MAE: Ministrul Dan Stoenescu participă la conferinţa "Diaspora ştiinţifică"

Raluca Juncu
Internaţional / 26 aprilie 2016

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu participă în perioada 25-26 aprilie la conferinţa "Diaspora ştiinţifică" organizată la Universitatea de Vest din Timişoara, conform unui comunicat MAE remis redacţiei.

Cu ocazia deschiderii evenimentului, ministrul delegat a subliniat faptul că este nevoie de o continuă şi foarte strânsă cooperare între cercetătorii din domeniul ştiinţific din ţară şi cei din diaspora, dar şi între instituţiile guvernamentale şi specialiştii români din ţară şi din străinătate.

"Diaspora ştiinţifică reprezintă nu numai unul dintre cele mai importante motoare de dezvoltare pentru România, prin experienţa şi nivelul avansat al cunoaşterii ştiinţifice. Mai mult decât atât, are o capacitate incredibilă de a oferi o nouă direcţie României," a declarat ministrul delegat.

Demnitarul a mai spus că trebuie să existe un parteneriat strategic între ţara noastră şi diaspora, care să contribuie la îndeplinirea obiectivului creării de mai multă prosperitate pentru toţi românii, fie că trăiesc în ţară sau peste hotare.

"Nu ne mai gândim la ceea ce poate diaspora să facă pentru România. Ne gândim la ceea ce putem să realizăm împreună: să fim uniţi, să devenim o comunitate românească din ce în ce mai eficientă la nivel global," a adăugat oficialul. "Înţelegem parteneriatul ca pe o relaţie cu dublu sens în care statul român si românii din diaspora se susţin reciproc," a mai adăugat demnitarul.

Ministrul delegat a anunţat că Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice vor lansa un program de burse de cercetare cu tematica "Migraţia Contemporană a Românilor".Beneficiarii burselor vor fi cercetători români din ţară sau străinătate cu un interes academic în domeniul migraţiei, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb