LIVIU DRAGNEA: "AM AVUT O DISCUŢIE CU TĂRICEANU ŞI EU AM ÎNŢELES CĂ NE-AM ÎNŢELES" Revocarea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF, amânată pentru mâine

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2017

Revocarea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF, amânată pentru mâine

Preşedintele PSD: "Instituţia nu poate funcţiona ca o moşie"

Pentru fiecare lună care îl mai prinde în scaunul de preşedinte ASF, Mişu Negriţoiu încasează un salariu de 13.000 de euro, la care se adaugă pensia de aproximativ 4.300 de lei

Pe ordinea de zi de ieri mai figura şi numirea unui nou preşedinte al ANCOM

-----------

Actualizare 15:11 Mişu Negriţoiu: "Exclud o explozie a tarifelor RCA"

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a afirmat astăzi că exclude o explozie sau o creştere de 20% al tarifelor asigurărilor auto obligatorii RCA.

El a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu exclude, totuşi, o creştere graduală şi diferenţiată a tarifelor după expirarea perioadei de plafonare.

Şeful ASF a spus: "Nu exclud o creştere graduală şi diferenţiata în regimul de tarife maximale. Eu exclud o creştere explozivă sau de circa 20%. Cred că media va rămâne tot acolo sau va exista o evoluţie foarte marginală".

În cadrul conferinţei, Mişu Negriţoiu a prezentat evoluţia pieţei RCA în primul trimestru al acestui an.

(S.A.)

------------

Actualizare 14:01 Mişu Negriţoiu: "Nu înţeleg motivele revocării"

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu înţelege motivele pentru care se doreşte revocarea sa din funcţie, iar o decizie în acest sens " este ilegală şi contestabilă", el preferând să iasă "scos de politicieni, decât să ies scos de DNA".

Deputaţii şi senatorii reuniţi în şedinţă de plen comun nu au reuşit marţi, din cauza lipsei de cvorum, să se pronunţe în privinţa revocării lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cel mai probabil, revocarea lui Negriţoiu ar urma să fie pusă pe ordinea de zi a şedinţei plenului comun de joi, potrivit News.ro.

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a anunţat, la finalul şedinţei de marţi a Birourilor Permanente reunite, că plenul reunit al Parlamentului îl va revoca, marţi, pe Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF.

"Nici astăzi nu înţeleg şi nu s-a adus la cunoştiinţă motivele revocării. Nu am avut nicio discuţie cu nicio comisie, cu niciun preşedinte de camera şi nu mi s-a spus ce mi se reproşează(...) Orice hotărâre se va lua este ilegală şi contestabilă. O să acţionez pe orice căi de cuviinţă pentru că o aseamenea hotărâre este ilegală", a declarat Negriţoiu miercuri.

Întrebat ce va face dacă se va da un vot favorabil, preşedintele ASF a spus că nu pleacă.

"Nu cred că se va da un vot favorabil. Politicul crede că poate să facă orice, dar nu este aşa", a completat Negriţoiu.

Preşedintele ASF a completat: "Cred că au o problemă cu cine să-mi ia locul. Eu am sentimentul că mi-am îndeplinit misiunea. Eu am venit cu o misiune clară, cu sprijin politic clar. (...) Prefer sa ies scos de politicieni, decât să ies scos de DNA. Aşa mă duc liniştit pentru ca mi-am făcut treaba".

(A.C.)

----------

Deputaţii şi senatorii reuniţi, ieri, în şedinţa de plen comun nu au reuşit, nici de data aceasta, să se pronunţe asupra revocării lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, motivul fiind lipsa de cvorum. Pe ordinea de zi de ieri mai figura şi numirea unui nou preşedinte al Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii (ANCOM).

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi "moşia" cuiva. Liviu Dragnea a spus: "Am avut o discuţie şi eu am înţeles că ne-am înţeles, trebuie să ducem la capăt acest proces, pentru că este o instituţie importantă care trebuie să funcţioneze cum trebuie, nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi moşia unuia sau unora".

De asemenea, întrebat când ar trebui să ia în calcul revocarea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF, Dragnea a precizat: "Cât de curând le punem pe toate pe calendar pentru că sunt foarte multe. Dar pentru mine este foarte important că am convenit împreună că este bine să facem lucrul acesta".

Mişu Negriţoiu a rămas în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, deşi preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a cerut demisia în mai multe rânduri, din cauza scandalului naţionalizării pensiilor private. Surse parlamentare ne-au declarat că actualul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu sze opune demiterii lui Mişu Negriţoiu.

Preşedintele ASF are, de peste şase luni, un raport de demitere făcut de comisiile parlamentare, care nu a fost votat în plen, nici până acum.

Mişu Negriţoiu încasează, lunar, un salariu de 13.000 de euro, la care se adaugă pensia de aproximativ 4.300 de lei.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat, recent, clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le-a recomandat să se informeze despre contextul pieţei. Liderul PSD, Liviu Dragnea a considerat că scandalul a pornit de la preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, care ar fi ştiut că Parlamentul urmează să demită conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. MN nu ia decizii singur! Este cel mai bun din echipa si asta deranjeaza . Si voi ziaristii ce investigatii, ce anchete , ce argumente aveti sa l infierati? Profesionistilo! Cand n-aveti nimic de spus, va legati de salariu ! Da, are un salariu mic pt cat de multe face. E recunoscut de autoritatile europene si e invitat sa ocupe functii. Dar noi nu avem nevoie de persoane bine pregatite ci de obedienti! Si voi incurajati aceste manifestari ale cladei politice. La fel ca in cazul Rusanu, asta este un abuz!

    1. Baietii din parlament stiu cat e de bun si-i cauta un alt loc caldut in care sa-si dovedeasca in continuare calitatile...

      Daca il consideri asa bun ,ia-l la tine. Toti vedem haosul generat de lipsa lui de previziune precum si a unui program clar, coerent al RCA. Avem RCA care imi ia din drepturi castigate ,acele puncte bonus. De la 14 am revenit la 8 . Asta e solutia?Sa ii pui tot pe cei care prudential nu gresesc sa plateasca prostiile celor fara experienta, dar cu prea multi hormoni cand se urca la volan?

      MN da spaga mai sus cate 50.000 de Euro peluna pt.tinutul pe acest scaun. Deci cineva acolo SUS i-l iubeste!

      Pai daca oficial castiga 13.000 de euro cum poate sa dea 50.000 de euro? De unde scoate diferenta?

    Grupul de soeculanti pe cursul si dobanda chf, carry trade, a publicat ceva clip mincinos facut de un nene cu nume de bere. Voi de ce nu publicati nimic despre actiunea lor??? Ati fost si voi cumparati de banksteri?

    1. Despre ce vorbești?

      Nu se intelege decat ca esti sucarit, dar nu si de ce esti sucarit. Ai fost cumparat de banksteri?

      hispdteri bankesteri? ke e captivule? zi marsavie gainarie. zi

    dragnea stie cum functioneaza o mosie -are dreptate!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb