LUDOVIC ORBAN:  "Programele Rabla şi Rabla Plus vor fi reluate din luna martie"

I.M.
Politică / 7 ianuarie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Guvernul va continua să finanţeze Programele Rabla şi Rabla Plus, care vor fi reluate, cel mai probabil, din luna martie, a declarat premierul Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

"Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls, în special pentru producătorii din România. Industria auto în România are un procent foarte important din produsul intern brut. De asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, or, aici e nevoie de acest stimulent pentru a creşte, practic, producţia internă. (...) Cel mai probabil în luna martie (...) Rabla Plus va continua. (...) În anul 2019 nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice", a declarat premierul.

Totodată, prim-ministrul a vorbit şi despre pensiile care vor fi plătite în scurt timp, cauza care a generat o decalare faţă de termen, fiind zilele libere de sărbători.

"Din cauza faptului că au fost zile libere există, nici măcar nu putem să îi spunem întârziere, o decalare a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite cu o decalare de trei-patru zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi că, practic, astăzi e prima zi lucrătoare. (...) Atâtea fake news-uri am văzut pe tema pensiilor, atâtea fake news provocate în fiecare zi fără să aibă nicio sursă, pur şi simplu numai de a menţine o dezbatere pe Legea pensiilor. (...) Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpezi toate lucrurile pe tema asta", a afirmat Orban la Digi 24.

Şeful Guvernului a mai spus că PNL îşi menţine poziţia faţă de pensiile speciale şi chiar s-a discutat despre posibilitatea convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru desfiinţarea acestora.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul a anunţat, luni seara, că reglementările privind achiziţiile publice ar urma să fie modificate în sensul "simplificării" acestora.

Orban a explicat că, pe actualele reglementări, există riscul pierderii fondurilor europene prin contestaţiile licitaţiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi apoi la cele două instanţe - de fond şi de apel.

"Una dintre simplificările la care ne-am gândit - încă nu am luat nicio decizie, facem o analiză în continuare - este aceea de a nu exista decât o instanţă de apel după Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Şi să existe nişte complete specializate la nivelul Curţilor de Apel în care să fie judecători care să fie specialişti în analiza procedurilor de achiziţie publică", a declarat premierul.

Ludovic Orban a subliniat că modificările privind achiziţiile publice se vor face respectând reglementările europene

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In legatura cu programul Rabla Plus pentru achizitia masinilor electrice, mi se pare enorma subventia care s-a dat pana acum de aprox. 10.000 euro. Este cea mai mare subventie din lume, data de cea mai saraca tara din Europa. Si unde ajunge aceasta subventie? In japonia, Germania, Franta, ca masini electrice ei fac (Nissan Leaf, Opel Ampera, Renault Zoe, BMW i3, VW e-UP, VW ID3, Skoda CityGo, etc.). Este nevoie de subventie, dar asta-i exagerat. Nici o tara nu-si permite asemenea risipa, numai noi da. Daca primesti subventia asta ajunge o masina electrica la pret de Logan. Skoda CityGo este 19.000 euro fara subventie. Romania, sponsorul Germaniei? (Skoda este din grupul VW).

    1. Domnul Cornel, dacă, exiști cu adevărat, mă bucur că iei atitudine, dar sa zicem că statul Român îmi da mie 10000 de euro ca să-mi iau o mașină, ce să fac să-i refuz?

      D-l Cornel există și a punctat f bine. Tu nu ai înțeles nimic din ce a scris

      degeaba intelegi daca esti carpaci mergi in continuare cu fumigena ta ,pana aici este singurul lucru bun in tara asta pe care il face statul roman domnul care ai inteles perfect ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb