MAI propune reorganizarea Academiei de Poliţie şi eliminarea studiilor de doctorat

G.B
Miscellanea / 7 mai 2021

MAI propune reorganizarea Academiei de Poliţie şi eliminarea studiilor de doctorat

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, astăzi o dezbatere publică despre proiectul ce propune reorganizarea studiilor de licenţă de la două facultăţi ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", dar şi eliminarea studiilor de doctorat, potrivit agerpres.

Conform notei de fundamentare, proiectul de hotărâre al Guvernului propune reorganizarea studiilor de licenţă la nivelul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" exclusiv în cadrul a două facultăţi, în vederea formării iniţiale a ofiţerilor, respectiv

Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă "Drept", specializarea "Drept", şi domeniul de licenţă "Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică", specializarea "Ordine şi siguranţă publică") şi Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă "Ingineria instalaţiilor", specializarea "Instalaţii pentru construcţii-pompieri").

Facultatea de Poliţie se înfiinţează prin reorganizarea Facultăţii de Poliţie, Facultăţii de Jandarmi, Facultăţii de Poliţie de Frontieră şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei şi preluarea de la acestea a atribuţiilor formative, a elementelor de structură şi a personalului didactic.

Programele de studii universitare organizate de Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", aflate în desfăşurare la data intrării în vigoare a hotărârii, se vor desfăşura în continuare, până la finalizare, conform planurilor de învăţământ aprobate, în cadrul Facultăţii de Poliţie, nou înfiinţate.

Prin deciziile nr. 197 din 13 octombrie 2020, nr. 199 din 14 octombrie 2020 şi nr. 123 din 28 aprilie 2021, Senatul universitar a decis desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică. Aceasta urmează să îşi desfăşoare activitatea, în lichidare, până la absolvirea programelor de studii universitare de licenţă de către toţi studenţii înmatriculaţi, personalul urmând a fi preluat în cadrul noilor structuri.

Potrivit proiectului de act normativ, MAI va putea realiza masterate profesionale destinate exclusiv persoanelor care au absolvit studii universitare de licenţă în specializări necesare MAI.

În nota de fundamentare a proiectului supus dezbaterii publice se arată:"Prin acest demers se creează premisele unor mecanisme de reducere a deficitului de personal înalt specializat, soluţia preconizând acordarea gradului profesional/militar şi repartizarea absolvenţilor în structurile MAI. Asigurarea calităţii acestor programe de studii reprezintă unul dintre principalele obiective ale procesului de reorganizare a Academiei de Poliţie".

Conform sursei citate, se vor elimina studiile universitare de doctorat organizate la nivelul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Programele de studii doctorale aflate în desfăşurare se continuă, până la finalizare, conform programelor individuale de cercetare ştiinţifică.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ACADEMIA de POLITIE,DISTRUSA de catre cei care sau format ca PROFESIONISTI chiar in ACADEMIE. Infiintata imediat dupa revolutie de catre Profesionisti ai Politiei prin MUNCA EXTRAORDINARA a generalului VASILE DOBRINOIU si sustinut de fostul Ministru de Interne DORU VIOREL URSU,Institutia a fost Conceputa si Construita dupa modelul celor mai prestigioase Institutii de Invatamant Politienesc din Europa si chiar din Lumea Civilizata.Academia,a fost gandita ca o Institutie Puternica si Sanatoasa cu o durata de 4 ani a cursurilor universitare,care la sfarsitul celor 4 ani de studiu,sa dea Societatii romanesti,Politistii cu o inalta tinuta profesionala,morala dar mai ales cu o cunoastere temeinica a tuturor materiilor existente in dreptul romanesc precum si cu insusirea de catre absolventi a cunoasterii temeinice a unei limbi straine de circulatie internationala.Cu o TENACITATE demna de un adevarat SLUJITOR al POLITISTULUI MODERN precum si o vasta CULTURA JURIDICA,generalul DOBRINOIU,cu toate greutatile inerente unui inceput nou,a reusit in scurt timp,sa aduca Academia de Politie la nivelul Academiilor de politie din Strainatate si prin formarea unor cadre din curtea Academiei ca si profesori dar mai ales si cu sprijinul unor Juristi de TOP in domeniul dreptului care au predat la Academie Institutia a RIVALIZAT chiar cu cele mai Prestigioase Universitati Romanesti ale Dreptului.Chiar de la prima Promotie de Absolventi,multi dintre cei care au terminat cei 4 ani de studii,au devenit JUDECATORI si PROCURORI,care au fost foarte APRECIATI de catre lumea din JUSTITIE.Acest fapt arata ca,Academia de Politie devenise un CONCURENT serios pentru ale Universitati.AZI,Academia de Politie,a fost DISTRUSA de un SISTEM POLITIC ANALFABET care suparat ca Absolventii de politie le-au dat CLASE,Institutia a fost transformata in SCOALA de Politie cu durata de 3 ani,dupa fostul model al Scolii de Securitate condusa de Andruta Ceausescu (care chiar daca erea COMUNIST,a scos ADEVARATI MILITIENI,care azi nu mai exista.Intrucat am sa scriu un serial cu evolutia si involutia Academiei de politie,azi ma opresc aici.! 

    1. PS. nu pot sa nu remarc de ce azi Politia Romana este mai INEFICIENTA,NEPROFESIONISTA si PLINA de PAZNICI CONTRACTUALI ,este condusa de un Inginer specializat in REPARAT TRACTOARE adica BODE.!

      Vomitiva insirurie de miciuni . Profesionistii politiei sunt niste glume proaste. Rezultatele academiei sa vad in numarul de Dinci, de clanuri de sportivi, bande in convenienta cu politistii cu inalta tinuta morala. .

      Am promis ca am sa continui cu Serialul,"Academia de politie",transformata intr-un fel de PUSCARIE,unde pana in 2008 au dat Tarii,numai absolventi bine Scoliti,iar dupa aceasta Institutia, ar trebui sa poarte numele de Scoala de MILITIE,Baneasa.Prin munca unor Comandanti si a tuturor Lucratorilor din Academia,aceasta fusese transformata intr-o Institutie care RIVALIZA cu ale Academii de Politie Vistice. Asa se ajunsese ca din punct de vedere al Confortului studentilor al dobandirii unor Cunostinte Temeinice Juridice precum si Instruire din punct de vedere Politienesc sa fie foarte apreciate de Vesticii care vizitau Academia,.Acest lucru,este ILUSTRAT de faptul ca la ora actuala,Politia la Nivelul Conducatorilor Politiei la toate Nivelurile dinTara sunt conduse numai de catre Absolventi proveniti din promotiile,92-96,96-2000,2000- 20004,si 2004-2008,multi dintre absolventi lucrand azi in Justitie. Apoi,a inceput iesirea pe portile Academiei a unor Promotii tot mai slabe din toate punctele de vedere si cu cunostinte politienesti mediocre si asta in toate Scolile de Politie. Cat priveste Viata studentilor in caminele Academiei,aceasta s-a INRAUTATI PROFUND. din dormitoare ECHIPATE la cele mai inalte Standarde UNIVERSITARE cu dormitoare DOTATE cu MOBILIER din LEMN,MODERNE,cu Clase dotate cu Banci Moderne, azi,ACADEMIA de POLITIE,a revenit la Stadiul de INCHISOARE.Dormitoarele,au fost transformate intr-un fel de celule,vechiul mobilier ELEGANT si FUNCTIONAL,fiind inlocuit cu PATURI si DULAPURI METALICE si cu Usi din Fier ca la PUSCARII. Cat despre pregatire,ar trebui sa se pronunte cei care sunt fosti ABSOLVENTI ai ACADEMIEI si azi conduc Ministerul si Structurile ministerului de pe teritoriul Romaniei. Am scris acest comentariu,ca sa le raspund unor IMBECILI

      Militienii au fost prosti inainte de 89, politistii dupa 89. Singura diferenta este numele. In fond si la urma urmei nu este nevoie de cine stie ce genii sau filozofi sa faca munca de politist creier putin si convingeri puternice, dar putina cinste si onestitate nu ar strica. Probabil ca esti un dobitoc din sistem care se crede superior celor care platesc un derbedeu ca tine si de aceea ai tupeul sa ne consideri imbecili. Vi s-au permis multe pe mult timp si de asta parazitati tot statul nu ca ati fi cine stie ce competenti. Stiti doar sa va construiti sisteme de parazitat institutiile statului si sa scapati nepedepsiti. Cand sistemul va fi deparazitat de derbedei ca tine, de neamurile voastre care infesteaza in continuare institutia, atunci vom putea merge mai departe. Pana atunci pentru diplomele de doctori nu raspunde nimeni , ca sa revenim la oile noastre.

    Foarte bine ca desfiinteaza scoala de "Doctori" mai productiva decat Carol Davila. Academia de politie ca si cea a SRI s-au injosit acordand titluri postuniversitare tuturor secaturilor care au combinat o particulara de rahat cu o scoala a sistemului si au ajuns toti doctori. Cele doua sunt mai putin universitati si mai mult scoli de trafic de influenta si de proptele politice si au adus mult rau tarii! Lista secaturilor care le-au trecut pragul la intrare si la iesire in drumul spre parlamant este incredibil de lunga si ar trebui publicata.

    S-a gasit borfasul care a facut ca lucrarile de doctorat sa dispara? A platit el cu ceva prejudiciul creeat? Ca daca ar fi sa calculezi ca borfasii gusati (numiti impropriu generali doctori) au primit cate 25% spor ilegal la salarii de peste 10.000 de lei pe luna timp de 10-15 ani si se aplica si la pensiile speciale pe sute de ani (cumulat) de acum incolo, dupa o simpla proportionalitate: "Daca Dragnea a stat 3 ani pentru niste salarii de secretare atunci academicienii prestidigitator ar trebui sa stea mii de ani. Dar politistul nu raspunde in fata legii ca doar de asta au facut din rahat doctori pe care i-au plasat peste tot. Ca sa ii poata santaja si rezolva problemele mercantile cu ei. Academia de politie a fost un grup de crima organizata si este bine ca se reorganizeaza. Rau e ca mafia de acolo scapa de pedeapsa cu pensii speciale si falsificate !

    1. IA LUATI de AICI IDIOTILOR."Desfiintarea serviciului militar si demilitarizarea institutiilor a fost primul pas spre a distruge tineretul,pentru a aveaviciosi,neinstruiti,naclai ti,tolomaci si fatalai care sa-si admire extaziati propiul cur in oglinda.Serviciul militar erea legatura intre popor si armata. Asa devenea oastea mare,din mijlocul poporului.S-a generalizat nepermis si s-a aruncat anatema de dilibau si armata facuta la munca,de parca toata armata ar fi fost o neghiobie si de parca transfagarasanul si ale obiective pe care se plimba romanii azi nu ar fi fost facute de oaste.... Apoi asaltul major se da cu privire la scoala militara in general,indiferent de grad.La institutiile superioare de formare militara {Acdemia Nationala de Aparare Carol i",Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza",Academia Nationala de Aparare "Mihai Viteazul"s.a.) s-a permis intrarea a tot felul de neispraviti pentru a urma studii postuniversitare: fabricanti de bere si stalpi de cafenele,pitipoance fuste scurte,pizdificati/efeminati,c orupti,consilieri la Cotroceni care nu stiau sa deosebeasca un infanterist de un tr-ist.Astfel s-au ocupat locurile care ar fi trebuit sa fie numai ale ofiterilor de cariera. Un harciog ghiftuit a ajuns director de serviciu secret ca i-a ous nevasta o vorba buna presedintelui.La ministerele de forta nu ai loc de coconet care plimba hartii. Lascolile de agenti si subofiteri,cifrele de scolarizare aufost anual scazute invocandu-se austeritatea bugetara,S-au tocat banii tarii pe tot felul de nimicuri,scolile au fost subfinantate,pentru a se incadra direct,din strada.Ar mai fi fost si aici un filtru,se putea cladi o armata de stransura,ca romanul e destept,inzestrat de la dumnezeu,si se adpteaza,dar si aici au lucrat cu sarg,ca subinginerii au ajuns sa fiepusi in capul bucatelor.Corpul profesoral,a fost si el sabotat: fosti inspectori-sefi au ajuns profesori,iar dupa aceea au poposit un pic la puscarie.Apoi au venit traficantii de functii,mituitii,veleitarii si gigolii,fripturistii,nepotii de cadre facuti automat ofiteri dupa o facultate la"parti",unde au complectat cu x si zero,rectori au fost pusi pentru trei zile,ori luati din jilt si dusi la beci.daca aici concurenta asigura intrarea unor elite,acestor copii li se taie aripile,lucruri aflate de adevaratii profesionisti care au predat la Academie si Scolile din Cluj-napoca si Campina.Pentru control politic,s-au tinut sine die sefi prin imputerniciri. S-a lucrat si legislativ si orgazitional si s-a exploatat viciul si tentatia.Din teritoriu s-au adus la centru o serie de hoti care au mutat furtul de la granite in furt mai organizat,in Aparatul central.WS-au adus cu nemiluita,pe filiera directa,pile si relatii,care au avut cariere fulminante,au capatat grade in ploaie de stele,au ajuns sa aibe evolutii paralele cu cele ale militarilor de cariera.S-a urmarit astfel moartea lumii noastre,slabirea coeziunii militare,profesionale,fara de care o armata,un corp,este un organism mort,dezarticulat.S-a lucrat la subminarea culturii orgazitionale,care,ca si elitele,nu se creeaza peste noapte,ci necesita timp,organizare ,truda asezata,oameni pasionati pusi pe caprarii,fiecare la locul nimerit.O alta metoda mafiota este antagonizarea categoriilor sociale civil-militar si militar/politie/servicii intre specialitati/linii de munca /arme.Cand tu primeste putin peste 2000 de lei,este usor sa se sadeasca in suflete frustarea cand afli ca un militar are 4-5000 de lei.Ce mai conteaza ca intre tine si el,n-are cum sa se puna semnul egal,noul comunisme pe cale sa dea jos crucea si in locul ei va pune semnul egalitatii violet.Manipularea merge pana acolo incat se pune semnul egal intre pensia militara si cea speciala... Armata Tarii Romanesti este esenta de fibra nationala si cea mai importanta institutie a statului roman.Pentru eminescu,armia era"organul puterii fizice a poporului romanesc".Azi ARMATA in totalitatea celor care o slujesc de la Militarii Armatei,la cei din Politie,Servicii si alte arme,este BATJOCORITA din Interior de catre TRADATORII acestui Neam,la cererea STAPANILOR pe care acestia ii au in afara TARII.!

      Intre un APV-ist si mine nu era cum sa se puna semnul egal pentru ca eu nu am facut o scoala de pe centura nici o facultate de unde se cumpara diplomele. Intrebarea ramane daca cineva va plati si cat va plati pentru lucrarile de diploma furate sau ramane sa consideram ca politistii sunt o banda de infractori care pot scapa nepedepsiti. In rest fii sigur ca nu poate fi egalitate intre un APV-ist parapadit si mine. Despre gloria taranilor cu creier lucios imbracati in uniforma de regimul comunist poti perora cat vrei.

      GUNOIULUI de la opinia 3.1.MAI RAHATULE,voi astia de azi in comparatie cu Muncitorii si Taranii dinainte de 89,sunteti niste REBUTURI UMANE,care ati vandut TARA cu BUNICI si PARINTI cu TOT. Cu DIPLOME luate pe SPAGA la Facultati Particulare,DROGATI,CURVARI si BETIVI,care sunteti condusi din afara Tarii intrucat voi sunteti OLIGOFRENI. Asa ca ia deaici BPULE.!

      GUNOIULUI de la opinia 3.1.MAI RAHATULE,voi astia de azi in comparatie cu Muncitorii si Taranii dinainte de 89,sunteti niste REBUTURI UMANE,care ati vandut TARA cu BUNICI si PARINTI cu TOT. Cu DIPLOME luate pe SPAGA la Facultati Particulare,DROGATI,CURVARI si BETIVI,care sunteti condusi din afara Tarii intrucat voi sunteti OLIGOFRENI. Asa ca ia deaici BPULE.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb