LUPTA PENTRU CAPITALĂ Mandatul Gabrielei Firea, sub lupa liberalilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2019

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti: "Gabriela Firea ar trebui să justifice fiecare sumă cheltuită din bugetul public, deoarece nicio investiţie majoră promisă în urmă cu trei ani nu a fost realizată"

Niciunul din "marile proiecte" propuse de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu a fost finalizat în primii trei ani de mandat, susţin reprezentanţii PNL Bucureşti.

Liberalii critică şi capitalizarea, cu 800 milioane de euro, a celor 22 de companii municipale, a căror activitate nu a dus la îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale locuitorilor Capitalei.

PNL Bucureşti a întocmit un bilanţ al mandatului Gabrielei Firea, bilanţ care poate fi accesat pe platforma de guvernare participativă locală http://suntembucuresti.ro/.

În cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat nereuşitele primarului general, Violeta Alexandru - preşedintele PNL Bucureşti - a declarat: "Practic, avem un dezastru în Bucureşti: proiecte nefăcute, o groază de bani folosiţi în activităţi de PR şi în petreceri pe stradă, când, în realitate, problemele grave ale Bucureştiului - probleme de infrastructură, probleme care ţin de consolidarea clădirilor, de încălzirea locuitorilor Bucureştiului, organizarea spaţiilor verzi şi amenajării acestui oraş - toate aceste probleme sunt nerezolvate. Au trecut trei ani de mandat. Tot ce s-a întâmplat în această perioadă a fost o încercare de a ne mas­ca incompetenţa administraţiei PSD şi suntem azi în situaţia în care trebuie să tragem în mod serios un semnal de alarmă în spaţiul public, pentru că ne apropiem de patru ani de cheltuieli publice fără niciun rezultat".

Domnia sa a mai spus că Gabriela Firea ar trebui să justifice fiecare sumă cheltuită din bugetul public, deoarece nicio investiţie majoră promisă în urmă cu trei ani nu a fost realizată.

Liberalii s-au referit şi la alte deficienţe administrative ale Capitalei. Consilierul municipal Ciprian Ciucu a afirmat că, în Bucureşti, traficul "niciodată nu a fost mai prost decât astăzi", timpii de deplasare cu transportul în comun au crescut şi nu au fost realizate locuri de parcare.

Ciprian Ciucu a precizat: "Cred că niciun politician din România vreodată nu a promis mai mult decât Gabriela Firea: pasajul Ciurel, străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, Doamna Ghica şi aşa mai departe. Sunt lucruri pe care le-a promis, dar nu s-au întâmplat în acest mandat".

Ciucu i-a reproşat Gabrielei Firea că societăţile din Holdingul Municipal cheltuie "în mod netransparent" pe echipamente, salarii sau diverse contracte, fără ca acest lucru să se resimtă în calitatea vieţii bucureştenilor. El a menţionat că prin înfiinţarea acestor companii, dar şi a altor structuri, numărul instituţiilor subordonate PMB a ajuns aproape să se dubleze.

Alte critici aduse Gabrielei Firea au fost legate de faptul că: nu a fost rezolvată problema termoficării, în timp ce ţevile RADET au continuat să se degradeze; nu au fost demarate lucrările efective la Spitalul Metropolitan; Centrul Cultural Favorit nu a fost finalizat şi se află într-o etapă incipientă de organizare; nu a fost realizat hipodromul anunţat; a început consolidarea propriu-zisă doar la clădirile de mici dimensiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb