MAI: ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI ALE ANULUI,  Numărul infracţiunilor sesizate, în scădere cu 8,5% faţă de perioada similară din 2015

Andrei Stan
Miscellanea / 5 martie 2016

Trendul descrescător al infracţionalităţii se menţine după primele două luni ale anului în curs, numărul de infracţiuni sesizate fiind în scădere cu 8,5% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unei analize realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat al MAI, citat de Agerpres, faptele de natură judiciară, care reprezintă 65,2% din totalul celor sesizate, au scăzut cu mai mult de 7%, iar infracţiunile stradale au scăzut cu peste 13%.

Sursa menţionată arată că, la ordinul ministrului de Interne, Petre Tobă, numărul patrulelor care au acţionat în stradă în luna februarie a ajuns la o medie zilnică de 4.850, în creştere cu 8 %, faţă de luna ianuarie, şi, de asemenea, au fost utilizate mai multe patrule mixte, formate din poliţişti şi jandarmi, media zilnică a acestora în luna februarie fiind de 965 pe zi.

MAI informează că trendul de diminuare a infracţionalităţii se înregistrează şi în mediul rural, unde numărul infracţiunilor a scăzut la începutul acestui an cu 3,5%. Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în cazul infracţiunilor de furt din curţi, anexe şi gospodării, unde s-a înregistrat o scădere cu 26,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

În domeniul combaterii evaziunii fiscale, Poliţia Română a desfăşurat, în luna ianuarie, peste 20 de acţiuni cu efective mărite, fiind dispusă începerea urmăririi penale în peste 500 de dosare penale şi s-au instituit măsuri preventive împotriva a peste 100 de persoane, precizează sursa citată. Măsurile asiguratorii în aceste cazuri au fost dispuse, sub coordonarea procurorilor, asupra unor bunuri a căror valoare depăşeşte 150 milioane de lei.

MAI subliniază, totodată, că şi în anul 2016 protejarea fondului forestier rămâne o prioritate pentru structurile MAI, fiind continuate acţiunile comune organizate în cadrul operaţiunii "Scutul Pădurii".

"În luna ianuarie a acestui an au fost organizate peste 3.000 de controale în urma cărora s-a ridicat aproximativ 4.000 metri cubi de material lemnos, în vederea stabilirii provenienţei, iar 404 persoane sunt cercetate în legătură cu infracţiuni silvice", se arată în comunicat.

Un alt obiectiv analizat a vizat asigurarea resurselor financiare din fonduri externe nerambursabile, în acest moment la nivelul MAI fiind în implementare opt proiecte în cadrul Fondului pentru Securitate internă, şase granturi în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian şi 47 de granturi finanţate de Comisia Europeană şi alte surse de finanţare nerambursabilă.

Analiza de etapă realizată la nivelul conducerii MAI menţionează şi stadiul măsurilor privind organizarea în bune condiţii a alegerilor locale.

"În luna februarie a.c. a debutat procesul de planificare a misiunilor şi activităţilor din competenţa MAI asociate alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, în contextul în care, începând cu 22 martie a.c. sunt planificate primele activităţi din Calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, adoptat prin Hotărâre de Guvern", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb