LOVITURĂ PENTRU NICU MARCU ŞI ASF Curtea de Apel Bucureşti anulează amenda în cazul Ciurezu

G.M.
Piaţa de Capital / 30 iunie 2021

Curtea de Apel Bucureşti anulează amenda în cazul Ciurezu

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, ieri, amenda de 60.000 lei aplicată, anul trecut, lui Tudor Ciurezu, fost preşedinte al SIF Oltenia (SIF 5), de către Autoritatea pentru Supraveghere Financiară. Sentinţa pronunţată de magistraţii bucureşteni este o lovitură grea pentru Nicu Marcu, preşedintele ASF, care prin decizia 1196/06.10 2020 a respins plângerea prealabilă înaintată de Tudor Ciurezu şi a menţinut sancţiunea de 60.000 lei stabilită prin decizia nr.869/15.07.2020.

Menţionăm că hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Amintim că Tudor Ciurezu, fostul preşedinte al SIF Oltenia (SIF5), împreună cu Nicolae Stoian, Anina Radu şi Carmen Popa, membrii ai board-ului societăţii din Craiova, au fost amendaţi anul trecut de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu câte 60.000 lei fiecare deoarece, prin conduita avută, ar fi făcut în aşa fel încât solicitările SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi Certinvest, în care li se cerea revocarea, să nu fie introduse pe ordinea de zi la AGA din 28 aprilie 2020.

"Se constată folosirea în mod abuziv a calităţii de administrator de către Tudor Ciurezu, prin recurgerea la fapte neloiale constând în neîndelinirea nejustificată a atribuţiilor legale ce-i revin în virtutea funcţiei deţinute, care a avut ca efect lezarea drepturilor acţionarilor cu deţinerea calificată prevăzută de lege de a solicita şi obţine completarea AGOA cu rezoluţiile propuse de aceştia", arăta ASF, în decizia emisă anul trecut.

Conform ASF, cei patru administratori s-ar fi abţinut de la deliberările privind solicitările de completare a ordinii de zi, ceea ce a condus la respingerea cererilor, neîntrunindu-se majoritatea prevăzută de lege şi de reglementările interne.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. securici MARCU....,santajabil.....

    Nicu, Nicu,

    Nici nu stii  

    Cat de micu

    -Ncepi sa fii. 

    Cat mai sunt acțiunile SIF5? Ce dividend au? Ce discont fata VUAN?

    1. Sa îl întrebam pe neconcertatul și independentul Gusta care a plecat de la certinvest și e angajat la Buică neconcertatul de la SIF4.

      Si pe Gradinescu, prietenul lui Buica si sluga Cooperative. Dar totul lasa urme, oamenii au memorie, funia se apropie de par.

      Și pe Dan Paul prieten cu Ursache zis CASH

    ...

    1. Vedeti ca hartia de la VNC o tot la voi in curte si miroase deja.

      Ai un umor subtil.

    Felicitari lui Tudor Ciurezu,Nicolae Stoian, Anina Radu şi Carmen Popa.

    Asta o trecem la realizarile lui Nicu Marcu pe anul asta. A facut piata de capital praf.

    Amin. 

    1. Felicitari, hotărârea Curţii de Apel Bucureşti NU este definitivă!

      Scrie in articol.

      Nu-i bai, pana in 2023 cand se judeca recursul la ICCJ, poate se hotarasc si baietii de la DIICOT sa se apuce de lucru, ca doar nu or astepta varsta de pensionare cu dosarele la fiset.

      Problema este că noi (ca societate) părem să fim într-o continuă căutare a oportunistilor si coruptilor. Cohortele de slugoi capabili să slăvească orice tîmpenie şi măgărie de-a „stapanilor“ şi să păstreza un sistem disfuncţional sunt fie gargaragii mediocri, fie nimeni din punct de vedere profesional. Poziţiile lor in instututiile statului, în general obţinute prin pile, corupţie şi un amestec de tupeu şi linguşeală, sînt cele care ii fac pe aceştia celebri şi nu rezultatele lor profesionale. Politica românească este în general murdară şi percepută ca de-a dreptul împuţită. Liderii politici sînt vulnerabili şi adesea şantajabili. Oamenii excepţionali profesional şi moral sunt indepartati si stau din ce în ce mai departe de aceste mizerii si de partidele politice.

    Amenzile astea le-a cerut Lakis și marcu ASF s-a conformat. Siful trebuia luat pe persoana fizica repede . Ce contează că restul investitorilor sunt in vrie cu expunerea pe sif5.

    1. Cooorect!

    ASF daca pierde definitiv procesul sper sa recupereze prejudiciul de la cei ce au semnat astfel de magarii.

    1. Curios, pentru ca în cazul unui alt membru al Consiliului de Administratie, Stoian, Curtea de Apel București a menținut amenda ASF pentru aceiași fapta. Înaltă Curte va decide dacă în România respectarea dreptului de proprietate este garantat sau orice haiduc din Oltenia se poate juca cu el.

      Haiduc din Oltenia? Te referi la Marcu?

      Sa plateasca cine incalca legea. Marcu si gradinescu sunt pe tarlaua lor. Parlamentul, alo? Nu vedeti ca astia doar pierd procese? Nu e corect ca piata si consumatorii sa plateasca incompetenta lor

      Iecsact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb