Mantor E2K: România devine unul dintre cele mai strategice hub-uri industriale şi de producţie din Europa

F.D.
Miscellanea / 7 decembrie 2023

Carlo Bellan, membru în board Mantor E2K

Carlo Bellan, membru în board Mantor E2K

Mantor General Contractor şi-a unit forţele cu Engineering 2K S.p.A, o companie renumită de construcţii în sctorul industrial şi logistic, pentru a crea Mantor E2K, un joint-venture menit să revoluţioneze piaţa construcţiilor industriale şi logistice din România, conform unui comunicat de presă al companiei.

Această alianţă strategică marchează o piatră de hotar semnificativă în amprenta ambelor companii şi promite soluţii inovatoare pentru industrie. Mantor E2K este născut din sinergia expertizei Mantor în construcţii de înaltă calitate şi a capacităţilor logistice şi industriale de ultimă oră ale Engineering 2K. Noua entitate este pregătită să aducă soluţii moderne şi durabile proiectelor de construcţii industriale şi logistice, stabilind un reper pentru excelenţă în domeniu.

"Mantor General Contractor a fost întotdeauna în fruntea furnizării de servicii de construcţii de calitate. Acest parteneriat cu Engineering 2K se aliniază cu angajamentul nostru faţă de inovare şi ne va permite să oferim soluţii de neegalat în construcţiile industriale şi logistice", a declarat Tomas Manjon, membru în boardul Mantor E2K, reprezentând Mantor General Contactor.

"Abordarea de extindere a Engineering 2K S.p.A. trebuie să fie întotdeauna locală. Pentru a fi competitivi, nu începem niciodată de la zero, ci ne selectăm partenerul potrivit de la care învăţăm, îi transferăm din know-how-ul nostru şi alături de care să cooperăm. Engineering 2K S.p.A. a început acum 4 ani parteneriatul strategic cu Mantor General Contractor S.R.L, care ne permite să ne unim punctele forte şi să oferim o valoare excepţională clienţilor noştri din sectoarele industriale şi logistice din România", a adăugat Carlo Bellan, membru în board Mantor E2K, reprezentând Engineering 2K.

"În pofida percepţiei generale şi a concepţiei greşite, România devine unul dintre cele mai interesante şi strategice centre industriale şi de producţie din Europa, fiind capabilă să producă bunuri de înaltă calitate, atât pentru pieţele locale, cât şi pentru cele externe, precum modă, auto, software şi produse agricole. În ultimii 5 ani, ţara a înregistrat un boom în ceea ce priveşte salariile medii, ceea ce duce la creşterea consumului intern, a energiei şi a capacităţii de producţie. Împreună cu binecunoscutele atuuri ale ţării pe termen lung: bilanţ energetic pozitiv, teren vast, sector IT bine dezvoltat, cu una dintre cele mai mari viteze de bandă largă din Europa, România devine o opţiune bună de investiţii pentru străini, care sunt dispuşi să-şi relocalizeze baza de producţie. Datorită PNRR, planul strategic ce urmăreşte modernizarea şi îmbunătăţirea economiei, făcând-o mai durabilă, inovatoare şi mai competitivă, infrastructura românească va fi conectată în curând din Portul Constanţa direct la infrastructurile existente în Europa de Vest, astfel că va fi finalizat unul dintre cele mai importante coridoare europene. Luând în considerare toate facilităţile pe care România le oferă, industriilor li se garantează o rentabilitate ridicată şi rapidă a investiţiilor", a explicat dl. Bellan.

Mantor E2K a livrat în 2022 una dintre cele mai mari fabrici de piele din Europa pentru o companie italiană lider în industria de fashion, cu o suprafaţă de peste 12.000 mp. Proiectul construit la Sibiu şi semnat de arhitectul Guido Canali îmbină un înalt nivel de design (structură din lemn stratificat, grinzi circulare, acoperiş de tip lucarnă), utilizarea extensivă a vegetaţiei şi a luminii naturale pentru a oferi cele mai înalte standarde de mediu de lucru pentru cei peste 500 de angajaţi.

În 2023, compania a lucrat la extinderea unei fabrici de oţel existente şi complet operaţionale deţinută de multinaţionala spaniolă BAMESA, în Topoloveni (Argeş). Proiectarea şi construcţia sunt gestionate integral de companie şi are o suprafaţă de peste 4000 mp. Având în vedere tipul de operaţiune desfăşurată în fabrică, proiectul a inclus, printre altele, asigurarea îmbunătăţirii solului. Mantor E2K a proiectat deasupra acestuia o pardoseală specială pentru a rezista la sarcini extrem de mari şi a utiliza un sistem de construcţie metalic pentru structură, o modalitate de a reduce impactul clădirii asupra mediului.

Mantor E2K devine parte a Grupului European E2K prezent în Italia, Franţa, Germania, iar acum şi în România. Grupul este format din companii naţionale independente, pentru a oferi cel mai bun suport posibil în conformitate cu reglementările locale şi caracteristicile tehnice, garantând o relaţie strânsă cu clienţii săi (piaţa românească pentru Mantor E2k). Acest proiect de grup implică peste 200 de persoane. O echipă internaţională de înaltă calificare se asigură, zi de zi, că fiecare proiect este realizat în conformitate cu standarde profesionale excepţionale.

România urmează celelalte ţări în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Mantor E2K se angajează în construcţia sustenabilă. Obiectivul strategiei grupului este de a investiga principalele variabile asupra cărora se poate acţiona în faza de proiectare a unei clădiri inteligente pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea depozitului şi a logisticii.

Compania are un departament dedicat pentru a-şi ajuta clienţii să obţină etichete şi certificări de mediu precum BREEAM şi LEED.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb