Manda: "Patria Bank va reveni pe profit din trimestrul al patrulea"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iulie 2017

Manda: "Patria Bank va reveni pe profit din trimestrul al patrulea"

Patria Bank va reveni pe profit din cel de-al patrulea trimestru din acest an, banca fiind încă în restructurare, a declarat, joi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Patria Bank, Horia Manda, într-o conferinţă de presă.

"Noi vom reveni pe profit în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. Să nu uităm că este încă un an de restructurare. (...) Considerăm că în 2019 vom atinge aceiaşi parametri de profitabilitate pe care astăzi îi regăsim în sectorul bancar. Cu strategia şi execuţia pe care ne-am propus-o, credem că o să revenim la profitabilitate, dar «viteza de croazieră» o vom atinge în 2019", a spus Manda, citat de Agerpres.

El a precizat că PBK înlocuieşte simbolul bursier BCC la Bursa de Valori Bucureşti, marcând intrarea într-o nouă etapă "de creştere solidă a Patria Bank, după implementarea fuziunii cu Banca Comercială Carpatica".

"Schimbarea simbolului de tranzacţionare al acţiunilor nu este o simplă schimbare formală, ci reflectă o nouă strategie şi identitate a băncii. Prin această strategie, dorim să creăm o instituţie de credit solidă, cu o pondere semnificativă în finanţarea economiei româneşti şi cu o ofertă atractivă pentru persoanele şi micile afaceri din localităţile mai puţin dezvoltate ale ţării. Prezenţa noastră pe piaţa de capital va fi din ce în ce mai activă şi sperăm să atragem alături de noi cât mai mulţi investitori în acest plan ambiţios', a menţionat Manda.

Manda: "Mai bine de 50% dintre români nu au astăzi un cont bancar"

Mai mult de jumătate dintre români nu au un cont bancar, iar acest lucru se reflectă în nivelul de intermediere financiară, a mai declarat Horia Manda.

"Mai bine de 50% dintre români nu au astăzi un cont bancar. Acest lucru se reflectă în alte date care arată că nivelul de intermediere financiară măsurată ca pondere a creditului neguvernamental în PIB este de 29%, faţă de aproape 40% în 2008, iar nivelul activelor bancare în România este de 55%, mult mai mic decât în Albania şi Bulgaria, ca să nu mai vorbesc de comparaţii cu ţări mult mai dezvoltate", a spus Manda.

Potrivit acestuia, rata creditelor neperformante este de 14%, la nivelul Patria Bank, iar pentru sfârşitul anului se aşteaptă la o scădere sub 12%.

"Cota de piaţă din punct de vedere al activelor este de 1,2%. Sper ca strategia să ne aducă la o creştere substanţială a poziţiei în piaţă nu numai din cauza creşterii organice, dar şi prin posibile activităţi de fuziuni şi achiziţii. Chiar şi în absenţa acestor activităţi de fuziuni şi achiziţii, credem că această strategie pe care am formulat-o cu ceva timp în urmă ne va permite o creştere mult accelerată pentru că abordăm nişte segmente de piaţă care astăzi nu sunt abordate. Credem în incluziunea financiară, nu numai dintr-o perspectivă strict legată de servicii financiare. Nu cred că există o altă soluţie pentru economia românească dacă nu reuşeşte să ducă la nivel oficial mai bine de 50% din populaţia acestei ţări, 45% mai exact care trăieşte în aceste zone rurale. Cred că în următorii ani vom vedea multe transferuri între cele două economii, urbană şi rurală. Prezenţa noastră cu preponderenţă în zona rurală credem că va beneficia de o creştere substanţială a creditării în aceste zone, ceea ce ne va aduce la o poziţie de piaţă, sperăm, de peste 2,5% în următorii 4-5 ani", a mai arătat oficialul Patria Bank.

El a vorbit despre modul în care banca va beneficia de clienţi noi.

"Anul trecut, în septembrie, am fost primii care am inaugurat o soluţie nouă de înrolare a clienţilor pe bază de semnătură biometrică. Este un prim pas spre digitalizarea pe care dorim să o accelerăm. Aceste presiuni asupra costurilor vor duce la utilizarea tehnologiei din ce în ce mai mult. În septembrie veţi auzi de restartarea aceste tehnologii prin care dorim să aducem aceşti clienţi fără să avem o prezenţă fizică necesară", a precizat Manda.

De asemenea, a afirmat că este posibil să se anunţe o achiziţie, anul acesta.

La rândul său, directorul general al băncii, Bogdan Merfea, a anunţat că instituţia financiară se află într-un plin proces de rebranding.

"Suntem în plin proces de rebranding, care va comunica identitatea băncii mai ales cu precădere din septembrie şi va fi finalizat în toamnă. Procesul post-fuziune este un proces care se targetează pe două direcţii foarte importante. Urmărim în primul rând performanţa, eficienţa, să desemnăm fluxuri, procese şi să adaptăm produsele pe care clienţii le aşteaptă conform portofoliului de clienţi deja existent şi cel potenţial căruia ne adresăm şi cu care vrem să realizăm misiunea noastră de incluziune financiară. Putem să valorificăm experienţa care în 2016 s-a materializat cu rezultate foarte bune în Banca Patria. Cu o reţea semnificativ mai mică am reuşit să realizăm o producţie de credite de peste 100 milioane euro, astfel încât creează premisele ca, după fuziune, noua bancă cu o reţea de 85 de unităţi care acoperă întreaga ţară să putem să creştem vânzările cu peste 50% printr-o integrare a canalelor de distribuţie şi mai ales printr-o adaptare a produselor şi serviciilor. Vom continua curăţirea creditelor neperformante din Banca Carpatica, proces care a început cu succes în anul 2016 şi a avut un star foarte bun. Vom continua şi în acest an", a subliniat Merfea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vezi sa nu ! Cu angajatii "performanti" de acum, profitul este doar o halucinatie de windows dressing. Succes si condoleante !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb