Mararu&Mararu: "Respingem cu fermitate orice speculaţii apărute în diverse publicaţii, potrivit cărora compania noastră ar avea vreo legătură cu domnul Stephen Roman"

F. A.
Companii #Bunuri Industriale / 26 martie 2012

Mararu&Mararu: "Respingem cu fermitate orice speculaţii apărute în diverse publicaţii, potrivit cărora compania noastră ar avea vreo legătură cu domnul Stephen Roman"

UPDATE 5: Mararu&Mararu: "Respingem cu fermitate orice speculaţii aparute în diverse publicaţii, potrivit cărora compania noastră ar avea vreo legătură cu domnul Stephen Roman"

Roman Copper Corp., compania care a câştigat licitaţia pentru Cupru-Min, este o corporatie din Toronto, fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners (Toronto), specializată în finanţarea de proiecte miniere pe cele cinci continente.

Un comunicat de presă al casei de avocatură Mararu & Mararu SCA, care asistă Roman Copper Corp. în Romania, precizează: "Respingem cu fermitate orice speculaţii aparute în diverse publicaţii, potrivit cărora compania noastra ar avea vreo legătura cu domnul Stephen Roman şi dorim ca acest aspect să fie în mod definitiv clarificat şi corectat în orice relatare media viitoare despre compania noastră".

Potrivit legislatiei din România şi a cerinţelor Guvernului Român aplicabile prezentei licitaţii cu strigare, Roman Copper Corp. urmează să întreprindă formalităţile necesare în vederea definitivării contractului şi aspectelor legate de autorizaţia de mediu.

...........

UPDATE 4: Licitaţia, adjudecată pentru 200 milioane de euro

În urma licitaţiei cu strigare care a avut loc astăzi, a fost declarat adjudecatar ofertantul Roman Copper Corp. (Canada) cu care se vor negocia clauzele contractului de vanzare-cumpărare de acţiuni, precizează un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Licitaţia a fost adjudecată în favoarea firmei Roman Copper Corp. (Canada) la preţul de 200.772.790,63 euro, pretul de pornire al licitatiei fiind de 57.363.654,47 euro.

Prin privatizarea acestei societăţi s-a avut în vedere continuarea activităţii de exploatare a minereului cuprifer în zona Roşia Poieni, atragerea de fonduri pentru realizarea investiţiilor tehnologice şi de mediu şi implicit păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă, precum şi asigurarea dezvoltării pe orizontală a activităţilor industriale în zonă, se mai arată în comunicat.

-----------------

UPDATE 3: Stephen Roman l-a ajutat pe Ceauşescu la reactorul Candu

Publicaţia canadiană The Globe and Mail îl descrie pe Stephen G. Roman ca fiind "primul canadian cuprins de visul dezvoltării Roşia Montană".

Tatăl acestuia, Stephen B. Roman a fost un magnat canadian al uraniului, iar în 1983, cu 5 ani înaintea morţii sale, împreună cu fiul său, l-a ajutat pe Nicolae Ceauşescu să dezvolte activele statului de uraniu şi cărbune, prin lobby la guvernul canadian pentru accelerarea lucrărilor la reactorul nuclear Candu. Însă atât reactorul cât şi dictatorul au terminat prost, reactorul trecând masiv peste bugetul iniţial.

Roman cel tânăr a moştenit însă patima tatălui său pentru minerit exotic şi jocuri energetice, iar, pe la mijlocul anilor 1990, era implicat în proiecte din Chile până în Turcia. Astfel, un coleg de-al său, al finanţării mineritului, Gerald Wood, s-a gând că ar fi o idee bună să-i facă acestuia cunoştinţă cu Frank Timiş, un antreprenor român, "ce vorbeşte repede, având un limbaj colorat". Timiş l-a informat pe Roman că licenţele pentru mineritul aurifer din şi din jurul Roşia Montană au fost transferate companiei Roşia Montană Gold Corporation de către o companie deţinută de stat.

Timiş suspecta că Roşia Montană ascundea mai mult aur decât realiza cineva şi le-a propus zona lui Roman şi lui Wood.

"Eram primii străini care să înceapă exploatările în ţară, post-Ceauşescu, şi exploram", îşi amintea Roman, citat de publicaţia canadiană, adăugând că "Unciile [ce se preconizau] nu conteneau să crească".

Roman a fost implicat în toate aspectele industriei resurselor naturale în ultimii 30 de ani şi a identificat, dezvoltat, finanţat şi monetizat cu succes mai multe proiecte miniere, de petrol şi gaze, precizează Bloomberg.

---------------------------

UPDATE 2: Bode, întrebat câtă şpagă a luat: "Cum vă permiteţi? Sunt un om cinstit, uitaţi-vă în ochii mei"

Mihai Preoteasa, un protestatar din Piaţa Universităţii, l-a întrebat pe ministrul Economiei Lucian Bode câtă şpagă a luat pentru a privatiza Cupru Min. Oficialul s-a arătat foarte deranjat de abordare, răspunzând că este un om cinstit şi nu permite astfel de acuzaţii.

În timpul derulării licitaţiei publice cu strigare pentru privatizarea pachetului integral de acţiuni la Cupru Min, un număr restrâns de protestatari s-au aflat la sediul Ministerului Economiei, declarându-se împotriva vânzării Cupru Min.

Bode a fost întrebat: "Domnule ministru, câtă şpagă aţi luat?". Ministrul l-a invitat pe protestatar la discuţii şi s-a declarat foarte deranjat de o astfel de întrebare. "Cum vă permiteţi să mă întrebaţi aşa ceva? Sunt un om cinstit, uitaţi-vă în ochii mei. Cum vă numiţi? Mă deranjează acest mod de abordare. Aşa vreţi să discutăm? Vă invit la discuţii", a răspuns Bode, după care a urcat spre biroul său.

-------------------

UPDATE: Roman Copper, câştigătoarea licitaţiei

Firma canadiană Roman Copper Corp. a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru Cupru Min.

În spatele Roman Copper s-ar afla antreprenorul în minerit Stephen G. Roman. Acesta mai deţine, în prezent, şi o companie în sectorul aurifer, Harte Gold, fiind, de asemenea, membru în consiliile de administraţie a mai multor companii din sectorul energetic şi minier.

Roman ar mai fi fost implicat şi în finanţarea Gabriel Resources, care deţine zăcământul aurifer de la Roşia Montana.

Cooper are, de asemenea, legături strânse cu Frank Timiş, ce deţine compania minieră African Minerals.

--------------------

Compania bulgară Ellatzite Med Ad, cel mai mare extractor de minereu de cupru din Bulgaria a fost descalificată de la licitaţia cu strigare pentru cumpărarea Cupru Min Abrud, care se desfăşoară la aceasta oră.

Potrivit Mediafax, Ellatzite Med Ad este primul ofertant care a fost scos din cursă, în competiţie rămânând OZ Minerals (Australia), Roman Copper Corp. (Canada) şi Dundee Holding (Olanda).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb