Manni Group şi Isopan aduc în atenţie importanţa dezvoltării hub-urilor tehnologice de stocare pe lanţul agricol

G.B
Comunicate de presă / 12 ianuarie 2022

Toni Pera, Director General, Isopan Est

Toni Pera, Director General, Isopan Est

Grupul italian Manni Group, ce promovează de 75 de ani inovaţia în prelucrarea şi utilizarea oţelului, care deţine în ţara noastră Isopan Est, se concentrează anul acesta, în cadrul celei de a treia ediţii Manni Group Design Award, pe o temă tot mai importantă la nivel global, dezvoltarea şi inovarea lanţului de frig pentru alimente, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, se estimează că peste 33% din producţia de alimente se risipeşte. Acest lucru generează emisii uriaşe, energie consumată şi oportunităţi pierdute. În timp ce în Europa peste 90% din recoltă este procesată şi depozitată corespunzător în depozite frigorifice, în Africa procentul scade la doar 3%.

De aceea, competiţia internaţională Manni Group Design Awards reuneşte arhitecţi şi proiectanţi care au primit provocarea de a crea şi înscrie idei şi proiecte inovatoare de construcţie a unui hub ce cuprinde depozite frigorifice, în Ghana, Africa de Vest, tocmai pentru a creşte gradul de conştientizare faţă de dezvoltarea şi managementul eficient al industriei agricole. Ghana Innovation Farm vrea să fie un hub tehnologic şi cultural, un loc care poate deveni o referinţă pentru comunitatea locală, oferind resurse, cunoştinţe şi soluţii capabile să dea răspunsuri la cel mai important drept al omului: accesul la hrană.

"Construirea unor hub-uri tehnologice de stocare pe lanţul agricol şi a unor depozite frigorifice performante, cu temperatură controlată, este foarte importantă pentru economia oricărei ţări. Asigurarea lanţului de frig şi conservarea hranei proaspete sunt vitale pentru pieţele globale, iar tema competiţiei Manni Group îşi propune să găsească soluţii viabile în acest sens. Totodată, subliniez importanţa construirii unor astfel de hub-uri şi depozite frigorice în România, la nivel de producători şi retaileri. Avem un potenţial mare pe zona de construcţie a depozitelor pentru alimente proaspete şi ar trebui să-l exploatăm în perioada următoare", a declarat Toni Pera, Director General, Isopan Est.

În ţara noastră, în 2021, Isopan a livrat 220.000 mp panouri termoizolante Isofrozen, dedicate zonelor cu temperatură controlată, pentru construcţia depozitelor frigorifice, pentru producători locali şi mari retaileri.

Pentru a evita risipa alimentară, care în timpul pandemiei a generat creşterea nivelului de nemulţumire în rândul producătorilor agricoli, nevoiţi să arunce marfa perisabilă nevândută, pe fondul accesului limitat, dezvoltarea segmentului de construcţie a depozitelor frigorifice în ţara noastră devine imperativă.

Competiţia lansată de Manni Group, în collaborare cu YAC - Young Architects Competition, îşi propune să ofere răspuns la provocările economice şi sociale generate de risipa de alimente şi lipsa unor soluţii de stocare a alimentelor în condiţii termice sau tehnologice adecvate, în Ghana, ideile generate putând fi, desigur, soluţii aplicabile la nivel global.

Cele mai sustenabile şi inovatoare proiecte vor fi premiate de către juriul internaţional cu 20.000 euro. Înscrierile în competiţie continuă până pe 19 ianuarie.

În cadrul ediţiilor anterioare a Manni Group Design Award, 5 echipe de arhitecţi din ţara noastră s-au calificat în top 30 finalişti, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb