Luptă pe viaţă şi pe moarte la "Bucur Obor"

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie 2014

Luptă pe viaţă şi pe moarte la "Bucur Obor"

Cel mai mare acţionar susţine că a schimbat conducerea companiei, însă preşedintele spune că AGA a fost ilegală

Gelu Manea: "Cei votaţi au încercat să facă presiuni, au cumpărat firma de paznici ca să nu mă lase să intru în societate de dimineaţă, iar eu am chemat poliţia"

Conflictul dintre Laurenţiu Postovaru, care controlează indirect 50% din acţiunile "Bucur Obor" (BUCU), şi Gelu Manea, cel care a condus societatea în ultimii ani, a escaladat, după ce reprezentanţii "Amadeus Group", firma lui Postovaru, au anunţat că au schimbat Consiliul de Administraţie al "Bucur Obor", într-o Adunare Generală.

Gelu Manea susţine că şedinţa respectivă a fost ilegală. În aceste condiţii, Bursa de Valori Bucureşti s-a văzut, din nou, nevoită să publice rapoarte care se contrazic, referitoare la un emitent, aflat în mijlocul unui scandal între acţionari şi conducere.

AGA "Bucur Obor" a hotărât, vineri, schimbarea Consiliului de Administraţie, prin exercitarea acţiunii în răspundere împotriva lui Gelu Manea, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, informează un raport remis Bursei de Valori Bucureşti, semnat de "Muşat şi Asociaţii", reprezentantul lui Laurenţiu Postovaru.

Potrivit documentului, acţionari cu deţineri de 55,36% din capitalul social s-au prezentat la locul AGA şi au desfăşurat şedinţa.

Aceştia nu au ţinut cont de faptul că, anterior, Consiliul condus de Gelu Manea revocase convocatorul AGA, pe motiv că registrul acţionarilor companiei nu atestă structura reală a acţionariatului BUCU, deoarece Depozitarul Central nu a pus în aplicare hotărâri ale Tribunalului Bucureşti din anul 2011, cu privire la păgubirea unora dintre acţionarii societăţii în urmă cu 16 ani, prin furt,

Astfel, acţionarii au decis numirea lui Mazilu Liviu Florin ca administrator, în locul ramas vacant după demisia din urmă cu un an a lui Aurelian Bondrea, potrivit raportului transmis de "Muşat şi Asociaţii", care mai adaugă că AGA a mai hotărât exercitarea acţiunii în răspundere contra administratorilor Gelu Manea şi Gheorghe Pistol. Potrivit raportului publicat pe BVB, aceştia au încălcat prevederile legale şi îndatoririle care le reveneau prin deţinerea funcţiilor lor.

Noul Consiliu a hotărât, imediat după adunarea generală, numirea lui Mazilu Liviu Florin în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, se mai arată în raportul citat.

Potrivit deciziilor noului Consiliu, Gelu Manea trebuie să rămână la dispoziţia societăţii până când i se va propune "un alt loc de muncă în conformitate cu pregătirea sa profesională, ofertă ce îi va fi făcută doar după ce acesta predă noului director general toate documentele şi bunurile societăţii". Între timp, lui Manea îi este interzis accesul în sediul BUCU, se mai arată în raport.

În schimb, Gelu Manea susţine că adunarea generală nu a fost legală, şi chiar că unora dintre acţionari le-a fost interzis dreptul de vot.

Domnia sa ne-a declarat: "Cei care au votat au încălcat toate legile. AGA nu se putea ţine decât cu registrul acţionarilor şi fiind prezidată de mine".

Gelu Manea acuză presiuni din partea noii conduceri, aleasă în AGA pe care nu o recunoaşte: "Cei votaţi au încercat să vină astazi (n.r. ieri) peste mine, cu vreo 4-5 acţionari, să facă presiuni, au cumpărat firma de paznici ca să nu mă lase să intru în societate de dimineaţă, când am ajuns la muncă, iar eu am chemat poliţia. I-au păcălit şi pe cei de la BVB să le publice rapoartele, după ce şi-au făcut o ştampilă falsă".

Potrivit domniei sale, Laurenţiu Postovaru avea o hotărâre a instanţei prin care putea să convoace AGA, însă nu să o şi organizeze. "Postovaru a facut două cereri în instanţă să obţină o decizie prin care să convoace, să organizeze şi să prezideze AGA, dar instanţa le-a refuzat", a încheiat Gelu Manea.

Amadeus Group, firmă controlată de Laurenţiu Postovaru, a cerut înscrierea la Registrul Comerţului a hotărârilor adunării generale, însă, după ce domnul Manea a făcut o cerere de intervenţie împotriva celei formulate de Amadeus, Registrul Comertului a trimis-o pe prima către Tribunalul Bucureşti spre soliţionare, arată un raport BUCU.

În perioada 1998-1999, au avut loc două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale "Bucur Obor", care s-au lăsat cu condamnări.

Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1.344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare.

Deoarece Depozitarul nu a a aplicat nici până acum decizia instanţei, CA de la Bucur Obor a susţinut, în repetate rânduri, că nu se poate ţine AGA, fiindcă registrul acţionarilor nu atestă structura reala a celor ce deţin titluri BUCU.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este inadmisibil ca pe o piata, fie ea si Rasdaq, sau chiar si intr-o companie nelistata, un infractor sa reziste mai mult de trei zile intr-o situatie in care 55% din actionari sa il revoce in unanimitate, iar el sa poata pretexta ca lupta pentru interesele actionarilor!

    ASF continua sa ''analizeze'' situatia, la fel cum a analizat zece ani si la Cico, alta anomalie, unde in CA era nevasta celuilalt infractor, Dom Profesor Pistol', de la Spiru Haret - fabrica de diplome pentru juristi si finantisti bugetari! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb