MARCEL CIOLACU: ''Comisia Europeană confirmă că Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală - adică austeritate''

G.U.
Politică / 7 ianuarie 2021

''Comisia Europeană confirmă că Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală - adică austeritate''

Comisia Europeană este alertată că datoria publică a României va ajunge la 100% din PIB şi confirmă că Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală - adică austeritate, a susţinut, astăzi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, informează Agerpres.

"Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public şi zero măsuri pentru creşterea colectării veniturilor la buget. Lipsa de viziune a PNL a condus la situaţia în care s-a cheltuit enorm faţă de veniturile încasate pentru a obţine cea mai mare cădere economică şi cea mai slabă revenire din UE! Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte ţări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare şi revenire economică. Iar rezultatele sunt catastrofale. Guvernarea pe datorie, în ritm de 1.000 de euro pe secundă, duduie! Guvernul de dreapta amanetează ţara pe 30 de ani! Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB şi confirmă că Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală - adică austeritate. De aceea, amână şi mai mult prezentarea bugetului, undeva în februarie, ceea ce înseamnă că ţara va avea buget abia în martie! Până atunci, zero investiţii", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că, după ce în 2020 "a bătut record după record la împrumuturi", Guvernul Cîţu a început anul "cu încă un împrumut de 1,1 miliarde lei, la dobânzi mari".

"Anul trecut, Cîţu s-a împrumutat în total 34 miliarde euro pe an, peste 1.000 euro pe secundă. Este mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019. Este imens şi nimeni nu ştie ce s-a făcut cu aceşti bani: azi, ni se spune că bani de salarii, pensii şi alocaţiile copiilor nu sunt şi, la fel, bani de investiţii nu sunt. Totuşi, unde sunt banii? România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Guvernul de dreapta se împrumută la extern, pe termen lung, la dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria şi de 19 ori mai mari decât Lituania. Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului şi buzunarele românilor. În următorii ani, peste un miliard euro vor plăti anual populaţia şi companiile prin taxe şi impozite în contul dobânzilor şi comisioanelor", a afirmat acesta.

Preşedintele PSD a mai susţinut că Guvernul afectează ''grav'' investiţiile private, măreşte cererea de fonduri de împrumut şi ţine dobânzile ridicate pentru finanţările bancare acordate sectorului privat, transmite Agerpres.

"În plus, nu se mai creditează economia reală, băncile preferând să împrumute statul, la dobânzi mari şi cu risc zero. Cîţu şi guvernarea ţeparilor compromit investiţiile şi dezvoltarea economică pe termen mediu şi lung! Din păcate, ei nu vor scoate ţara din criză, ci o vor adânci şi mai rău", a afirmat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cand vad postari ca astea...... nu sunt surprins!

    O sa incer ca va repet aici inca odata! 

    ALOOO BUUURRRRSSAAA!!! 

    Deficitul era anticipat sa creasca, pe balantele bancilor centrale inca de la atingerea tintei MTO de prin 2015! 

    Asa functioneaza ciclul de crestere si crestere a etc forme de capital si datorii!!! 

    Nu are treaba cine guverneaza in acel moment, caci economia noastra se supune economic si monetar altei "VALUTE FORTE" de tranzactionare international! 

    Inca din 89 de la resetarea ciclului nostru, Romania este data sa creasca in datorii , forme nominale circulate, inflare etc forme de active, descentralizare, monopoluri financiare, dominare rute comerciale din extern... 

    Austeritatea era data sa cada ciclic; dupa orice expansiune vine si contractia! 

    Nu mai aberati inutil si nu mai dati vina pe cei ce conduc in prezent; caci consecintele prezente sunt rezultatul deciziilor din trecut; iar deciziile prezente vor fi rezultatele viitoare; rezultate ce sunt anticipate in sistem financiar din cauza factorului existential al "multiplicatorului financiar" ce nu permite deflatii in cotatii nominale decat pana la uzura finala a valutei interne tranzactionate - ceea ce nu se poate intampla decat la o alta forma de guvernare prin revolutie sau schimbare constitutionala. 

    Romania este data sa creasca in preturi si inflatie; Romania este data ca creasca in inegalitate odata cu cresterea conturilor institutiilor financiare! 

    1. semnat comenturi "cretine"

      Iata ca acest personaj,UNSUROS ,ba chiar SLINOS,pe nume de CATU,a reusit cu imprumuturile facute de el sa SPERIE si COMISIA EUROPEANA de VITEZA cu care Romania se duce in CAP. Nu este nici o problema. EU,cred ca la fel cum s-a intamplat si cu GRECIA cand aproape intrase in Incapacitate de Plata,BUGETUL GRECIEI a fost facut de catre COMISIA EUROPEANA asa se v-a intampla si cu Romania. Asa ca,in ultimele zile ,PRIMUL MINISTRU al ROMANIEI,IOHANNIS,speriat ca si Romaniei ii v-a face Bugetul anul acesta Comisia Europeana,cheama la RAPORT zi de zi,asazisul Guvern al Romaniei,in fond "guvernul lui"sa vada ce mai poate repara din DEZASTRUL in care au adus TARA el si PNL.Romani. Aveti ce ati Votat.!

      Conducerea noastra monetara este data sa faca un transfer (in subordinea BEC).

      Acest transfer nu se poate face pana nu se uzeaza toate comportamentele de expansiune a sistemului existent! 

      Este dat ca Romania sa intre sub umbrela BEC si IMF, sub umbrela altor grupari economice ce vor dirija toate deciziile interne. 

      Toti tehnocratii numiti sunt cumparati prin infuzii de etc fonduri europene (nu contest ca e bine sau rau ci doar expun comportamentul ciclic de transfer a puterii si a valorilor unui stat pe contrapartida unei creditari ieftine sau gratis “care nu exista masa gratis pe lumea asta - cineva re sa produca”) ce vor face transferul mase monetare interne Lei catre masa monetara EURO odata cu inflatia in preturi consum, utilitati, etc. 

      Romania este data sa se integreza intr-un grup economic mult mai mare, asa cu s-au format statele unite asa se incearca formarea une uniuni europene sub o singura legiferare si guvernare (pana acolo nu mai este cale lunga - asta daca nu vom trece prin alte forme de razboi civil). 

      Orice natie / tara ii este dat sa creasca si sa scada in datorii pana la uzura finala a increderii si a valutei; in sistemul politic si monetar, perpetuat! 

      semnat comenturi “cretine” 

    amana ca sa nu tranteasca "activele" supraevaluate din piata!

    Castiga terne ca sa se mai indatoreze prostii in piata! 

    Rabdare, am spus inca de anul trecut 10 Trimestre si Romania se va convinge ca se afla in CRIZA ECONOMICA SEVERA! 

    Nu ma intereseaza ca in "nominal" vor circula preturi umflate; in real puterea de cumparare se va prabusi! 

    Nu este normas sa existe salturi de pret la masti de la 0,10 bani buc la 1,5 lei buc in nici 12 luni!

    In unele cazur si 7 -10 lei buc ... o cotatie mega evoluata ce a generat inflatie in nominale circulate; colac peste pupaza migratia oamenilor din alte tari ce au ramas fara locuri de munca au adus valuri de nominale ce sunt consumate in etc forme de active (mega evaluate). 

    1. semnat comenturi "cretine"

      Cine stie cati dintre actuali vor mai fi liberi peste cativa ani!

    Ca antreprenor sa spun si eu ceva...

    Inca din 2018 si 2019 se faceau exituri masive din activele cotate sus in timp ce productivitatea reala scadea; imi apare si in balantele interne cum marginalul de profit se tot micsora oferind aceeleasi servicii cu tot cu cresterea preturilor odata cu bula speculativa din piata.  

    Foarte multe firme cu care colaboram in trecut inchideau usile in 2019, se punea lacatul la greu in multe institutii cu o intensitate inca din septembrie pana in decembrie!  

    Cu covid" sau fara ciclul economic intra in ultima faza expansionista si deci era anticipata caderea!  

    Pe fiecare cadere se vor gasi "tapi" sau "probleme" pe care sa se dea vina.  

    Bine ca a picat "covidutul" fapt ce pe mine nu m-a surprins; cine mai calatoreste prin lume stie ca se purtau "masti" inca de prin 2018 prin Asia (respectiv unele zone in China, Thailanda, Indonezia, Japonia, etc) sub pretextul "poluarii" sau mai bine zis a "sars-cov" din 2015...  

    Eu asteptam sa inceapa distractia, am avertizat foarte multi prieteni inca din 2018 sa se pregateasca de ce este mai rau pentru 2019-2022.. nu am stiut niciodata exact anul, nici nu m-a interesat, dar frenezia ciclica care se repeta in piata m-a ajutat mareu sa deslusesc comportamente ce nu pot fi sustinute pe o crestere la infinit.  

    Am observat cu STATUL a intervenit Tarziu si prea "masiv" cu socul in tocare bani in piata doar pentru a mentine stimulare bulei consumului si a intoarcerii la buget a etc forme de nominale (bani) prin colectarea lor.  

    Am observat cum Statul ca si in 2006-2007 a angrenat o bula exagerata, doar ca intermeni reali astazi bula nu mai este atat de intensa, nici nu are cum sa mai fie din cauza piramidei populatiei ce nu mai este ca pondere angranata in jocul invartirii nominalelor in piata (a banilor care nu sunt bani sunt credit).  

    Trendul ratelor de dobanda demonstreaza cum velocitata banilor (care nu sunt bani) nu prabuseste odata cu expansiunea creditului in sistem, unde banii se vor invartii din ce in ce mai greu dar din ce in ce in "calupuri" nominale mai mari pentru a se mentine iluzia umflarii activelor si a nominalelor recuperate la stat.  

    Indicele de productivitate demonstreaza ca puterea reala de productivitate este prabusita cat si consumul (care inca are un lag) se va prabusii, din cauza relatiilor de cauzalitate dureaza intre 8 so 10 Trimestre pana se prind participanti la joc ca nu vor exista scaune prentru toti!  

    Cine plateste?  

    Micul afacerist ce nu are o educatie financiara si nu anticipeaza politicile economice si legislative ce ii vor ingradii activitatea si ii va ridica pragul de dificultate in activitatea economica respectiva.  

    relatiile de cauzalitate demonstreaza ca prezentul este legat de politica trecuta. 

    Deci real e se intampla acum sunt efectele de propagare a politicilor economice sociale din trecut. 

    Cine a avut Gov, Senat si alte institutii prin ante 2020? 

    semnat comenturi "cretine"  

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb