LUDOVIC ORBAN:  "PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru funcţia de primar general al Capitalei"

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 28 februarie 2020

"PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru funcţia de primar general al Capitalei"

Partidul Naţional Liberal va susţine candidatura lui Nicuşor Dan pentru funcţia de Primar General al Capitalei, a declarat, ieri, Ludovic Orban, preşedintele formaţiunii politice.

Liderul PNL a precizat că partidul pe care îl conduce a făcut o amplă cercetare sociologică în Bucureşti, din care a rezultat că liberalii nu pot câştiga bătălia cu PSD pentru Primăria Capitalei. În aceste condiţii, PNL s-a repliat repede şi s-a orientat către candidatul cu cele mai mari şanse să o învingă pe Gabriela Firea în cursa pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti.

Ludovic Orban a spus: "În urma discuţiilor cu Nicuşor Dan, care au vizat problematica Bucureştiului, am luat decizia de a îl propune pe Nicuşor Dan candidat la primăria Capitalei, susţinut de PNL.

În zilele următoare voi susţine această propunere în faţa conducerii PNL Bucureşti, în Biroul Eexecutiv şi Biroul Permanent Naţional al PNL. Obiectivul nostru fundamental este de a asigura o guvernare locală a Bucureştiului care să ofere soluţii care stau în picioare pentru problemele majore ale Capitalei, de la trafic la poluare. Sunt convins că Nicuşor Dan e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: eliberarea Bucureştiului de sub domnia despotică a PSD şi de a asigura o bună guvernare a Capitalei".

Imediat după anunţul preşedintelui PNL, Nicuşor Dan i-a mulţumit lui Ludovic Orban pentru susţinerea candidaturii la Primăria Bucureşti, arătând într-un comunicat de presă că "este un gest de mare responsabilitate politică". Nicuşor Dan mai spune că această susţinere face ca posibilitatea unui candidat unic al Opoziţiei împotriva administraţiei Firea - PSD să fie "foarte aproape de a fi realizată". În acelaşi comunicat, Nicuşor Dan transmite un mesaj menit să liniştească mediul de business, arătând că va fi "un partener de bază" pentru acesta. "Oraşul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacţiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizaţiile în termenul legal", scrie Nicuşor Dan.

Amintim că Nicuşor Dan a fost votat de USR Bucureşti, prin două referendumuri interne organizate anul trecut, drept candidatul partidului pentru Primăria generală.

Înţelegerea dintre Nicuşor Dan şi PNL intervine la finalul mai multor luni de discuţii şi după eşuarea negocierilor dintre USR şi PLUS privind stabilirea unui candidat comun. Cele două formaţiuni nu au reuşit să ajungă la un consens asupra modalităţii prin care să fie ales candidatul comun dintre Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu - alegeri primare, varianta propusă de Voiculescu, sau sondaje, variante pentru care a insistat Dan.

Înţelegerea dintre Nicuşor Dan şi Ludovic Orban nu este condiţionată de înscrierea primului în PNL, a menţionat liderul liberal. Orban a precizat că a făcut acest lucru pentru a nu împiedica susţinerea lui Nicuşor Dan şi de alte formaţiuni situate pe partea dreaptă a scenei politice, fapt care ar maximiza şansele de reuşită ale acestui candidat la alegerile locale din luna iunie.

Preşedintele PNL a arătat că nu o exclude o alianţă pentru Primăria Capitalei cu cei de la USR şi că este sigur că Nicuşor Dan o va învinge pe Gabriela Firea în cursa electorală, indiferent de coaliţia care îl va susţine.

Ludovic Orban a recunoscut că este unul dintre votanţii lui Nicuşor Dan: "Cred că în 2012 am încălcat disciplina de partid şi am votat cu un candidat independent atunci, pe numele lui Nicuşor Dan. L-am urmărit cu atenţie, e un om care vrea binele Bucureştiului. Pentru a reuşi cu adevărat rezolvarea problemelor Bucureştiului va fi necesară o colaborare foarte strânsă între primar, primarii de sector şi guvern. Decizia pe care am luat-o ţine cont de interesul major al Bucureştiului, dar şi pentru că mă regăsesc în foarte multe din soluţiile propuse de Nicuşor Dan".

Liderul USR, deputatul Dan Barna a apreciat anunţul făcut de Ludovic Orban cu privire la susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan.

"Anunţul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la Bucureşti", a scris, pe pagina oficială de Facebook, Dan Barna, preşedintele USR.

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei s-a declarat surprins de înţelegerea lui Nicuşor Dan cu PNL şi dezamăgit de faptul că acesta a refuzat o candidatură în tandem.

"Protocolul propus de mine pentru a merge în tandem a fost de două ori refuzat, acum trei săptămâni, prima dată, şi acum o săptămână, a doua oară. Sper ca explicaţia să nu fie cea despre care am aflat acum. Ar fi o mare dezamagire".

Amintim că deputatul european Traian Băsescu a anunţat recent că PMP îl susţine pe Nicuşor Dan pentru funcţia de primar general al Capitalei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb