Marcel Adams este românul cu 830 de milioane de dolari în conturile băncii

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 17 februarie 2015

Marcel Adams, născut Abramovich, în vârstă de 94 de ani, este românul care a avut contul secret de 800 milioane de dolari la filiala elveţiană a grupului bancar britanic HSBC.

Potrivit gândul.ro, Adams, născut Abramovici, a fugit din România condusă de regimul Antonescu în timpul celui de-al doilea război mondial, este un magnat al imobiliarelor în Canada şi nu are afaceri în România.

Adams a plecat în Canada în 1951 şi a muncit ca tăbăcar. Şi-a făcut averea din proprietăţi imobiliare, deţinând în prezent multe clădiri din estul Canadei, printre care Galeries de la Capitale, din Quebec, cel mai mare mall din regiune. Marcel Adams este unul dintre cei mai mari magnaţi imobiliari din Quebeq, cu o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari. Născut la Piatra Neamţ, în 1920, a supravieţuit Holocaustului şi a plecat în Canada unde şi-a schimbat numele din Abramovich, în Adams. A fondat în 1958 compania Iberville Developments. În prezent, deţine peste 100 de proprietăţi, incluzând centre comerciale, birouri, spaţii industriale şi complexuri rezidenţiale. În prezent, afacerile familiei, care nu au avut nicio legătură cu România, sunt conduse de fiul său, Sylvan.

Potrivit sursei citate, Marcel Adams, 94 de ani, şi fiul său Sylvan, cel care îi administrează afacerile, şi-au deschis în 2004 un cont secret la filiala elveţiană a băncii britanice HSBC. Contul, care în 2006 şi 2007 a conţinut 829 de milioane de dolari, era deschis în numele băncii Summit International, din Barbados, deţinută tot de familia Adams, conform Radio Canada, care a lucrat în parteneriat cu ICIJ şi Le Monde, în ancheta internaţională denumită SwissLeaks, în care au fost consultate peste 60.000 de documente bancare secrete ale băncii HSBC, scurse de un fost angajat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb