MAE: DRRP a inaugurat programul de informare AgroDiaspora destinat românilor din străinătate

Laura Boico
Politică / 11 iunie 2016

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au inaugurat în perioada 8-10 iunie 2016 la Torino, Milano şi Roma, programul AgroDiaspora, dedicat informării cu privire la accesarea fondurilor europene din domeniul agriculturii de către cetăţeni români care locuiesc şi muncesc în străinătate, potrivit unui comunicat al MAE.

La Roma, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a declarat că programul AgroDiaspora a apărut ca o consecinţă firească a interesului manifestat de către membrii comunităţilor şi mediului asociativ românesc din mai multe ţări europene.

"Există un interes ridicat din partea românilor de a fi informaţi cu privire la accesarea fondurilor europene din diverse domenii, iar agricultura este unul dintre domeniile prioritare. Românii care muncesc în acest domeniu în afara graniţelor pot contribui nu numai prin investiţii, dar şi prin experienţa şi modalităţile de lucru dobândite şi e nevoie ca ei să fie bine informaţi cu privire la oportunităţile care există în România", a precizat demnitarul român.

Totodată, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a precizat că MADR fundamentează şi implementează politicile publice din sectorul agricol în acord cu Politica Agricolă Comună (PAC), preluând în mod activ politicile europene şi adaptându-le la nevoile particulare ale României, prin promovarea soluţiilor şi intereselor proprii.

"România nu va putea avea în viitor agricultură performantă, cu o populaţie îmbătrânită la sate şi fără a rezolva problema fărâmiţării exploataţiilor agricole. Românii care au optat - dintr-un motiv sau altul - să emigreze în statele UE sunt în majoritate tineri, deci vorbim de o mare parte din populaţia activă a României pe care n-o vom putea aduce acasă până când nu vom fi creat mediul, condiţiile şi oportunităţile pe care aceştia le-au găsit în actualele state de rezidenţă. În acest sens, prin PNDR 2014-2020 sunt oferite tinerilor o gamă largă de oportunităţi de afaceri în agricultură şi dezvoltarea rurală. Salutăm iniţiativa DPRRP de a informa românii din afara graniţelor cu privire la accesarea fondurilor europene şi suntem convinşi că aceasta va da roade!", a adăugat demnitarul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb