Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat astăzi că o primă etapă a implementării cărţii electronice de identitate va presupune testarea modului în care este utilizat acest document şi modul în care infrastructura răspunde cerinţelor tehnice, transmite Agerpres.
"Aici vorbim de două etape - prima etapă - noi estimăm că va dura 5-6 luni, în care va fi emisă prima carte electronică de identitate şi vor fi introduse treptat în circulaţie cărţi electronice de identitate pentru persoane cuprinse între vârsta de 14 şi 18 ani şi pentru copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani. În această etapă va fi testat modul în care este utilizată cartea electronică de identitate şi modul în care infrastructura răspunde cerinţelor tehnice", a spus Bode, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.
Acesta a menţionat că, potrivit reglementărilor europene - transpuse în legislaţia naţională, prima carte electronică de identitate trebuie să fie emisă cel mai târziu în data de 2 august 2021.
"Acest lucru se întâmplă, este un angajament al României, pe care, iată, îl onorăm. Astăzi se depune prima cerere. Apreciem că în acest proiect pilot vom emite aproximativ 5.000 de cărţi electronice de identitate până la finalul anului 2021, aici, la Cluj-Napoca", a mai spus Bode.
Ministrul a explicat că va urma o a doua etapă, estimată să dureze aproximativ 4-5 luni, în care va creşte capacitatea de preluare a cererii şi volumul de cărţi electronice de identitate emise, în scopul determinării nevoilor de producţie, notează sursa citată.
"Pentru implementarea ambelor etape sunt disponibile în acest moment 200.000 de cipuri. Producerea cărţii electronice de identitate reprezintă un proces complex şi acesta nu poate fi finalizat într-un termen mai mic de 10 zile - aşadar vorbim de un termen de minim 10 zile în care aceasta poate fi înmânată, la care se adaugă perioada de transport, având în vedere că ele vor fi produse centralizat la Bucureşti. Este foarte important să avem toate răspunsurile la eventualele neajunsuri ale proiectului, pentru momentul în care vom intra în etapa naţională. Acest lucru se va întâmpla peste 18 luni", a afirmat ministrul de Interne.
1. Refuzați cardu cu cip
(mesaj trimis de anonim în data de 02.08.2021, 15:41)
Refuzați cardu cu cip! E un instrument de control al guvernului asupra oamenilor simpli.
1.1. Bwahaha (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2021, 09:04)
Dar nu uitati sa carati peste tot cu voi telefonul mobil!
Vezi ca Romania e printre tarile in care operatorii de telefonie mobila nici macar nu au voie sa anunte cate cereri de interceptari au primit. In alte tari mai civilizate poti afala statistic sa vezi cam cat te asculta baietii.
Iar prin pandemie presedintele mai ca s-a scapat ca activeaza supravegherea celor din carantina prin triunghiulare celulara. Stii, chestia aia pe care cei din Israel au facut-o (si care vand softul si la alte tari, gen Romania!)
Deci, e bine ca buletinul are un CIP pentru ca macar e la acelasi nivel cu cardul bancar care are bani pe el. Doar ca buletinul e un picut mai important.
Faza cu amprenta... cam dubioasa. Cred ca mergea si fara insa vorba aia, nu strica o amprentare in masa a populatiei.
1.2. De ce ar avea nevoie (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2021, 10:47)
De ce ar avea nevoie un om liber sa arate asa ceva cand trece granita in UE sau cand isi plateste taxele pe net? Ca sa ce ??
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2021, 23:18)
TRICOLORUL DE CE A DISPARUT DE PE ACT?
DE CE SEX A FOST INLOCUIT CU GEN?
PATRIHOTILOR, SUNTETI DATORI CU EXPLICATII SAU TRAGEM CU PRASTIA DUPA VOI!!!