MAE a finalizat procesul de evacuare a cetăţenilor români din Yemen

Elena Deacu
Politică / 12 mai 2015

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul nopţii de 10 spre 11 mai 2015, alţi 5 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean al Republicii Yemen, au fost evacuaţi pe cale terestră, în siguranţă, din localitatea Sana'a (Yemen), către Arabia Saudită.

Astfel, a fost încheiată operaţiunea de evacuare a cetăţenilor români aflaţi în Yemen care au semnalat până în prezent către MAE dorinţa lor de a părăsi ţara.

Pe întregul parcurs către frontiera cu Arabia Saudită, grupul s-a aflat în legătură permanentă cu reprezentanţii Ambasadei României la Abu Dhabi şi ai Ambasadei României la Riad, care au monitorizat deplasarea.

Ambasadele României la Riad şi Abu Dhabi au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile de frontieră, în vederea facilitării obţinerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toţi membri grupului.

Consulul României la Riad a preluat grupul de la punctul de trecere a frontierei cu Arabia Saudită, asigurându-le asistenţa şi protecţia consulară.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Riad, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu familia în cauză şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen - Arabia Saudită.

Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe şi ale misiunilor diplomatice române de la Riad şi Abu Dhabi.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că numărul total al persoanelor evacuate până în prezent din Republica Yemen însumează 73 de persoane, dintre care 62 de cetăţeni români şi 11 membri de familie.

Având în vedere faptul că prin operaţiunea de evacuare de astăzi s-a finalizat procesul de evacuare a cetăţenilor români aflaţi în Yemen care au semnalat MAE dorinţa lor de a părăsi ţara, Celula de criză a MAE care a gestionat acest proces îşi încheie activitatea.

În acelaşi timp, îşi continuă activitatea Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso, constituită conform Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României, aprobată de CSAT în şedinţa din data de 3 aprilie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb