LUDOVIC ORBAN: "Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 februarie 2021

"Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022"

Pensiile nu vor mai creşte în acest an, ci de la 1 ianuarie 2022, a anunţat ieri preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL. Totodată, Orban a anunţat că pensiile vor fi indexate la 1 ianuarie 2022 cu o formulă care va lua în calcul inflaţia plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent. Cheltuielile cu pensiile din buget cresc însă în acest an cu 8 miliarde de lei (0,8% din PIB) pe fondul majorării de 14% din septembrie 2020.

"Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterii puterea de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. Sistemul ăsta de a creşte punctul de pensie în iulie, în septembrie, a provocat foarte multe anomalii, discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu contributivitate similară", a declarat Orban.

Acesta a adăugat că Guvernul intenţionează să elaboreze un proiect de lege al pensiilor care să cuprindă şi reglementări noi în legătură cu pensiile speciale, pensiile de serviciu şi pensiile ocupaţionale (Pilonul IV). Există de asemenea un acord între PNL şi USRPlus pentru schimbarea legii privind statutului deputaţilor şi senatorilor pentru eliminarea prevederilor care permit acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Orban a spus că în şedinţă s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Ieri a avut loc şi o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Orban a spus de asemenea că nu se vor mai emite în acest an vouchere de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar. Vor rămâne valabile voucherele emise în 2019 şi 2020 care vor putea fi folosite anul acesta.

"Obiectivul nostru e să construim un buget care să respecte ţinta de deficit bugetar pe care am convenit-o atât la nivel politic cât şi în negocierile pe care le-am avut la nivel european, o ţintă de deficit de 7%. De asemenea să fie un buget prin care să creştem investiţiile, un buget prin intermediul căruia să creştem absorbţia fondurilor europene. Ne-am propus, exact ca anul trecut, ca 50% din investiţii să fie finanţate din fonduri europene nerambursabile. S-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare şi am discutat şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor pentru că aici atât Comisia Europeană cât şi agenţiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat ci urmăresc şi evoluţia deficitului structural, adică evoluţia cheltuielilor pe termen lung. Ca atare este clar că trebuie să realizăm şi scăderea acestor cheltuieli prin care să arătăm sănătatea bugetară a economiei româneşti", a spus Orban.

Totodată, Orban a declarat că guvernul a decis ca angajaţii prefecturilor să nu mai primească în acest an sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Incredibil! 30% spor pentru lupta contra pandemiei !?

    Bă voi nu sunteți... 

    Tăiați rapid toate sporurile!  

    Tăiați rapid toate pensiile speciale ! 

    Am impresia, mai degrabă certitudinea că doar USR-PLUS vrea să facă asta!

    Nu mai votez PNL ! 

    Doamne ajuta!S-a ajuns în situația aberantă în care bunicii plătesc rate si vacante copiilor și nepotilor(ca acestia,daca nu lucrează la stat ,au salariul la jumatate din pensia lor).Cu voucherele si mai bine.Eram nevoit de ani de zile sa mi fac concediile în afara,pentru că prețurile în Ro ajunseseră la nivel de Elveția și Coasta de Azur.La mai mare!Asteptam acum și macar 250000 bugetari pe tușă.

    1. de ce nu te duci prostule la patronul tau sa-ti mareasca salariul ? iti spun eu de ce , ca esti prost si puturos , iar patronului ii place in dubai si cu ferrari !

      ROMANII,se lasa VIOLATI de IOHANNIS,PNL,USR-PLUS,UDMR si GRUPUL MINORITATILOR,intrucat,le place acest lucru,deoarece asa au VOTAT.Acum,cand VIOLUL a devenit prea INSUPORTABIL,intrucat VIOLATORII ii VIOLEAZA asa de des de le-au rupt ROZETELE,cu pasi TIMIZI,protesteaza pe strazi in palcuri mici,la fel ca partizanii.Cei mai VOCALI,sunt insa ROMANII VIOLATI mai cu SARG,adica cei care in ziua VOTARII,au stat in case la caldura ,bauturica si o partida de sex.Treziti cu ROZETELE umflate,cei care nu au fost la VOT,stau pe margine si CHIBITEAZA .Daca VIOLATORII au vazut ca Protestele sunt ANEMICE si lipsite de AGRESIVITATE,au trecut la NIVELUL de PLACUTA SUEDEZA pe care o dau Romanilor.Ce nu inteleg acum,cetatenii acestei Tari BOGATE,dar VANDUTA si FURATA de catre cei pe care i-au ALES sau NU,este faptul ca pana cand nu vor iesi la demonstartii cu SUTELE de MII,VIOLATORII,vor continua sa ii VIOLEZE mai cu SARG,stiind ca Romanii,nu vor actiona in FORTA,asa cum s-a intamplat atunci cand Guvernul BOC a fost fugarit de la Palatul Victoria. Asa ca,in curand,o sa dea IARBA,STEVIA si URZICILE si Romanii,vor deveni VEGETARIENI,pana se vor trezi ca au burtile lipite de sira spinarii,in timp ce VIOLATORII,isi vor umple conturile si apoi chiar daca vor fi izgoniti de la guvernare ,vor trai linistiti prin MAIAMI sau DUBAI. Asa ca Romanilor,le urez,SOMN USOR,VIOLATORII,lucreaza pentru VOI.!

      sts a votat , nu romanii , esti cam naiv sa nu spun prostut ! cei care au votat satanistii sint putini , sint cei platiti de ong soros + marja inevitabila de analfabeti functionali , produsul scolii post revolutionare . usr reprezinta interesele Frantei in principal . baietii din padure trebuie sa le faca pe plac la toti .strainii . pe romani , ce mai scapa printre degete .

      Cum vrei sa se duca la patron sa-i mareasca leafa , daca el privatul harnic sta si posteaza pe net ? cand nu posteaza , ii vezi cu rucsacurile la furat de voturi ! Soros sa mai traiasca si sa plateasca !

      Esti cam glumet mai anonimule de la postarea2.3,ca sa nu iti spun cum cred eu ca esti. PNL,si USR,au fost votati de circa 3,5 milioane de romani dar nu din cei de rand ci de IMBIUBATII pe care ii vedem facandusi cocediile prin statiuni straine de lux,sau cei care in acest anotimp umplu partiile de schii cu echipamente de mii de euro.Ceilalti,romanii de rand,in ziua votarii,au preferat sa umple bodegile de la tara sau sa stea la caldura,astfel ca nemergand la VOT,i-au lasat pe VOTANTII PNL si USR sa le hotarasca soarta si viitorul. Asa ca nu putea STS sa fure cat puteau Romanii sa voteze.In afara duminicii ORBULUI cand ILIESCU a fost VOTAT de aproape 90 % dintre romani,de atunci incoace Romanii nu mai ies la vot care este ARMA cu care isi pot HOTARA singuri Viitorul lor si al familiilor.Acum,cei care nu au fost la VOT,sa suporte VIOLUL la care ii supune azi IOHANNIS si GASCA lui de ANTIROMANI. Daca taceai si judecai filozof ramaneai. Dar de unde nu este,nici dumnezeu nu cere.!

      mai omule , incep sa cred ca stai inchis in casa si nu cunosti viata reala , sau nu ai tinere de minte ! fa un efort si adu-ti aminte de europarlamentarele din mai 2019 , milioanele alea care spui ca au votat pnl , nu puteau sa adune la un miting nici cinci mii de oameni . a fost un miting la Focsani cu 5 mii de oameni ( asa au zis ei , ca eu nu am vazut atitia ) adusi din toata Moldova si din alte parti .iti mai dau un ex , pe Satan la referendum l-au votat impotriva 7,5 milioane de oameni si totusi la alegeri a fost " votat " . dupa alegeri g-alul Opris , a fost cocosat de medalii si stele de catre Satan drept multumire .spui ca sts nu putea sa schimbe rezultatul alegerilor ? si de ce ma rog , cine-i verifica si ce-i impiedica ? singura solutie este sa nu iasa lumea la vot ca atunci este complicat si pentru sts , nu mai pot scoate din pix , milioane de voturi , chiar si cu ale mortilor .

      Bieții bugetari... Fără voucherele alea de vacanță, nu o să-și mai permită luxul de pe Valea Prahovei și litoral, ci o să se ducă și ei undeva unde e mai ieftin, gen Maldive și Zanzibar....

      .ps autor: Lacatusu 

    Bombele din spitale lucrează în favoarea D-ei Țurcan .

    O, Pasa, cat de darnic esti... !

    Dar de ce nu din 2050 ???

    Preturile si taxele locale le-ati inghetat cumva?  

    ORBANE ! Esti un TICALOS si un CRIMINAL ! SA TE BATA DUMNEZEU !!!

    1. Crizele (toate)sunt platite de saraci!Cei care castiga in criza sunt cei avuti.De asta sunt necesare .1%bogatani sunt in posesia a90% din bogatia planetei?!

      sa-l bata pe el si tot PNL-ul!

    "Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022"

    nu. 

    nu vor mai creste.  

    atata timp cat peste 80-90% din incasarile Romaniei se duc in salarii si pensii nimic nu mai creste 4 ani !

    mai degraba sa fie scoase pensiile speciale.  

    1. si mai taiati salariile la bugetarii de lux, sefii si sefuletii aia din agentii cu salarii de zeci de mii de ron.

      trimiteti leprele la munca ca nu mai sunt bani de bugetari de lux 

      acum cativa ani am citit de un dement de bigetar care avea ceva gen 17-20-24 joburi la stat si colecta salarii de peste tot.  

      Bai frate !  

      Interziceti mai mult de 2 joburi pe om la bugetari!  

      Nu ai cum fizic vorbind sa lucrezi mai mult de 8 ore x 2 joburi full time pe zi!

      Dati--o dracu de treaba! Bagati drujba intre smecherii bugetari! Si daca intreaba ce e aia ...sa le ziceti ca "drujba " in rusa inseamna... prietenie! :))) Tratati-i deci cu prietenie si mai taiati-le din bani! :)))  

      cine sa-i oblige sa faca asa ceva?

      toti ticalosii sunt la putere si ii doare-n basca de popor! 

      mai trist este ca totul, dar absolut totul este un haos DICTAT PE CARE NEMERNICII DIN CLASA POLITICA O DESAVARSESTE PRINTR-O DEOSEBITA MAIESTRIE FIIND TOTI, DAR TOTI YESMAN-I 

      ca vrem sau nu sa intelegem SE DORESTE VANZAREA ROMANIEIE PE DOI LEI !

      DIN PACATE! 

      IN ACESTA PERIOADA UNELE INSTITUTII DE STAT ISI D U B L E Z A NR DE ANGAJATI printr-o "redistribuire" caci de, partidele politice, in culise, isi rezolva toate obligatiile!

      iar acest lucovid este de cateva ori mai ticalos decat Drganea!

      si afirmatia nu este gratuita! 

      "IN ACESTA PERIOADA UNELE INSTITUTII DE STAT ISI D U B L E A Z A NR DE ANGAJATI"

      da si tu aici cateva exemple te rog.  

    sa-ti dea Dumnezeu sanatate in oasele noastre!

    estei cea mai mare rusine a tarii!!! 

    Mai mult decat penibil ce se intampla cu pensiile.

    Cand a fost votata legea a fost practic o "unanimitate comunista". Nimeni in frunte cu presdintele tarii nu si-au pus problema daca vor fi bani. 

    Acum vine Tzurcana si ne spune ca si in vremuri normale legea este "o iluzie". 

    Deci liderul PNL spune ca toata clasa politica vinde iluzii pensionarilor (cetatenilor) pe banii tarii sau pensionarii sunt niste iluzii. Este de neimaginat optica clasei politice, iresponsabila fata de cetateni. De ce nu iese presedintele sa medieze aceasta problema, sa-si exprime opinia ca semnatura sa nu este respectata

    In acest caz singura solutie este o noua revolutie prin care sa fie maturata actuala clasa politica in frunte cu presedintele, interesat numai de binele sau. O alta solutie ar fi o dictatura militara care sa refaca increderea cetatenilor in actul de guvernare. 

    Orbane esti un nenorocit ,un mincinos si un om de nimic. Nu am sa mai votez PNL niciodata sunteti mai rai ca PSD ul. Cine esti tu sa te iei de pensiile oamenilor? Ati adus tara in pragul falimentului. Cine iti da dreptul sa vorbesti in numele premierului ? Rusine sa va fie PNL ....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb