Mai multe persoane trimise în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor

A.C.
Anticorupţie / 23 octombrie 2017

Mai multe persoane trimise în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curte de Apel Cluj au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Victor Alexandru Paşca, Ioan Stoia, Virginia Anca Odăgescu, Maria Vălean, Irimie Pap, Cornelia Necula, Virgil Vântu, Elena Brînduşa Stănescu şi Simion Armaş sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunciat se precizează: "În perioada 2010-2014, inculpatul Victor Alexandru Paşca, în calitate de administrator al A.G. şi T.A. a procedat la achiziţia de bunuri fără plata TVA de la furnizori reali din România prin interpunerea unor societăţi comerciale din Ungaria, urmată de evidenţierea unui lanţ de operaţiuni de achiziţii şi livrări fictive, prin intermediul societăţilor controlate de complici, marfa ajungând, din punct de vedere al documentelor la cele două societăţi comerciale ca şi achiziţie internă cu posibilitatea de deducere a TVA, în condiţiile în care obligaţia de plată a taxei era preluată de societăţile fantomă interpuse, fară a fi îndeplinită vreodată. Plata furnizorilor reali din România era asigurată din conturile celor două societăţi comerciale prin intermediul firmelor din România şi Ungaria controlate de complici. Practic, la furnizorii reali ajungea doar preţul fară TVA (ca urmare a presupusei livrări intracomunitare) în condiţiile în care sumele reprezentând TVA erau deturnate pe traseul transferurilor succesive între societăţile interpuse şi în final erau ridicate în numerar, fiind reintroduse în circuitul economic prin aşa-zise creditări ale celor două societăţi comerciale făcute de inculpatul Victor Alexandru Paşca în nume propriu sau în numele unor membrii ai familiei".

Conform sursei, inculpata Maria Vălean, în calitate de administrator de fapt al N.M.G. (pe lângă ajutorul dat inculpatului Victor Alexandru Paşca în cadrul mecanismului de fraudă menţionat), a evidenţiat în actele contabile ale acestei societăţi şi alte operaţiuni fictive de achiziţii, sustrăgându-se de la plata TVA în sumă de 1.070.965 lei.

Prin infracţiunile săvârşite, inculpaţii au creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 8.015.102 lei (aprox. 1.780.000 euro), informează sursa.

Potrivit sursei citate, în cauză au fost instituite sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor (terenuri, construcţii, apartamente, autoturisme, autocamioane), până la concurenţa valorii prejudiciului cauzat, prin rechizitoriu propunându-se valorificarea anticipată a bunurilor mobile sechestrate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb