Marcel Ciolacu: "Nu mai rupe nimeni niciun teritoriu, nu mai vinde nimeni niciun Ardeal"

S.B.
Politică / 10 februarie

Marcel Ciolacu: "Nu mai rupe nimeni niciun teritoriu, nu mai vinde nimeni niciun Ardeal"

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu,a a firmat, sâmbătă, că, odată ce va începe campania electorală vor fi readuse în discuţie subiecte ca Ardealul şi integritatea teritorială, informează news.ro.

"Oameni buni, nu mai rupe nimeni niciun teritoriu, nu mai vinde nimeni niciun Ardeal. Nu are curaj nimeni să pună cu România în acest moment", a transmis premierul.

"Va veni campania, acum iar o să înceapă cu vândutul Ardealului, cu ruptul teritoriului. Oameni buni, nu mai rupe nimeni niciun teritoriu, nu mai vinde nimeni niciun Ardeal. Nu are curaj nimeni să pună cu România în acest moment. Suntem membri ai Uniunii Europene, suntem membri NATO", a afirmat Ciolacu, sâmbătă, la Tulcea.

Preşedintele PSD a afirmat că ssocial-democraţii trebuie să fie exact ce sunt i oamenii îi vor vota: "Reamintesc oamenilor politici, d-ale Cioloş (...) că Partidul Social-Democra a dus România în Uniunea Europeană şi la PSD, împreună cu această coaliţie, va duce România în Schengen. Astea sunt adevărurile. Nu trebuie să le furăm discursul populist al extremiştilor, noi trebuie să fim ceea ce suntem, nu trebuie să parăm altceva. Noi trebuie să rămânem aşa cum suntem şi ne vor vota românii".

Liderul PSD a făcut apel la lucrul în echipă, explicând că doar aşa PSD a putut să-şi revină după "dezastrul" în care se afla.

"N-am fi reuşit, totuşi, dintr-un dezastru în care ne aflam, să repunem Partidul Social Democrat, social democraţia românească din nou pe harta europeană şi internaţională fără o echipă întreagă la Bucureşti, Numai împreună, o echipă sudată, cu momente bune şi rele între noi, fără ruşinea de a explica lucrurile oamenilor, fără eforturi, fără cheltuieli, fără mită electorală, fără manipulări, fără minciuni. Cu certitudine că vom aduce şi stabilitate politică, dar mai ales vom câştiga alegerile", a mai afirmat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Comasati Alegerile spre a nu legitimiza discursul opozitiei pro sovietica si pro Budapesta care nu dooresc asta .Mentineti toate avantajele oferite pina acum pensionarilor .Afirmati cu tarie decizia de a mentine parcursul European al Romaniei .Inlaturati din propria ograda pe cei care in regimul Dragnea erau cit pe ce sa ofere Secuilor Autonomia .Confirmati prelungirea aliantei cu PNL .Puneti in pagina in mod expălicit care sunt tintele electorale si care este formula cistigatoare .Sprijiniti un candidat PNL la Alegerile Prezidentiale asa cum vor face si cei din Opozitia unita care il vor desemna pe Simion candidat comun .Sansele PSD in alegerile Prezidentiale sunt minimale atita timp cit Geoana nu confirma neparticiparea .Este evident cum intreaga Opozitie nu poseda multe procente atita timp cit la mitingurile lor nu vine mai nimeni .Cetatenii au inteles .Confirmati alianta ca si parte a viitorilor 8 ani .

    VORbele sunt ieftine, trebuie sa ne uitam si la fapte: PSD ul a incercat sa vanda Ardealul la unguri in pandemie, cand nimeni nu era atent la smenurile lor. Noroc cu Iohannis. Poate nu a facut el ce se asteptau unii, dar ne-a scapat de Dragnea, si ne-a salvat Ardealul.

    Poate votez cu PSD de data asta numai sa nu iasa haur dar suntem cu ochii pe voi  

    1. A si fiti atenti cu a zis nu MAI rupe nuMAI vinde. ori a fost scapare ori recunoaste pe fata ca au vandut ardealul la unguri.

      Singurul ucru "rau" pe care l-a prins PSD a fost c a a avut de furca cu Romania dupa CRASHUL DE DUPA 89... crashul monedei si crashul de dupa specula din 2000 spre 2007.....

      PSD este posibil sa aibe un CAL TROIAN IN MANA.... AUR.... 

      Un joc destul de interesant... 

      In rest... multe partide votate... nu au livrat...multe partide liberale sunt pro specula si jaf mult mai accelerat in societate...iar asta loveste in popor mult mai grav... de fiecare data cand avem tehnocrati sau liberari extremele economice sunt insuportabile pentru populatia de rand! 

      s c c r e t 

      Luati exemplu de la crashul economic din Italia si sufernita aferenta... nici nu ne miram de ce se "renaste extremismul"... in asa crash economic social si demografic in Italia!

      Speram sa nu urmam si noi! 

      Romania are nevoie urgenta de politici sociale, de nasteri naturale copii, de formari familii, de case iaftine si fara specula financiara.... Romania nu are nevoie de specula financiara cu demografic in crash... stiu ca multe institutii financiare si banci speculeaza asta ca si pus mana pe monopol terenuri si active ale cetatenilor... dar asta face mai mult rau tarii ca total pe termen lung! 

      Ne bucuram ca acaparam monopol si o sa avem populatie in crash in fata! cu riscuri aferente militare si instabilitate sociala culturala! 

      Nu e de glumit cu economiile in crash demografic ce nu au garantii serioasa de aparare si economice - de livrare mancare ieftina in stat! 

      s c c r e t 

      da sunt de acord cu protectia sociala, dar fara sa omori privatii ca de acolo vin taxele pt aceasta protectie. deci faptul ca mai vin si partide "pro bussiness" la guvernare din cand in cand e bine. numai furaciunile ma deranjeaza la psd. sunt hoti. in rest da e nevoie de protectie sociala. fara hotie dc se poate. socialismul functioneaza uite tarile nordice. dar, nu ca in Argentina, cu hoti. sau ca la noi.

      PSD nu a omorat in cov afaceri!

      Ciclul de afaceri scurt nu este greu de urmarit! 

      Are o medie de 3,5-5 ani maxim...unde mereu rata inflatiei/impuls credit scurt e jumate de cicul sus jumate jos; acest ciclul de afaceri scurt formeaza un ciclu mai lung numit si ciclul de CREDIT / CREDIT IMOBILIAR... acest ciclu de credit imobiliar tine in medie cat fiecare generatie "tanara" in trecut ce a intrat ca val in munca si pana incepe sa scada in randamente ori s aibe concurenta din partea noului vali de tineri ce la vor concura veniturile mari din bula pe care o vor prinde (fiecare generatie prinde bula de credit si odihna; ori in nominal ori in real).  

      Ciclul generatiei (a unei generatii) pana nu prinde concurenta noii generatii tinere tine in medie: 2-3 cicluri scute de afaceri cu o corectie (debalansare intre generatii tinerii devin adulti si intra incase si fac copii) urmat de alte 2-3 cicluri de afaceri mici ce culmineaza in boom consum... in acest varf incepe sa apara noua generatie tanara momentan tineri someri sau teleleu vazuti prin cartiere... in acest varf creditul tureaza la capacitate maxima... multi oameni cu venituri generate local incep sa nu mai poata accesa credite sau sa intre in casa...simultan intra si capital de afara vazand ca treaba se infierbanta in economia respectiva (bula atrage bula de capital la specula -unde bancile sesizeaza oportunitate de bani rapizi cu dobanzi ipo peste pibul nominal local anual); Cand noii tineri intra la categoria someri atunci se exaspereaza chiriia si cartoful; pe moment magazinele centrale de haine incep sa nu mai faca vanzare si ii omoara chiriile (asta se intampla dupa corectia de la jumatea ciclului respectiv 2010-2022) si vei vedea in zone centrale cand au fost nume mari ca incep spatii sa ramana goale; volumul de vanzari se reduce treptat tinerii fara munca incep sa intre treptat la cautari de munca si chiar chirii pentru facultati sau etc... in aceasta debalansare se acutizeaza traiul; dezvoltatorii axati pe vanzari reduc livrarile; dar bula pe chirii obliga banca centrala sa omoare dobanzile balonate peste pibul nominal al tarii (dobanzaile ipotecare tre sa cada in procente minim 50% ca sa respire piata); in acest ciclul de balonare multe firme incep sa dea cu sutul la angajati scumpi si "pro...i"; incep sa bage ceva tineri pe mana unui experimentat ca sa poata tine pasul cu costurile; tanarul daca e singur nu are nici o seansa sa mai prinda trai decent in chirii...pentru ca balonarea chiriilor se duce peste venitul minim si chiar sugruma si venitul mediu... aici banca centrala si gov tre sa omoare specula si sa dea drumul la livrari de terenuri ori locuinte...dupa caz si gratis... 

      Cu cat se acutizeaza bula de chirii cu atat omoara din mediul de afaceri; cu cat mediul de afaceri ce rezista cu atat simte simultan ca are cerere (pe caderea concurentei se creeaza iluzia de ceree in plus sau constanta-in realitate moare piata afacerilor); se ajunge la un punct in care si cererea se prabuseste din cauza costurilor exagerat; asta e momentul in care se debalanseaza piata si dobanzile reale cu av5% incep sa se prabuseasca in tarmeni reali (adica randmaentele incep sa devina pozitive); prabusirea dobanzilor cu av5% este cauzata de explozia somajului intersectata cu explozia scumpirilor (procentuale - la raft nu ale declarate; vezi plovar de la 30-40 la 80-90-100 si chica in reducere; cartof de la 0.8 la 3,5 media sau 4-5- la colt)... Ca sa nu se acutizeze criza de trai trebuie acordate credite garantate sau compensate pentru livrarea de capacitati ; case - locuinte si afaceri...acele credite vor putea tine preurile echilibrate si simultan inflatia pentru ca noul exces de bani va ramane captiv in financiar prin plata creditelor acesate in trecut; aceasta capacana a datoriilor cobara inflatia si simultan nu pot face multi exituri la active ..chiar daca au asteptari sau iluzii de nominale parabolice... nu toti vor putea iesi din credite/active pentru ca cererea dispare ca procent din piata pentru cumparari si ramane doar aia pe chirii -cauzata de noul val de tineri someri-studenti sau in cautare de servici. 

      Aici incepi sa vezi in piata proiecte in pargina sau stagnate; macarale intepenite...etc... degradare sociala in crestere; veniturile reale ala cetatenilor sunt pe un platou urmat de crash; noile venituri reale vor creste dupa ce noul ciclu se somaj va trebuii sa scada; exact din noua curba a somajului ce scade incep sa apara si "ieftinelile" in pret real...aceste ieftineli (fie credit dobanda; fie ateriale; fie mana de lucru; fie etc) incep sa creasca veniturile reale si surplus putere cumparare si economisire afaceri/oameni; acest surplus in crestere poate figura in fata la vointa GOV iar un Deficit in crash..si simultan un nou boom constructi ori specula;  

      Govul poate sa nu aibe deficit in crash si sa ramana pe surplus daca valurile de generatii ale pietei sunt inca pe pozitiv populatie sau pe mai multi oameni cu putere de munca si mai putini dependenti de ajutaore... asta e ciclul lung al deficitelor si surplusurilo pe zeci de ani ca pondere intr-o economie! 

      Daca o economie are zeci de ani de deficite cazute si urcate inseamna ca ceva merge prost in economie si statul /afaceristii/investitorii externi ...etc... incearca sa remedieze cele necesare... cand economia intra pe long surplus...inseamna ca majoritatea capacitatilor isi fac treab... doar ca cu cat sta surplusul pe pozitiv va aparea alta uzura si invechire a capacitatilor trecute...ceea ce va anunta in fata o alta forma de criza. 

      s c c r e t 

      PS: cu cat ai liberali la conducerea uni tari cu atat majoritatea populatiei va saraci si cei bogati vor devenii extrem extrem de bogati!!!!

      Cand liberalii consuma ciclul de specula raman intotdeauna socialii sa curete mizeria si sa ajute populatia cazuta in capcane datorii cat si afacerile.... 

      De aici si perioada grea din 92 2012 si posibil alta in fata... daca nu avem grija cu specula periodica... 

      s c c r e t 

      am studiat politicile liberale pe meleagurile din Ro si nu numai!

      Astia nu stiu sa calmeze sau sa ajute populatia in crashuri...astia fug sau rup picioarele!! 

      Asa cum au facut in panica din 1908 sau in crashul din 1929-1932... in mare criza liberalii bateau cetateni si rupeau picioarele... ca de aici si inclinatia populatiei catre comunism... dar nu vor sata asti sa recunoasca in fata poporului atrocitatile de atunci! 

      Tine minte: Cauza - Efect! 

      Efectul no sa isi faca niciodata simtita prezenta fara "Cauza"! 

      Triunghi comportamental: Salvator - Victima - Persecutor! in timp relatiile de cauzalitate is transfera unul altora modificarile...ducand in timp la : victima poate sa devina salvator ori persecutor pentru unul sau altul sie tot asa... 

      s c c r e t 

      In fiecare boom economic o sa vezi "FUSTITE" la propriu in orase si multa lauda televizata ori pe diferite canale info... in crashuri nu ii gasesti... nu gasesti laudarosii...care sa ne spuna noua cum au devenit ei "bogati"...

      Ce observi tu pe retelele de socializare azi? 

      Astea nu anunta de bine in fata pentru unele economii! 

      Balansare periodica de la: individualism la colectivism.... prea mult da prea mult individualism in piata.... mai tii minte cand cerea o ceapa sau usturoi la vechin? sau cand rugai vencinul sa scoata tvul pe hou/afara sau sa va primeasca in casa la meci? ala e colectivismul ...apare in spargeri de bule financiare... sau crashuri economice... 

      s c c r e t 

      furaciunile sunt la toti!

      Vrei sa vezi tunuri: sa faca DNA clasamentul tunurilor pe partide... liberali depasescu cu mult...chiar si numitii "tehnocrati nehabarnisiti" au intrat in top...astia care te asteptai sa isi faca calculele si cifrele sa nu "fure".... 

      Liberalii sunt cei mai periculosi la jaf! - clanul lor scuipa semnite la saraci pe cat le tine domnia! 

      S c c r e t 

      (asta se intampla dupa corectia de la jumatea ciclului respectiv 2010-2022) corectare 2020-2022

      s c c r e t 

      Am constata personal ca pe vremea psd ului se fura mai usor/mult.

      dar, normal si ceilalti pnl istii fura si isi pun toate pilele prin institutii companii de stat.

      insa, asta nu e o scuza, ca si ceilalti fura. n-are cum sa mearga o tara condusa de hoti. n-o s mearga niciodata, si nici n-o sa se intoarca romanii sa fie furati. ba tot vor mai pleca. cum nu merge o firma unde managementul fura. nu merge si pa.(ex: companiile de stat, dar nu numai). in loc sa le stea capul la interesele firmei/tarii le sta capul la furat. pai. pfff. 

      si in usa in marea ei istorie e condusa si impinsa de “hoti”…

      Vegas Maiami… Orase ridicate pe deoguri prostitutie etc.. si merg… 

      JK Keny.. juniorul votat de mafie si ucis de mafia italiana… 

      Protectorii “fondurilor de investitii / pensiile” oamenilor in anii 7-80 jaful si crasul S&L si a economiilor… si acolo destule de invatat.. din “democratia capitalista”… 

      ro anii 90 camataru si altii… anii 2000 altii la moda… ani 201 prezent scade camatareala la moda creste politicul la moda ciordeala… se si vede… exact cu datoria gov ca procent din pib a crescut si cascavalul de ciordeala mita la politicieni… dar si zecii de mii de afaceristi oportunisti la facut banet in piata cand gov ridica debt to gdp ca peocent din piata… cand gov debt to gdp … infloreste in schimb mafia - care pe care - contrabanda - etc…. 

      s c c r e t 

      nici Japonia … nu sta grozav la coruptie! chiar daca aia au talent de prefacatorie… cu jambet pe fata si rasism pe spate si mafie educata..

      italia are din topor, nici spania nu sta prost, sa vezi la polonezi coeuptie si nazism; sau la germani, nuuu ca alora le este rusine…  

      s c c r e t 

      vrei nu vrei nu ai ce face… viata e formata din aceste variatii… de “hotie”… veselie… greutati…

      s c c r e t 

      nope

      viata e formata din multi prosti cu capul plecat, lacomi

    Partidul Social Democrat e ca o "bunica"; nu iti convine tot ce face,ce zice sau cum iti da de treaba; are plusurile si minusurile afrente; ramane in urma cu ce apare nou; dar intelepciunea pe care o are se aplica in toate vremurile; iar pentru ce apare nou nu tre sa aibe habar caci o ajuta "nepotii"....

    s c c r e t 

    SUA este în cădere liberă din toate punctele de vedere, China devine numărul unu mondial iar uniunea europeană este în stare de destrămare,sunt trei scenarii foarte posibile în următoarele decenii,deci granițele in Europa nu sunt bătute în cuie plus in max douăzeci de ani Romania se va depopula si vor trăi aici vreo două milioane de asiatici și africani la care îi doare in cot de Ardeal, aceasta politica antinațională de aducere în România a sute de mii de imigranți ieftini din lumea a treia și de alungare a românilor din țară este promovat chiar de guvernul României,somn ușor națiune ,nu aș fi foarte sigur ca pe termen mediu Romania va arăta cum arată acum

    1. China ?? :)) poate india, sa devina nr 2 mondial. SUA si-a sapat groapa singura cu atatea datorii si inginerii finaciare. pn nu pica de tot nu se poate ridica. ca si un alcoolic, trebuie sa atinga rock bottom ca sa mearga la dezintoxicare. dar totusi n-as paria niciodata contra SUA. cu toate problemele care sunt. am fost acolo in vacanta, cu multi ani in urma. cum se munceste acolo, de la mic la mare, adica de la simplu chelner, sau spalator de geamuri, pana la "elite" nu am vazut nicaieri in lume. (am fost si-n china). in japonia n-am fost, am auzit ca si aia-s maniaci. pe americani e foarte greu sa-i bati din cauza eticii pe care o au despre munca, si nu sunt numarul 1 mondial in aproape toate domeniile degeaba. e pe munca , si munca si iar munca. fie ca e bussiness, sport, inventii etc. crede-ma. cu americanii nu te pui.

      atentie la lauda de sine si la pomul udat si laudat… ca bate vant in china ca de Japonia!

      s c c r e t 

    Cred ca o sa mai vedem pierderi gen rosia montana, dar cum sa mai fi suveran daca pierzi tot.

    1. suveran nu mai esti de cind ai aderat la ue, pretene

    hoti si mincinosi

    Avand in vedere situatia dramatica de pe frontul din est si de incertitudinea maxima privind asistenta militara pt Ucraina nu e intelept sa se permita trecerea libera a unor esaloane din armate straine pe teritoriul Romaniei . Contingente armate straine cu dotare de lupta sunt foarte periculoase ,sunt in afara deciziilor si comenzilor politice ale guvernului Romaniei. Vedem ca acest secol a introdus comportamente noi in plan international : nu se mai respecta tratatele fundamentale , ONU e sub atac si se vadeste incapabil sa gestioneze conflictele intre natiuni ,se semneaza conventii sau memorandumuri care nu se aplica , se aplica lovituri peste granita unei tari pentru ca cineva a identificat teroristi sau disidenti ,se poarta razboaie fara ca sa declaratie de razboi ,fara sa se respecte conventiile in trecut acceptate in privinta razboiului . Este acest climat potrivit sa circule batalioane liber prin Europa ,MAI ALES in perspectiva aderarii Ucrainei la organizatie ?!

    Marile probleme sunt lipsa capitalului si scăderea populației, restul sunt vorbe goale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb