''Am solicitat un plen comun pentru adoptarea unei declaraţii de condamnare a agresiunii Federaţiei Ruse''

LUDOVIC ORBAN: ''Am solicitat un plen comun pentru adoptarea unei declaraţii de condamnare a agresiunii Federaţiei Ruse''

G.U.
Politică #Adevărul - prima victimă / 22 februarie 2022

''Am solicitat un plen comun pentru adoptarea unei declaraţii de condamnare a agresiunii Federaţiei Ruse''

Deputatul Ludovic Orban a solicitat, astăzi, conducerii Parlamentului convocarea unui plen comun pentru adoptarea unei declaraţii de condamnare a agresiunii Federaţiei Ruse contra Ucrainei, potrivit Agerpres.

"Urmare a deciziei adoptate de Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse, am solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, convocarea unui plen comun al camerelor reunite pentru adoptarea unei declaraţii de condamnare a agresiunii Federaţiei Ruse contra unui stat suveran, Ucraina, contra încălcării integrităţii teritoriale şi contra gravei încălcări a dreptului internaţional săvârşite de Federaţia Rusă", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

Acesta a adăugat că România este un stat democratic, membru al Uniunii Europene, membru al NATO, care nu poate "să ignore ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă".

"Consider că Parlamentul României, care este o instituţie fundamentală a statului român, are obligaţia să adopte o declaraţie clară, limpede, de condamnare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. (...) Aşa-zisa recunoaştere a unor autoproclamate republici independente nu are niciun fel de legătură cu dreptul internaţional şi nu oferă niciun fel de posibilitate Rusiei de a interveni în problemele interne ale Ucrainei, pentru că aşa-zisele două republici fac parte din teritoriul naţional al unui stat suveran", a afirmat acesta.

Orban a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta acest subiect.

"Noi trebuie să fim implicaţi în toate eforturile comunităţii internaţionale, partenerilor noştri, în adoptarea unei soluţii care să împiedice declanşarea unui război pentru că, de fapt, ceea ce face Rusia duce practic la declanşarea unor conflicte armate care nu au niciun fel de temei, iar Rusia pur şi simplu demonstrează un comportament contrar tuturor tratatelor internaţionale şi tuturor regulilor internaţionale de care noi trebuie să ţinem cont. România nu poate să fie pasivă, este în flancul estic al NATO. (...) Trebuie să fim parte la orice decizie internaţională care se ia de aplicare a unor sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse. De asemenea, trebuie să fim implicaţi în descurajarea în continuare a oricărei agresiuni săvârşite de Rusia împotriva unui stat suveran, fără niciun fel de temei de drept", a completat acesta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Prin declaratiile lor belicoase si artagoase la adresa Rusiei, tembelii si slugoii astia de politruci damboviteni(nefiind cu nimic provocati de aceasta) ne pun pe noi, romanii de rand in postura de tinte sigure ale Ursului! Inca de pe vremea lui Petrov, toti slugoii damboviteni, care de care mai neinsemnat, si-au facut obiceiul de a oracai si a scuipa ca niste broaste raioase prin Gardul sigur al NATO, Ursul rusesc, fara sa pateasca nimic din partea acestuia! Doar ca, de ceva vreme, acest Gard de sigurantza al NATO a inceput sa aiba gauri, care se maresc pe fiecare zi ce trece, astfel ca, n-ar fi exclus ca pe neasteptate, intr-o zi, Ursul sa-si bage laba prin Gard si sa stranguleze dintr-o miscare, toata Colonia de broaste!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb