Gestionarea informărilor prezentate de SRI organelor de aplicare a legii reprezintă o vulnerabilitate care trebuie tratată "mai adecvat", potrivit lui George Maior, directorul SRI, care a criticat modul în care aceste organe au gestionat informările primite.
"Cel puţin statistic, în ultimii doi ani, au fost transmise de SRI fie organelor de cercetare penală, DIICOT, DNA, fie MAI, peste 1500 de informări referitoare la aceste aspecte (n.r. de crimă organizată). Informările au vizat nu doar aspectele de ordin naţional, ci local, deci fiecare secţie judeţeană a SRI are ca sarcină informarea factorilor locali despre aceste fenomene şi există hărţi complete şi în ceea ce priveşte clanurile şi acţiunea lor în plan judeţean, hărţi foarte clare făcute la nivelul SRI care sunt trans-mise MAI sau organelor de cercetare", a spus George Maior, citat de Mediafax.
Domnia sa a subliniat că SRI nu este organ de aplicare a legii, ci este o instituţie care prezintă informări, arătând că gestionarea informărilor prezentate de SRI organelor de aplicare a legii reprezintă, în opinia sa, o vulnerabilitat: "Multe dintre informări au ajutat la destructurări, altele, din păcate, sunt gestionate la nivelul organelor de aplicare a legii în felul în care sunt gestionate. Aceasta este o vulnerabilitate, după părerea mea, care trebuie tratată mai adecvat".
Directorul SRI a fost audiat, ieri, de Comisia de control a activităţii SRI, temele de discuţie fiind reprezentate de fenomenul crimei organizate în Româ-nia, aşa cum este văzut din perspectiva SRI şi de clanurile interlope.