Marcel Ciolacu: "Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul"

S.B.
Politică / 25 martie 2023

Marcel Ciolacu: "Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, că aceasta este diferenţa între actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut "nişte gnomi guralivi de dreapta", informează news.ro.

"De la negativ la stabil! Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul. Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta, aflaţi întâmplător în nişte funcţii publice. După 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile şi să revenim la o perspectivă stabilă pentru România", a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook.

El a mai spus că acest rating "înseamnă că investitorii se vor uita cu şi mai mare încredere la România, vom continua să ne dezvoltăm într-un ritm mai accelerat şi vom putea creşte mai mult salariile angajaţilor români".

"Este un semnal bun din partea agenţiilor de rating internaţionale. Dar trebuie să rămânem modeşti şi cumpătaţi şi să continuăm să luăm măsuri pentru oameni şi economie", a completat Ciolacu.

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, anunţă Ministerul Finanţelor, precizând că decizia este determinată de stabilizarea datoriei publice şi implementarea unor politici menite să asigure o consolidare fiscală graduală, precum şi de stabilitatea politică şi de reducerea riscurilor privind războiul din Ucraina şi o criză energetică. Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de Fitch din aprilie 2020, conform MF.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. jegos personaj politic,trage spuza pe turta lui ,nu vrea sa recunoasca ca datorita celor pe carei huleste merg acum lucrurile bine,dar daca mai stau ei mult pe aici ne ducem iar la vale

    1. Mai, omule, ce judecata stramba ai! Cand ratingul de tara era negativ erau vinovati vechii guvernanti. Acum cand ratingul de tara s-a imbunatatit, meritul este tot al vechilor guvernanti, iar actualii guvernanti, dupa opinia ta, vor duce tara "la vale". Eu cred ca nici fostii si nici actualii nu au niciun merit, dar , te rog pe tine, hotaraste-te: care este vinovat si care are meritul cresterii ratingului de tara. Esti confuz, omule, ai judecata intunecata, pentru ca ori faci parte din partidele vechii guvernari, ori esti un simpatizant partinic legat la ochi.

    bai Ciolacule, nu este meritul tau

    Ciolacul si cu Ciuca vor sa pierdem 3 miliarde de euro din PNRR ca sa nu i suparam pe specialii, carora le platim pensiile din munca noastra

    1. Pierdem si jumatate de miliard de la buget ca sa platim incompetenta si coniventa celor de la ASF care au dus in cap asigurarile.

    Trebuia completat in titlu: desi nu vrem sa renuntam la pensiile speciale!

    Dle Ciolacu ce semnal dati dv prin lipsa de masuri fata de ASF? Nu doar ca nu i-ati revocat ci I-ati lasat bine mersi pe functii. Povara bugetara ca urmare a incompetentei lui Marcu&Comp. este de peste 500 000 000 euro si dv i-ati mangaiat pe crestet. Mesajul PSD e acela de a apara coruptii si incompetentii si de a-i pastra in functii? Mesajul PSD este ca nu e capabil sa treaca peste orice alte considerente si sa faca ceea ce trebuie facut? Mesajul e ca PSD nu a inteles ceea ce s-a intamplat pe piata asigurarilor si nici implicatiile in plan economic? Mesajul PSD e ca se …… pe noi pentru Marcu&Comp? Mesajul PSD e ca nu stie asigurari si a inghitit minciunile sfruntate ale sfertodoctilor de la ASF? Ca sa stim si noi ca ne-ati umilit rau cu simulacrul ala de audiere. Aia nu e de tara europeana ci de una babaniera. Africa direct.

    Da. Maine vom fi in faliment ca tara. Putin este lanaga noi si dupa jecmanirea populatiei Romaniei de catre actualii politicieni si stapanii din SUA, UE si UK au indulcit ratingul. 100% inflatie la toate produsele si preturile continua sa creasca. Asta inseamna saracie. Preturi la mancare mai mari ca in Germania si Austria. Pretul la benzina si motorina mai mare ca in Austria, desi ei nu au petrol. Salarii de mizerie in Romania. Nimeni nu mai voteaza aceste partide tra.da.toare. Asa ca este o vrajeala cu acest rating.

    NU VORBI DESPRE CE NU CUNOSTI!

    Lume traieste prost! 

    Daca ai ajuns presedinte l;a CD , nu ti-a crescut capul umflat cu cunostinte financiare,. Stii asta !#

    Deci , taci. 

    nu e nici o bucurie.

    doar necunoscatorii se bucura. 

    si cateii de ocazie ca politicienii ultimilor 30 de ani!  

     

    locul Romaniei e in zona B+ / A- (conform autoritatii mele profesionale , avand acces la cifrele care descriu Romania)....  

    .... nu unde e acum tinuta de agentiile de rating, cu o treapta deasupra junk-ului (si unde a fost ARTIFICIAL SI ORCHESTRAT tinuta din diverse motive pe care nu le discut acum ... intrebati-l pe Isarescu - ca parte a proiectului de subminare a Romaniei - cum e cu drenarea masiva de valoare din Romania SUBEVALUATA CRUNT SI SUPRAEXPLOATATA PUTERNIC ....nu dezvolt subiectul.... cand ma gandesc ca in peste 30 de ani s-au drenat din Romania zeci, poate sute de trilioane $ din Romania - ma refer la orice inseamna bani ca hard capital, soft capital / inteligenta, resurse naturale, etc...nu continui...).

    1. rafinez pozitia Romaniei in viziunea mea:

      intre BBB+ si A+ .... nu BBB- ca acum.  

      de fapt Romania e plasata mai degraba in aria A- si mai sus. Asta e concluzia mea.  

      conform traditiei romanesti "sa moara si capra vecinului" ma uit cu amuzament si haz cum in anii urmatori tari FOARTE SIGURE :)))))))))))))))))))))) vor defaulta si Romania va merge inainte, asa cu o treapta deasupra junk-ului cum este ea continuu evaluata !  

      zambesc (mai degraba ranjesc) cand ma uit la top 10 tari evaluate mondial - cele mai sigure tari vor fi la cimitir dpdv financiar cand The Great Reset financiar-bancar (deci implicit la nivelul economiei reale) se termina.

      Si Romania va merge inainte :) .  

      Cu conditia ca cineva chiar sa supravegheze pietele financiare si bancare. Cu ipochimeni ca cei de la ASF si unii de la BNR vor fi falimente care vor eroda increderea si stabilitatea sistemului, primul pas spre resetarea financiara. Nu ca ne-am putea opine dar sa nu iesim prea sifonati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb