni, copii, femei, civili nevinovaţi. (...) Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar niciun răspuns nu cred că e suficient de aspru pentru atrocităţile făcute Ucrainei", a declarat Florin Cîţu.

---

Actualizare 19:03 - În Parlament s-a ţinut un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina

În plen a fost păstrat un moment de reculegere la solicitarea lui Nicolae-Miroslav Petreţchi, deputatul Uniunii Ucrainenilor din România.

---

Actualizare 19:00 - Şedinţa Parlamentului a început

---

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va vorbi astăzi în Parlamentul României, începând cu ora 19:00.

Zelenski se va adresa parlamentarilor români printr-un discurs video.

Programul şedinţei va fi următorul:

19:00 - 19:03 - Discursul preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, în deschiderea şedinţei;

19:03 - 19:06 - Discursul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu;

19:06 - 19:16 - Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

La şedinţa de astăzi va fi prezent si premierul Ciucă.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Ce mai vrea mascariciul de serviciu Zelenski ? A terminat de plans la toate mesele si a venit randul nostru ???? Jenant si patetic...

    1. Nu vrea el,cica a fost invitat sa vorbeasca in parlamentul Romaniei.S-au simtit politicienii nostri dati la o parte.Degeaba au pupat ei in dreapta si in stanga si au facut plecaciuni?Ce bine ar fi daca si-ar da tot asa interesul si pentru poporul nostru pe spinarea caruia huzuresc!

      Last but not least a mai ramas sa se adreseze si mujicilor de pe stadionul Luzhniki....daca nu taie putin sunetul:-)

    Absolut dubios si abject acest discurs fascist in Parlamentul Romaniei. O mare greseala ca i s-a permis sa intre in direct si sa dea drumul la aberatii si manipulari.

    Cred ca toata lumea s-a simiti ofensata atunci cand a adus in discutie eliminarea cuplului Ceausescu de la conducerea Romaniei in 1989. Absout patetic cum isi inchipuie acest mascarici mondial ca poate intra pe sub pielea romanilor.  

    1. Sunteți rusofili ordinari, nu vedeți cum un criminal ca Putin f zob o ordine mondială,Rușine vouă.

      Care rusine ?Au rusii rusine ? Si trambitasii lor de ce ar fi altfel?

      Si de ce ar fi acest om care sta langa poporul sau in timp de razboi un mascarici? Palavrele propagandei ruse nici nu sunt mai variate , una si buna , vezi bine e mascarici . Pentru ea barbat de stat e Puitin. Un nebun care folosind brutalitatea s-a dus peste altii sa-i omoare 

      A fost necesar să tragă Puțin cu tunurile în el ca să propună României discutarea drepturilor românilor din Ucraina !

      Nu suntem rusofili dar zelenski este la fel de criminal ca putin

      Da, sigur. Moare Zelenski de grija românilor din Ucraina ...ți-ai găsit.. Pe timp de pace de ce nu a venit cu o astfel de propunere?

      Nu va lăsați păcăliți de acest nazist. 

    A trebuit un război și ciomege pe cârcă de la invadatori ca să-și dea seama și Zelenski ca românii din Ucraina n-au niciun drept. Sper ca realizează de ce nu sunt și nici nu vor fi admiși în UE: stat mafiot + atitudine ofensatoare vs minorități.

    1. Se vede clar după discurs, după ton și după ideile delirante de tip fascist, pe care le scoate pe gura, de ce au intrat rușii cu tancurile acolo să facă denazificare.

      Acest Zelenski e un pericol pentru poporul ucrainean și pentru întreaga Europa! Nu vă lăsați manipulați! 

    Actor sau clown de proasta calitate. Am mai văzut actori și în 89. Se numeau : Sergiu Nicolaescu, Ion Caramitru, Mircea Diaconu, Mircea Dinescu. Actorul Zelenski joaca un rol scris în SUA la Hollywood. Regizorii sunt alții. Culmea este ca a făcut referire la familia Ceaușescu. Zelenski a acceptat sa își distrugă tara și poporul de dragul americanilor. De fapt ei l-au făcut președinte. Acum ne vinde noua gogoși. El joaca un mic rol în noua ordine mondiala care nu putea fi schimbata decât cu vărsare de sânge. Asa a fost și în 89 când ne-au trecut de la socialism la capitalism. Acum vor sa ne treacă înapoi la socialism. Urmăriți istoria!

    sa se duca jidovul in congresul s u a, ca aia l au numit si i traseaza ordinele de vinzare a tarii------cam ca la noi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb