LIVIU DRAGNEA: "PSD este de acord cu modificările aduse Legii dării în plată"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 februarie 2016

"PSD este de acord cu modificările aduse Legii dării în plată"

PSD este de acord cu modificările aduse de iniţiator Legii dării în plată, a anunţat, vineri, Liviu Dragnea, preşedintele partidului, citat de Mediafax.

Şeful PSD a precizat că susţine propunerea potrivit căreia beneficiarii acestei legi să fie persoanele fizice casnice, nu cele comerciale.

Liviu Dragnea nu este de acord cu înfiinţarea unei comisii sau subcomisii pentru dezbaterea Legii dării în plată, făcând referire la solicitarea PNL de înfiinţare a unei comisii formate din parlamentari de la toate partidele, reprezentanţi ai Guvernului şi sistemului bancar, care să lucreze la o nouă formă a textului legislativ.

"Poziţia noastră este următoarea: avem obiectiv ca această lege să sprijine şi să-i ajute pe cetăţenii români, persoane fizice, care au contractat credite pentru a-şi achiziţiona o locuinţă, nu mai multe, nu două, nu trei, ci un imobil pentru a locui în el. Din partea noastră a fost mandatat astăzi (vineri - n.r.) domnul Ştefan Viorel, vicepreşedintele PSD şi preşedintele comisiei de buget-finanţe, pentru a coordona din partea PSD discuţiile, atât cu sistemul bancar, cât şi cu alte asociaţii care sunt interesate de acest proiect de lege. Nu dorim ca acest proiect să sprijine în vreun fel dezvoltatorii imobiliari pentru că nu acesta a fost obiectivul iniţial pe care l-am înţeles noi".

Dragnea a mai precizat că doreşte să se găsească o soluţie echilibrată în aşa fel încât nici sistemul bancar să nu fie afectat major, iar cetăţenii români care au avut şi au probleme în continuare cu plata creditului să fie ajutaţi, "cu excepţia celor care au gândit achiziţionarea de imobile prin credite pentru scopuri comerciale sau afaceri".

Deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii, apreciază semnalul de susţinere pe care l-a dat preşedintele PSD ca fiind foarte important pentru viitorul Legii dării în plată.

"Solicitările PSD se regăsesc şi ele în amendamentele pe care le-am depus la Senat, ceea ce înseamnă că la începutul săptămânii viitoare (n.r. săptămâna aceasta), în Comisia Economică, avem premisele unui aviz favorabil!", a scris domnia sa pe pagina de Facebook.

Daniel Zamfir a depus, săptămâna trecută, la Senat, mai multe amendamente la lege.

Printre acestea se află cel care care modifică sintagma "persoane fizice", înlocuind-o cu termenul "consumatori", ceea ce face ca profesioniştii, adică cei care au luat credit pentru afaceri, să fie excluşi din sfera beneficiarilor.

Totodată, a fost modificat şi termenul până la care clientul poate notifica banca, astfel încât cele două părţi pot negocia timp de 30 de zile până să se ajungă la darea în plată.

Un alt amendament vizează faptul că legea se aplică atât persoanelor care au fost deja executate, caz în care acestea pot cere în instanţă să ceară sistarea popririi pe venituri, cât şi co-debitorilor şi garanţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis Parlamentului, în 18 decembrie 2015, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate, afirmând că acest proiect este binevenit, dar că forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei cu credite, riscă să creeze dificultăţi.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Pana vineri votati-o!

    In declaratia lui Dragnea nu se regasesc afirmatii despre amendamentele aduse de deputatul Zamfir legii darii in plata.

    Amendamentele sunt smecheresti, probabil influenta Antena 3 a consoartei, ca doar nu unul face o politica si altul alta politica in aceeasi casa. 

    Dragbea e foarte clar si corect : legea prin nasterea ei si fondul ei are caracter social evident : ajuta eventual pe cei ce au luat credit pentru o casa si atat. 

    Si aici in limite rezonazile ca daca ti-ai facut viloaie cu turnulete nu inseamna ca aveai nevoie elementara de o casa. 

    Se manipuleaza mult in ultimul timp si pe toate fronturile, dar noroc ca a fost Dragnea clar.

    Bravo lui. 

    1. Stai linistit ca manipularile nu prea mai au efect in ultima vreme. Deja si CEC creste avansurile, asa cum spuneam acum cateva zile.

      S-a vazut clar azi in emisiunea lui Moise Guran de la Europa FM, unde baietii au fost facuti K.O. Ponderea de pareri pro-contra a fost cam de 50-50. Asta daca luam in calcul si cei doi fanatici GCCC care au intrat cu atacurile la persoana caracteristice si care au fost scosi din emisie de catre realizator. De ras este cazul unui raspandac chf care intrase sa il injure pe Misu Negritoiu. In capul lui Negritoiu de la ASF lucreaza la BNR si e "omul banclor". :)))) 

      Mi-a placut intrebarea adresata unuia dintre golanasi de catre Moise Guran:"Catalin, crezi ca solutia la problemele celor cu credite in 2007-2008 este bagarea in foame pe 10 ani pentru banii de avans a celor care vor accesa credite in viitor?" Bineinteles ca raspunsul fanaticului a fost DA :)))) 

      Daca stau si ma gandesc bine in emisiune au fost cel putin 3 oameni GCCC. Pentru ca a mai fost unul cu accent de ardelean care parca citea de pe contrabanci:))))Per total penibila rau mobilizarea de azi a domnului Cristian Dan. La polul opus toti cei contra-lege se incadrau profilului schitat pana acum. Tineri, absolventi de universitati, cu familii la inceput de drum si cu argumente extrem de pertinente.

      Oare nu te gandesti ca si cei care au luat acum 8 ani credite cu ipoteca tot la inceput de drum erau...numai ca au fost mintiti ! Cei de astazi la inceput de drum au un avantaj,datorita noua Gccc de a nu mai fi inrobiti de catre camatari...in fine...multi vorbesc...putin cunosc...ex.tu!

      Ba da, dar solutia nu este, ca sa il citez pe Moise Guran, "bagarea in foame a altora". Ca ghici ce, oamenii tot vor dori sa isi cumpere case dar pentru asta vor face poate sacrificii supra-omenesti, unii dintre ei nevrand sau neputand sa plece la munca in afara asa cum ne trimite seful GCCC. Ca sa il citez din nou pe Guran"promovarea printr-o agresivitate exacerbata impotriva mediei sau a cetatenilor contra nu poate aduce nimic bun".

      Daca s-ar fi facut o lege OK, care sa nu atinga alti cetateni care ce sa vezi, nu v-au mintit, nu au crescut cursul chf, nu v-au bagat mana in buzunar, nu sunt vinovati de situatia in care va gasiti, atunci nimeni nu ar fi avut nimic de obiectat iar proiectul de lege ar fi fost chiar binevenit. Argumentele de gen:"scad preturile la case", "cine nu e in stare sa economiseasca", "betivi, curve si someri care vor case" si alte minciuni de genul asta au fost astazi demontate de catre un expert in domeniu si cetatenii afectati, in PUBLIC, in pofida agitatorilor pusi sa sune. Atunci cand argumentele pro lege cad din doua-trei vorbe in 30 de minute, atunci ceva e putred. Repet. Nu se opune nimeni unei legi care va usureze povara atat timp cat nu aduce atingere altora. Dar cred ca interesele din spatele tripletei Zamfir/Piperea/Dan sunt mult prea mari ca sa se accepte asa ceva.

      Crede-ma ca eu cunosc lucrurile fff bine. Inclusiv averile unor grei GCCC care vor aceasta lege ca sa scape de pierderile speculatiilor lor imobiliare.  

      Cum sa le xplicam tinerilor sa evite bancile ca WOLKSBANK? Azi nu mai exista dar a avut toate avizele de banca OK.

      Azi mai exista banci ca Wolksbank, cine zice ; cel mai important cine garanteaza? 

      Doresc sa i-au imprumut de 25 000 de euro echivalent in lei, in lei as dorii sa il semnez am cateva banci in oras numesc 3, doresc sa stiu daca au avut clauze abuzive sau nu. E un criteriu 100% de eliminare pentru mine.

      1. Cec 

      2.Bcr

      3. Bt 

      Inainte sa adresezi intrebari si sa iei la misto "tinerii absolventi" mai bine ai pune mana si ai invata sa scrii in limba romana. Faci niste greseli de care ar rade si un copil de clasa a-II-a.

      Referitor la intrebarea ta, daca ai fi citit cu atentie ce am spus si nu ai fi dat doar comentarii la comanda, ai fi putut sa vezi ca am spus de mii de ori ca toate bancile au avut clauze abuzive, nu numai cele 3 enumerate de tine. Pentru asta sa se dea o lege, pentru acei debitori, dar nu una facuta prost care are consecinte asupra altora. Vad ca va e foarte greu de digerat o asemenea posibilitate, oare de ce? Ah, ca sunt interese clare ale unora care nu s-ar mai incadra in prevederile unei asemenea legi. Stii tu care, ca ei te pun sa faci trolling, aia cu vile, 3,4 case, terenuri, Range Rover, dar care pozeaza in amarati.  

      Multumesc pentru raspuns.

      La asta nu ma asteptam.

      Ce imi recomanzi sa fac, sa ma inteleg cu proprietarul, sa ma imprumut de la neamuri? 

      Sa te intelegi cu proprietarul si sa te imprumuti de la neamuri pentru ce?

      Consoarta e la treaba 24/7 ca de acolo ii intra banii. Intre timp si Cec creste avansul, urmeaza BT. Sa vezi acum "lupta" ce vor porni postacii chf impotriva celor care vor credite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb