Oficialii din domeniul sănătăţii publice au declarat un incident naţional după ce au găsit dovezi ale transmiterii comunitare a virusului care cauzează poliomielita în urma unui control de rutină al canalizării, relatează The Guardian, conform News.ro.
Agenţia pentru Siguranţa Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) a anunţat că deşeurile de la staţiile de epurare din Beckton din cartierul Newham au fost testate pozitiv pentru poliovirusul derivat din vaccin în februarie, iar de atunci au fost detectate alte probe pozitive.
Nu au fost raportate cazuri de boală sau paralizie asociată, iar riscul pentru publicul larg este considerat scăzut, dar oficialii au îndemnat oamenii să se asigure că ei şi familiile lor sunt la zi cu vaccinurile împotriva poliomielitei pentru a reduce riscul infectării.
"Poliovirusul derivat din vaccin are potenţialul de a se răspândi, în special în comunităţile în care rata vaccinului este mai mică", a spus dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA.
"În rare ocazii, poate provoca paralizie la persoanele care nu au schema completă de vaccinare", a adăugat ea.
Testele asupra canalizării din Marea Britanie detectează de obicei un număr redus de poliovirusuri neînrudite în fiecare an. Acestea provin de la persoane cărora li s-a administrat vaccinul împotriva poliomielitei oral într-o altă ţară şi apoi călătoresc în Marea Britanie. Persoanele cărora li se administrează vaccinul oral pot elimina virusul viu slăbit utilizat în vaccin prin materiile fecale timp de câteva săptămâni.
Mostrele de la Londra detectate din februarie au tras un semnal de alarmă, deoarece aveau legătură între ele şi conţineau mutaţii care sugerau că virusul evoluează pe măsură ce se răspândeşte de la o persoană la alta.
Se crede că focarul a fost declanşat de o persoană care s-a întors în Marea Britanie după ce a primit vaccinul oral şi l-a răspândit la nivel local. Nu este clar cât de mult s-a răspândit virusul, dar poate fi limitat la o singură gospodărie sau o familie extinsă.
Poliovirusul se poate răspândi prin igiena precară a mâinilor şi alimente şi apă contaminate sau, mai rar, prin tuse şi strănut. O cale comună de transmitere este atunci când oamenii îşi contaminează mâinile după ce au folosit toaleta şi transmit apoi virusul atingând alimentele consumate de alţii.
Marea Britanie are în general o rată mare de inoculare, 95% dintre copiii de cinci ani au fost inoculaţi. În schimb, în Londra, doar 91,2% dintre copii sunt vaccinaţi în această categorie de vârstă. Ca răspuns la detectarea virusului, Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) va contacta părinţii copiilor care nu au la zi vaccinul împotriva poliomielitei.
Majoritatea persoanelor care se infectează cu virusul poliomielitei nu au simptome, dar unii dezvoltă o boală asemănătoare gripei până la trei săptămâni mai târziu. Între una din 100 şi una din 1.000 de infecţii, virusul atacă nervii coloanei vertebrale şi baza creierului, ceea ce poate duce la paralizie, cel mai frecvent la nivelul picioarelor. În rare ocazii, virusul atacă muşchii folosiţi pentru respiraţie, ceea ce poate fi fatal.
Marea Britanie a trecut de la utilizarea vaccinului împotriva poliomielitei administrat pe cale orală (OPV) la un vaccin antipoliomielită inactivat (IPV), administrat prin injecţie, în 2004. Injecţiile sunt administrate în timpul vaccinărilor de rutină ale NHS la 8, 12 şi 16 săptămâni, ca parte a schemei de vaccin 6 în 1. Rapelurile sunt oferite la vârsta de 3 şi 14 ani.
UKHSA analizează acum mostre de canalizare din zonele locale care alimentează uzina Beckton pentru a determina locul în care se răspândeşte virusul. Dacă aceste teste identifică centrul focarului, echipele de sănătate publică pot oferi vaccinul împotriva poliomielitei celor expuşi riscului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.06.2022, 09:21)
In Republica Moldova cazuri de holera .. Refugiatii ukraineni sunt plini de holera.. DSP Suceava a atentionat populatia despre raspandirea holerei in judet, acolo e plin de refugiati ukraineni...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.06.2022, 09:28)
La câte laboratore au prin Ucraina,o sa auzim de tot felul de boli
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.06.2022, 11:29)
Parca ca la un semn, in ultima vreme au iesit dintr-o data la iveala mai toate molimele posibile care pareau de mult eradicate sau care nu puteau fi transmise de la animale la om la : Gripa porcina, Covid, variola, holera, poliomielita! Mai ramane sa apara ciuma bubonica si ebola(si nu e deloc exclus), ca sa avem tabloul complet, iar apoi, pe langa morti si suferinzi, vin la pachet si celelalte consecinte: lockdown-urile, vaccinurile ucigase obligatorii si suprimarea rapida a drepturilor fundamentale ale oamenilor! Celor care inca mai cred in astfel de coincidentze le spun doar atat: in laboratoarele Ocultei se produc toate virusurile posibile si imposibile, asa ca ”are balta peste”!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.06.2022, 17:15)
Londonistanul arată din ce în ce mai mult ca lumea a 3-a.
Ce a fost și ce a ajuns....
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.06.2022, 19:27)
Comenturile 1.2.3.4. - Nu va dati seama dar din cauza voastra se intampla asta. Toti prostii sunt antivax, nu se mai vaccineaza copii, normal ca apar boli eradicate. Cu vaccinurile au fost eradicate!
Dar cum sa va duca pe voi capul!