LUDOVIC ORBAN: "PSD vrea să ne încurce"

I.A.
Politică / 6 ianuarie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Actualizare - PNL ia în calcul patru variante legate de proiectul de lege al PSD votat de Parlament privind dublarea alocaţiilor copiilor. Printre variante se numără atacarea la Curtea Constituţională şi prorogarea termenului de intrare în vigoare.

"PNL îşi doreşte creşterea, dar o creştere raţională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari şi să nu fie o creştere care să creeze grave dezechilibre", a spus premierul.

"Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare. Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuşi, o creştere raţională a alocaţiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii", a declarat Ludovic Orban

---

Actualizare - Ludovic Orban nu are nicio intenţie de a candida la Primăria Capitalei, iar candidatul PNL va fi desemnat în urma unei ample cercetări sociologice.

Întrebat dacă ar putea candida la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a replicat: "Eu sunt premier al României, sunt candidat la funcţia de prim-ministru".

"Chiar m-am amuzat văzând cum diverşi pseudoanalişti mint de îngheaţă apele şi inventează teme care nu s-au discutat niciodată şi nu există nici măcar în capul meu, respectiv candidatura la primărie", a adăugat liderul PNL.

Acesta a precizat că, pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, PNL va face o analiză sociologică amplă.

Întrebat dacă în această analiză va fi inclus şi Nicuşor Dan, Ludovic Orban a răspuns: "Vom include toţi posibilii candidaţi".

---

Actualizare - A fost aprobată integrarea în PNL a lui Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin

Ludovic Orban a fost întrebat, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, dacă s-a luat o decizie în ceea ce îi priveşte pe Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin, acesta declarând:

"Sigur, am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL".

Domnia sa a menţionat că aceştia vor fi cooptaţi în structurile de conducere la nivel naţional, judeţean şi local.

"La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin", a adăugat Ludovic Orban.

---

Actualizare - Ludovic Orban a anunţat că PNL a decis să înceapă discuţii cu partidele parlamentare pentru a găsi soluţii ca să declanşeze alegerile anticipate.

Orban a spus că liberalii au înfiinţat o comisie, din care şi el face parte, pentru a negocia cu celelalte partide.

Întrebat dacă e dispus să demisioneze din funcţia de premier pentru a forţa anticipatele, Ludovic Orban a spus că ia în calcul orice posibilitate. El a refuzat să dea un orizont de timp pentru eventuala declanşare a alegerilor anticipate, dar a spus că o posibilitate ar fi data de 14 iunie, doar dacă vor fi îndeplinite toate condiţiile necesare.

El a avertizat însă că PSD şi PRo România nu vor anticipate, ceea ce va face foarte dificilă declanşarea procesului.

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei conducerii PNL.

---

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, după şedinţa Biroului executiv al PNL, adoptarea unei ordonanţe pentru modificările la OUG 114, pentru că legea pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea a fost atacată de PSD la Curtea Constituţională.

Premierul a declarat că a cerut susţinerea pentru "o situaţie care ne-a fost creată de adversarii din PSD, ca urmare a atacării la CCR a legii de corectare a OUG 114".

Orban s-a referit la îngheţarea pentru 2020 la nivelul anului 2019 a indemnizaţiilor demnitarilor, încetarea detaşărilor din privat în zona publică, interziceera cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, plafonarea punctului de amendă, prorogarea intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleşii locali.

"Toate aceste măsuri stau la baza construcţiei bugetare şi ele trebuie adoptate cât mai rapid, pentru că altfel riscă să afecteze negativ construcţia bugetară. PSD a atacat la CCR această lege. Şi-au asumat răspunderea politică să intre în vigoare aceste prevederi", a adăugat liderul PNL.

Premierul a anunţat că, în şedinţa de Guvern de la ora 16.00, cel mai probabil va fi adoptată o ordonanţă prin care să asigure intrarea în vigoare imediată a acestor prevederi.

Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în 23 decembrie pe legea de modificare a OUG 114, însă aceasta a fost atacată la Curtea Constituţională de PSD, astfel că nu poate intra în vigoare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Hai lasa lamentarile, sufleca manecile si pune-te pe treaba. In loc sa va tot plangeti de psd, folositi timpul pentru gasirea unor solutii pentru dezvoltarea Romaniei. Asta e valabil si pentru psd si alte partide care au fost, sunt si vor veni la guvernare. Toti se plang si dau vina pe "greaua mostenire" gasita. Priviti in viitor si nu in trecut. In ceea ce priveste psd-ul, normal ca vrea sa va incurce. Ce dracu sa faca altceva din opozitie?

    1. de furat mai greu din opozitie. asa ca nu fac decit sa protejeze hotiile patentate gen pensie si salariu .

      Lasă că vine acum dl. Cucoș cu gasct și rezolvă problema bugetului. Dacă nu ajung banii mai luăm de la FMI ceva bănuți (vreo câteva miliarde bani de buzunar pentru campaniile electorale). Vine apoi următorul partid la guvernare și îi plătește. Bineînțeles nu din buzunarul lor ci al nostru.

    Anumiti pensionarii pot cumula in continuare pensia cu salariul indiferent chiat daca au depasit 75 de ani. Cit de corecta e aceasta masura?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb