LUMEA ÎN ZODIA RĂZBOIULUI Dezastru umanitar: peste 13 milioane de ucraineni au plecat de acasă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 februarie 2023

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat în faţa Adunării Generale că lumea se îndreaptă "'cu ochii larg deschişi'' către "'un război mai extins''. (Sursă foto: Facebook / Antonio Guterres UN Secretary General)

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat în faţa Adunării Generale că lumea se îndreaptă "'cu ochii larg deschişi'' către "'un război mai extins''. (Sursă foto: Facebook / Antonio Guterres UN Secretary General)

Războiul de la graniţa noastra a produs milioane de drame în ultimul an. Aproximativ 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul conflictului, a declarat Martin Griffiths, coordonatorul ONU pentru ajutor de urgenţă. Cele 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina în ţările vecine, în timp ce alte 5,3 milioane sunt strămutate în interior, a declarat Griffiths Consiliului de Securitate al ONU luni la New York. Şeful Oficiului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a spus că 17,6 milioane de oameni, sau aproape 40% din populaţia Ucrainei, au nevoie de asistenţă umanitară. Griffiths a adăugat că intenţionează să prezinte Planul de Răspuns Umanitar pentru Ucraina din acest an, care necesită aproximativ 3,9 miliarde de dolari, la Geneva la sfârşitul acestei luni. "Această violenţă nu dă niciun semn de atenuare", a declarat el. Peste 7.000 de civili au fost ucişi de când Rusia şi-a început invazia în Ucraina la 24 februarie 2022, potrivit cifrelor oficiale ONU. "Bilanţul real este cu siguranţă mai mare", potrivit lui Griffiths. Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi UNHCR, războiul Rusiei cu Ucraina a dus la cea mai mare deplasare de refugiaţi de la Al Doilea Război Mondial.

Pe de altă parte, Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat în faţa Adunării Generale că lumea se îndreaptă "'cu ochii larg deschişi'' către "'un război mai extins''. Război în Ucraina, criză climatică, sărăcie extremă: "Am început anul 2023 cu o convergenţă de provocări nemaivăzute în viaţa noastră", a declarat Antonio Guterres. De asemenea, grupul de oameni de ştiinţă care gestionează ceasul Apocalipsei a estimat recent că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de sfârşitul lumii, aflat acum la 90 de secunde înainte de "miezul nopţii", a amintit el, considerând aceasta un semnal de alarmă. "Trebuie să ne trezim şi să ne apucăm de treabă", a insistat el, enumerând o listă de probleme urgente pentru 2023. În fruntea acestei liste se află războiul din Ucraina. "Perspectivele de pace continuă să se diminueze. Riscurile unei escalade şi ale unui carnagiu continuă să crească", a avertizat responsabilul ONU. "Mi-e teamă ca lumea să nu se îndrepte ca un somnambul spre un război mai extins, dar mi-e teamă că de fapt o face cu ochii larg deschişi". Antonio Guterres şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la alte ameninţării la adresa păcii, de la conflictul israeliano-palestinian până în Afganistan, trecând prin Myanmar, Sahel sau Haiti.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Degeaba trimitem arme si bani,

    daca fug toti di tara si asteapta se lupte altii ptr.ei 

    1. Din ucraina au plecat 8 milioane de cetateni de frica razboiului,asta insemnana cam 1/5 din populatia tarii vecine. Ce sa spunem de romania din care au fugit 5 milioane de romani de foame.Acesta depopulare a romaniei stabilita de STAPANII COLONIEI,a insemnat nu numai un DEZASTRU demografic dar si un mare DEZASTRU economic.Armele si banii trimisi de STAPANII lumi ucrainei,se vor intoarce insutit catre noii STAPANI,iar la fel cum s-a intamplat si in romania si o sa devina si ea o COLONIE,care o sa fie JEFUITA de bogatiile sale naturale la fel cum a fost si romania. Asa se intampla cand tara este condusa de oaspatatri care la sfarsit de mandat isi asteapta BACSISUL.!

      Stapanii au dezindustrializat accelerat colonia. Acesta a fost planul initial si s'a realizat. Acest plan a fost semnalat de Chomsky inca din anii '90. S'a urmarit transformarea Romaniei in tara agrara, asa cum era in interbelic.

      In 1948, inainte de inceperea intensiva a industrializarii, populatia Romaniei era de 15.8 milioane de locuitori. In prezent aceasta este populatia reala a Romaniei, cea din perioada pre-industrializarii, doar ca acum agricultura se practica "eficient-stiintific", deci Romania zilelor noastre este supra-populata. 

      Populatia optima a Romaniei este de 10 milioane de locuitori, aceasta optimizare se va realiza de la sine pana in 2050. 

      Serviciile precum IT-ul si comertul nu pot genera productivitatea industriei a carei productivitate este determinata si de capitalul tehnic si tehnologic nu doar de capitalul uman precum in cazul serviciilor. 

      Agricultura, comertul, bancile si marile companii nefalimentate sunt in mainile strainilor. Statul este in mainile strainilor dar are ca interfata niste politicieni romani care distribuie niste beneficii sociale mizere unei populatii dependente. 

      Conducatorii trebuie sa gandeasca, iar proletarii sa munceasca. Cand conducatorii nu gandesc, proletarii nu au ce sa munceasca.

      Ca si in secolul XIX, clasa conducatoare a Romaniei este sluga strainilor, iar populatia este sluga slugilor strainilor. 

      Chomsky a semnalat din anii 90 aparitia trolilor nostalgici?

    Intre timp nici nu mai au casa, probabil au pierdut membri de familie, slujba... Deci au pierdut tot, inclusiv sansa de a si spune parerea prin vot si de a corecta ce le displace in politica! Cetateni romani, nu lasati politicienii sa aplice diferite stari de urgenta, de asediu, de razboi etc indiferent ce motiv se pune in fata! Cititi ce se petrece acum in tarile care au adoptat deja aceste stari speciale : din 3 in 3 luni se prelungesc si adio drepturi civile.

    In Rusia, in Ucraina si de ieri si in Turcia.. abia asteapta politicienii sa aiba mina libera. Il mai tineti minte pe Ludovic Orban cum voia stare de urgenta?! Doar cu 2 ani in urma!  

    Alaltaieri erau 8 milioane...Cine numara? Budai?

    ce se preface si donul de sus!

    am vazut cum e cu dezastru umanitar! 

    e nevoie de deplasare forta de munca si mamici si copii in piete ce cad demografic; plus ca rusia se lupta demografic tot pentru procentul lor de populatie pro rusa din ucraina. 

    germania, romania, si state europene isi freaca mainile de deplasarea altora. 

    s c cret 

    Slava Olena

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb