LUDOVIC ORBAN, DESPRE MĂSURILE FISCALE ANUNŢATE DE GUVERN: "Stabilim un plan de acţiune ce poate include şi proteste în stradă"

Macroeconomie / 4 noiembrie 2017

Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook/ Partidul Naţional Liberal)

Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook/ Partidul Naţional Liberal)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri, la Oradea, că partidul pe care îl reprezintă va demara o ''amplă'' serie de acţiuni împotriva măsurilor fiscale preconizate de guvernanţi, care să includă şi eventuale proteste în stradă.

Într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban a declarat, potrivit Agerpres: ''Coalizarea mediului de afaceri, a tuturor partenerilor sociali care înţeleg gravitatea acestor măsuri. Declanşăm un şir de consultări şi în mod evident că în cadrul acestor discuţii vom stabili şi un plan de acţiune care poate să includă inclusiv proteste în stradă, atacuri la Curtea Constituţională, sesizarea Avocatului Poporului''.

El a subliniat că guvernanţii nu pot să adopte aceste măsuri decât prin ordonanţă de urgenţă, având în vedere că legea bugetului de stat, despre care a menţionat că este deja în întârziere, nu poate fi construită pe o legislaţie ce urmează să fie adoptată.

Liderul PNL a subliniat: ''Legea bugetului de stat se constituie în baza legislaţiei în vigoare, în domeniul fiscal. Oricum au întârziat cu proiectul de lege a bugetului de stat, care trebuia prezentat în luna octombrie. Şi părerea mea e că vor da prin ordonanţă. Şi aici o să încercăm să atacăm prin toate canalele şi modalităţile posibile. Nu e de joacă. Aceste măsuri sunt foarte grave. Ele de fapt compromit perspectivele de dezvoltare a României pe termen mediu şi lung şi vor duce România în criză''.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a adăugat că va propune, duminică şi luni, la cele două adunări ale Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR), să se adopte o poziţie publică a asociaţiei privind respectivele măsuri fiscale.

''Sunt convins că se vor adopta (poziţiile publice, n.r.) pentru că e clar că simulările efectuate arată că bugetele autorităţilor locale, în principal, cele care se bazează pe veniturile din impozitul pe venitul global, adică marile municipii din România, vor fi grav afectate, cu ponderi cuprinse în cea mai bună situaţie între 10% şi cea mai proastă, 40%'', a precizat Bolojan, preşedinte executiv al AMR.

Ludovic Orban a participat ieri, la un hotel din Oradea, la o dezbatere anuală organizată pe tema ''Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională'', alături de preşedintele comisiei în domeniu a PNL, Petru Luhan, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, şi de aproximativ şaizeci de primari liberali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Liderul PNL: "Tudose şi Mişa să plece din funcţii; au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale"

Ludovic Orban a afirmat ieri că premierul Mihai Tudose şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunţate.

Într-un comunicat de presă remis Redacţiei, preşedintele PNL a susţinut: "Prim-ministrul Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor Publice trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunţate. Românii cinstiţi şi oamenii de afaceri oneşti din această ţară nu mai pot suporta aberaţiile fiscale care sunt anunţate zi de zi de tripleta odioasă Dragnea - Tudose - Mişa. Aşa nu se mai poate, oamenii aud toată ziua tot felul de inepţii fiscale care nu rezolvă niciuna dintre problemele din România astăzi şi, dimpotrivă, nu fac altceva decât să compromită pe termen mediu şi lung dezvoltarea României. Guvernarea haotică PSD-istă a aruncat ţara într-o harababură fiscală care a reuşit să nemulţumească pe toată lumea, salariaţi, angajatori, sindicate, organizaţii patronale şi, în general, orice om de bun-simţ care nu înţelege cui foloseşte toată această tevatură. Cât de nepriceput sau prost să fii ca să distrugi toate avantajele unei creşteri economice şi să arunci în aer toate echilibrele bugetare ale ţării pentru ca, în final, să reuşeşti o contra-performanţă rară, să scazi nivelul de trai al românilor prin scumpiri şi taxe mai mari într-o perioadă de creştere economică?!".

Ludovic Orban a solicitat guvernării PSD-ALDE să lase economia să crească şi să amâne "până la calendele greceşti" transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Liderul PNL a adăugat: "Luaţi mâna de pe economie, domnilor de la PSD şi ALDE! Lăsaţi economia să crească! Dacă vreţi să nu dispară mii de firme în această ţară, dacă vreţi să nu distrugeţi sute de mii de locuri de muncă, dacă nu vreţi să scadă veniturile a mii de angajaţi din economia privată, dacă mai vrem investiţii şi dezvoltare economică în România: amânaţi pentru totdeauna, până la calendele greceşti, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, reduceţi taxarea muncii prin reducerea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 35%, introduceţi posibilitatea de opţiune pentru impozitul de 1% pentru cifra de afaceri până într-un milion de euro, reduceţi impozitul pe venit de la 16% la 10%, renunţaţi la plata defalcată a TVA, adoptaţi un mecanism predictibil, rezonabil şi sustenabil de majorare a salariului minim, aplicaţi responsabil Legea salarizării unitare din sistemul public".

El a dat asigurări că PNL este alături de angajaţii şi oamenii de afaceri care sunt "afectaţi şi agresaţi" de schimbările fiscale anunţate de guvernarea Dragnea - Tudose.

Ludovic Orban a conchis: "Eu şi colegii mei din PNL vom ataca cu toată puterea orice atentat al acestei guvernări la interesele mediului de afaceri şi a cetăţenilor contribuabili oneşti, de la opoziţie parlamentară, sesizări la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului până la petiţii şi proteste în stradă. Domnilor de la PSD si ALDE, chiar nu s-au întâlnit hoţii cu proştii în această ţară, opriţi experimentele fiscale pe banii noştri!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PNL asteapta ca PSD-ul sa isi rupa gatul siinguri

    PACAT .... nu mai exista liberali ....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb