Malaezia - o nouă destinaţie pe lista scurtă a turiştilor români în 2019

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 18 februarie 2019

Malaezia - o nouă destinaţie pe lista scurtă a turiştilor români în 2019

Turiştii români îşi modifică preferinţele când vine vorba de destinaţii exotice în fiecare an. De-a lungul timpului, turiştii autohtoni au trecut de la vacanţele în Turcia, Egipt, Croaţia, Grecia, Bulgaria la a descoperi destinaţii îndepărtate din Asia, America şi, de curând, Africa şi Australia. 2019 vine, însă, cu destinaţii relativ noi pe piaţa din România, iar una dintre aces-tea o reprezintă Malaezia.

Poziţionată în Asia de Sud-Est, formată din două teritorii - partea de sud (Peninsula Malaezia şi insulele adiacente) şi partea de nord cu insula Borneo, peninsula Malaezia se învecinează la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud, ce face din ea o zonă extrem de ofertantă din punct de vedere turistic.

Malaezia este o destinaţie exotică care impresionează prin peisaje deosebite şi pare alegerea minunată pentru o vacanţă de vis. De la oraşele moderne cu zgârie-nori strălucitori, până la pădurile virgine din interiorul ţării, Malaezia ilustrează Asia de Sud în toată diversitatea sa. Aici poţi întâlni insule sălbatice, poţi face safari în parcurile naţionale pentru a vedea rinoceri şi tigri, sau trekking în junglă pentru a observa urangutanii şi maimuţele Proboscis.

Asemenea tuturor ţărilor consacrate turistic din Asia, nici Malaezia nu face notă discordantă şi este recunoscută pentru serviciile de 5 stele. Astfel, dacă îţi doreşti o vacanţă relaxantă într-o locaţie exclusivistă unde totul este gândit pentru desfătarea călătorului, cu vile şi camere moderne sau bungalow-uri cu jacuzzi, în Malaezia vei descoperi un paradis unde te poţi des-tinde, cu nenumărate oportunităţi de petrecere a timpului liber, departe de zgomot, agitaţie şi stres.

Indiferent de perioada pe care un turist o alege pentru a vizita Malaezia, va avea, în general, parte de zile însorite şi calde, deoarece temperaturile nu scad sub 20 C pe tot parcursul anului. Anotimpul ploios durează însă din noiembrie până în ianuarie şi este cu precădere resimţit în estul peninsulei, având un climat musonic, în timp ce în vest ploile ating un maxim în perioada septembrie - decembrie. De regulă, ploile apar brusc, sunt scurte şi puternice, cu caracter torenţial, iar posibilitatea să ai parte de o întreagă zi ploioasă este redusă.

Potrivit agenţiei de turism tailor-made Eturia, o vizită în Malaezia ar trebui să dureze minim 8 zile. Printre obiectivele turistice recomandate de agenţie, pe primul loc se află vizita la Triburile Iban din Borneo, unde turiştii pot petrece o noapte alături de urmaşii "vânătorilor de capete", în casele lor tradiţionale, numite longhouse, iar a doua zi turiştii se pot plimba cu barca tradiţională sau pot participa la un concurs de tras cu sarbacana. Totodată, turiştii trebuie să bifeze pe lista de "must see" Peştera Deer din Parcul Naţional Mulu. În acest loc, specialiştii de la Eturia îi sfătuiesc pe turişti să nu rateze drumeţiile în Parcul Naţional Mulu şi să viziteze Peştera Deer, unde pot străbate cel mai lung sistem de galerii subterane din lume. Parcul este impresionant atât prin biodiversitatea sa, cât şi prin bogăţia formaţiunilor carstice, fiind unul dintre cele mai studiate areale tropicale din lume, inclus în Patrimoniul UNESCO.

Un alt punct forte din Malaezia, conform agenţiei de turism, îl reprezintă urangutanii pe care turiştii îi pot descoperi în Borneo. Aici, animalele pot fi observate în habitatul lor natural, dintr-o barcă cu motor sau de la înălţimea unui pod suspendat, în pădurile tropicale, mereu verzi, din Borneo. Eturia recomandă şi vizita la Centrul pentru Reabilitarea Urangutanilor, unde animalele sunt crescute şi pregătite pentru viaţa în sălbăticie, urmând să fie eliberate în natură.

Nici sesiunile de diving, scuba, drumeţii în junglă, plimbări cu bărci tradiţionale, nu trebuiesc ratate. Toate aces-tea, potrivit agenţiei, garantează o aventură într-un cadru natural spectaculos, cu păduri tropicale luxuriante, plaje cu nisip alb, ape turcoaz şi recife de corali. Aflat la 19 km în largul coas-tei de nord-est a Malaeziei, Arhipelagul Perhentian este un loc care trebuie vizitat de turiştii ajunşi în Malaezia.

În plus, niciun drum în Malaezia nu trebuie să se sfârşească înainte de a vedea Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, simbolurile arhitectonice ale capitalei, mai spun specialiştii Eturia. Turnurile au fost construite între anii 1995-1998, fiecare având câte 88 de etaje şi 35 de lifturi, turnurile pereche deţin mai multe recorduri mondiale: cele mai înalte turnuri gemene, cea mai adâncă fundaţie din lume şi cea mai înaltă pasarelă din lume.

Reprezentanţii Eturia precizează: "Malaezia nu poate fi desăvârşită ca destinaţie dacă turiştii nu descoperă Insula Borneo, în junglele nepătrunse în care călătorii vor avea parte de experienţe autentice, vor descoperi o natură salbatică, spectaculoasă, cu vegetaţie luxuriantă, dar şi oraşe vibrante, în care atracţiile turistice moderne se îmbină cu cele tradiţionale asiatice".

Eturia le propune turiştilor să des-copere Malaezia - "Discover Borneo", 15 zile - iulie 2019, cu tarife promoţionale pentru primele şase persoane înscrise - 3.840 euro de persoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb