Liviu Dragnea a solicitat şi a primit o zi de permisie din Penitenciarul Rahova

I.A.M.
Miscellanea / 25 octombrie 2019

Liviu Dragnea (Sursă foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursă foto: Twitter)

Actualizare - Chiar dacă iniţial sursele din sistemul penitenciar spuneau că Liviu Dragnea va ieşi pentru o zi din închisoare, conducerea penitenciarului Rahova a transmis că directorul instituţiei a respins cererea de eliberare a fostului preşedinte al PSD.

-----

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat şi a primit o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi jumătate de închisoare, informează G4media.ro.

Potrivit surselor citate, Dragnea va ieşi din închisoare pentru o zi la începutul lunii viitoare.

Fostul preşedinte al PSD a fost condamnat definitiv pe 27 mai la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

De atunci, el a avut două tentative de a scăpa de detenţie prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinţei judecătoreşti deefinitive: o contestaţie în anulare, formulată pe 18 octombrie, şi un recurs în casaţie, depus pe 22 octombrie.

Deocamdată, nu se ştie care sunt motivele pe care Dragnea şi-a întemeiat acţiunea de contestaţie în anulare, însă, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

Flavia Teodosiu, fosta avocată a liderului PSD, a declarat pentru G4media.ro că această contestaţie în anulare a fost depusă personal de Liviu Dragnea prin poştă şi că acesta urmează să-şi angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanţă. Ea a precizat că nu are deocamdată mai multe detalii despre acţiunea în instanţă depusă de Dragnea întrucât nu ea îl reprezintă în contestaţia în anulare.

Prin utilizarea celei de-a doa căi extraordinare de atac, recursul în casaţie, Dragnea vrea să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi jumătate de închisoare.

Potrivit legii, la recursul în casaţie, se casează sentinţa si se rejudecă. La contestaţia în anulare se anulează pedeapsa si se rejudecă apelul. La recursul în casatie sunt luate în calcul chestiuni ce ţin de substanţa infracţiunii sau de modul în care a fost stabilită pedeapsa, iar la contestaţia în anulare - chestiuni de procedură.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. AMR 3650 zile! La mai mare!

    Dlor va jur ca n-am votat niciodată PSD dar omul ăsta a avut un program a încercat sa- l puna in practica, a ridica niște salarii,cu justitia a festelito, dar mi-e teama de ce va urma...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb