Majoritatea ţărilor UE resping impunerea unei taxe pentru finanţarea reţelelor de telecomunicaţii companiilor tehnologice

S.B.
Internaţional / 4 iunie 2023

Majoritatea ţărilor UE resping impunerea unei taxe pentru finanţarea reţelelor de telecomunicaţii companiilor tehnologice

Majoritatea ţărilor UE au respins eforturile operatorilor de telecomunicaţii europeni de a forţa marile companii tehnologice, cum ar fi Google, să ajute la finanţarea lansării reţelei 5G şi a internetului în bandă largă în regiune, informează news.ro.

La o întâlnire cu comisarul industriei UE, Thierry Breton, care a avut loc joi, la Luxemburg, miniştrii telecomunicaţiilor din 18 ţări fie au respins taxa pentru reţea propusă pentru firmele de tehnologie, fie au cerut un studiu asupra necesităţii şi impactului unei astfel de măsuri, au spus sursele.

Acest lucru a reflectat comentariile făcute luna trecută de grupul de reglementare din UE în domeniul telecomunicaţiilor BEREC.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica şi Telecom Italia doresc ca Big Tech să suporte o parte din costurile reţelei, pe motiv că datele şi conţinutul lor reprezintă o mare parte a traficului de reţea.

Aceste companii au găsit receptivitate la comisarul pentru industrie al Comisiei Europene, Breton, un fost director general al France Telecom şi firma franceză de consultanţă IT Atos.

Cu toate acestea, Google, parte a grupului Alphabet, Apple, Meta Platforms, compania mamă a Facebook, Netflix, Amazon.comşi Microsoft au respins ideea unei taxe, spunând că investesc deja în ecosistemul digital.

Miniştrii europeni de telecomunicaţii au citat lipsa unei analize privind efectele unei taxe pentru reţea, absenţa unui deficit de investiţii şi riscul ca Big Tech să transfere costul suplimentar către consumatori, au spus sursele.

Ei au avertizat, de asemenea, cu privire la potenţiala încălcare a regulilor UE de "neutralitate a reţelei", care impun ca toţi utilizatorii să fie trataţi în mod egal, precum şi posibilele bariere în calea inovaţiei şi o calitate mai scăzută a produselor.

Criticii unei taxe pentru reţea au inclus Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Lituania, Malta şi Ţările de Jos, au spus persoanele.

Dar Franţa, Grecia, Ungaria, Italia, Spania şi Cipru s-au numărat printre cele 10 ţări care au susţinut ideea, a spus una dintre surse.

Polonia, Portugalia şi România fie au luat o poziţie neutră, fie nu au adoptat o poziţie, au spus sursele, dar o altă persoană a declarat că sunt în favoarea unei taxe pentru reţea.

Breton este aşteptat să emită un raport până la sfârşitul lunii iunie, cu un rezumat al feedback-ului furnizat de Big Tech, furnizorii de telecomunicaţii şi alţii, care îi va ajuta să decidă următorii paşi.

Orice propunere legislativă trebuie să fie negociată cu ţările UE şi legislatorii UE înainte de a deveni lege.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Companiile de telecom sunt cam nesimtite. Le dau eu o idee despre cine ar trebui sa plateasca acea taxa. Cei cu "internet nelimitat". Lansati un buton "vreau internet accelerat" astfel incat melteanul care sta toata ziua cu ochii in telefon sa poata avea viteza de internet pe strada superioara. Si sa plateasca. Daca nu apasa acel buton, sa aiba maximum 500 KB/s dupa ce depaseste 5 GB / luna.

    Ah, si le mai dau o idee. Faceti un adblocker integrat in reteaua celulara. Mult trafic este generat de reclame si asta duce la cresterea veniturilor companiilor ca google. Omorati reclamele inainte ca ele sa fie transportate pe aer catre utilizator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb