MARCEL CIOLACU: "Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la HoReCa"

M.C.
Politică / 27 ianuarie 2023

"Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la HoReCa"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, la Brăila, că este momentul să avem o economie bazată pe producţie, nu pe consum, de a veni iarăşi cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reuşit acum din programul de guvernare al coaliţiei. El a anunţat că nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, precizând că este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri, informează News.ro.

Preşedintele PSD a mai declarat că "este momentul să avem o economie bazată pe producţie, nu pe consum, de a veni iarăşi cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reuşit acum din programul de guvernare al coaliţiei".

"Va trebui să venim şi să ne asumăm lucruri concrete, lucruri care trebuie dezvoltate urgent. Capitalul autohton, producţia de produse alimentare, producţia de materiale de construcţii trebuie încurajată de către statul român", a afirmat Ciolacu, precizând că trebuie creat "ceva echitabil, un echilibru în sistemul de impozitare".

"Asta nu înseamnă să venim cu impozite noi. Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, sunt foarte bine cele din acest moment şi duc la o dezvoltare, dar ei şi-au asumat să plătească 1% din cifra de afaceri. Oameni buni, este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri", a ţinut să precizeze Ciolacu, arătând că au datoria, ca şi legislativ şi executiv, să creeze "acest echilibru concurenţial".

"Nu sunt unii mai buni, unii mai frumoşi şi alţii mai urâţi", a arătat Ciolacu.

"Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, 45%. Nu vă aşteptaţi să ne vină rudele înapoi din diapora cu o impozitare atât de mare pe muncă. Trebuie să găsim echilibrul între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului", a spus liderul PSD.

El a arătat că "în Germania, impozitarea pe muncă este mult mai mică şi impozitarea pe capital este mult mai mare". "Numai la dividende, noi avem 8%, în Germania 26%. Nu poţi să scoţi dividende de la propria companie şi pe urmă să împrumuţi propria companie luând dobândă. Lucrurile acestea nu se întâmplă într-un stat normal", a arătat Ciolacu.

"Avem datoria de a ne impune social-democraţia şi echitatea socială. Avem datoria de a avea un învăţământ şi un sistem de sănătate care în sfârşit să se ridice la nivelul Uniunii Europene. Am depăşit momentul în care ne plângeam de toate crizele, pandemie, energie, război (..) Cred că trebuie să vedem cumva ce se întâmplă peste ele, să menţinem acelaşi echilibru şi să dezvoltăm România printr-un program coerent", a mai spus preşedintele PSD.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. in afara de impozitul pe venit persoane fizice care l ati dublat de la 01. Ian. 2023.....nenorociti mincinosi de politicieni. Precum si impozitul CASS tot dublu de la 01. Ian. 2023. Mincinosilor.....doar bugetarii si specialii care va voteaza nu stiu.

    VEDETI ??? ASTA AL DOARE PE EL , DE NU POATE SA DOARMA NOAPTEA DE VREO CATEVA LUNI , INCOACE !!!!!!!! DE CE ROMANIA ARE DOAR 8 % , IMPOZIT PE DIVIDENDE , SI OCCIDENTUL ARE 25 - 30 % ????? ANUL TRECUT , IN COALITIE , A CERUT IN MOD EXPRES CA , IMPOZITUL PE DIVIDENDELE COMPANIILOR DE LA BURSA , SA FIE DE 16 % !!!!!! ASTA , IN NUMELE PARTIDULUI SAU ......... CA , DE CE SPECULANTII CAPITALISTI CARE CUMPARA ACTIUNI , SA BENEFICIEZE DE PARADISUL FISCAL DE 5 % ??????? CA EL , NU INTELEGE !!!!!!!!!! SI , TREBUIE SA NE '''''' ALINIEM '''''''' , IN SCURTA VREME CU IMPOZITELE DIN OCCIDENT , CA ASA E CAPITALISMUL ............... LIBERALII AU APARUT IN SCURTA VREME LA TELEVIZOR , SPUNAND CA AU REUSIT SA NEGOCIEZE CU GREU , PENTRU ANUL 2013 , 1 IMPOZIT DE 8 % !!!!!! SI ASTA , CU MARE GREU , INTRU-CAT TOVARASUL CIOLACU ERA FOARTE INDARJIT .......... DAR CA , NU SE STIE IN CONTINUARE CE V-A FI .......... OMULETUL COMUNIST , E PORNIT RAU CONTRA MICUTEI BURSE DIN ROMANIA ............. DE CE NU SPUNE VERDE - IN - FATA : N-AVEM NEVOIE NOI AICEA , DE PORCARII CAPITALISTE SPECULATIVE !!!!!!!!!!!! NOI , MUNCIM AICI !!!!!!!!!! NU SPECULAM , NU SMECHERIM !!!!!!!! VEDETI , CU CE-A VENIT CAPITALISMUL , LA NOI IN TARA ???????? ERA MAI BINE INAINTE , CAND AVEAM NUMAI CEC - ul COMUNIST !!!!!!!!!!!! CE-I TREBUIE LUI CIOLA ''', ASA CEVA ????? BURSA AI TREBUIE LUI ????????? SI , CA EL , ASA GANDESC IN TARA ASTA , O GRAMADA !!!!!!!!!! EI CICA , SE DAU CAPITALISTI !!!!!!!!!!! LUPI , IN BLANA DE OAIE .......................

    1. SI NU E NIMENI , DAR NIMENEA IN JURUL LUI CA SA-I SPUNA : BAI DESTEPTULE !!! VEZI CA BURSELE ALEA CAPITALISTE SCARBOASE , PE CARE DUMNEATA LE DISPRETUIESTI ATATA , S-AU FORMAT SI DEZVOLTAT DE-A LUNGUL A 200 - 300 DE ANI , SI IMPOZITELE ALEA PE DIVIDENDE , AU AJUNS TREPTAT LA NIVELURILE LA CARE SANT ACUM , NU CAT AI BATE DIN PALME , CUM VREI TU , ACUMA ......... NICI N-A INCEPUT SA SE DEZVOLTE CU ADEVARAT BURSA ROMANEASCA , CA EL SI VREA SA VINA CU TOPORUL , LA RADACINA COPACULUI ............ EU , AL INTELEG , E UN COMUNIST DE TIP VECHI , CARE JUDECA SIMPLU , ASTA E EL , ATATA POATE !!!!!!!!!!!! DAR : TREBUIE SA APARA CINEVA , CARE SA INCERCE SA-L EDUCE PUTIN ............. CA NE DUCEM NAIBII DE TARA , DACA JUDECAM TOTI CA EL ........... MAI VREA SA FIE , SI PRIM - MINISTRU !!!!!!!!!!!!!! JUDECA DE NOTA 3 .......... CE-I TREBUIE LUI , BURSA ??????? DACA TOT A APARUT , MACAR SA SE POATA LUA DE PE EA , VREO 7 PIEI , NU NUMAI 1 ................. CAPITALISM , NE TREBUIE NOUA ???????????? CE TAMPENIE ...................

    Daca PSD vrea sa aiba rezultate similare cu guvernarea Ciuca, trebuie sa pastreze directia actuala si sa asigure continuitatea proiectelor incepute. In plus, sa evite cedari catre grupuri de influenta sau lobby, din Orientul Mijlociu, Turcia chiar si americane. Succesul tunurilir mari in afaceri a fost exact prin traficul de influenta la varf si in secret pina la semnarea unor contracte redactate voit foarte slab din administratia romaneasca. Dupa care, firme straine beneficiare au exploatat slabiciunile contractului, nu respecta obligatiile lor si tarasc statul roman in arbitraje internationale.... Unde Romania pierde inca si mai mult. Acesta e marele pericol acum si de asta e necesara pastrarea aliantei si continuarea proiectelor incepute. PSD vrea sa si spele imaginea? Sa vedem daca poate corecta ceva privind Petrom unde sunt nereguli grave in contract si pierderea participatiei statului prin neparticipare la majorare de capital, neincluderea terenurilor in capital... Etc

    1. OMULETUL ASTA , CIOLA '', CHIAR M-A ENERVAT !!!!!!!!!!!!! SA-I SPUNA FRATE , CINEVA : BAI ; BURSA OLANDEZA , S-A INFIINTAT PRIN 16 - - SUTE , SI CEVA ....... BURSA AMERICANA , S-A INFIINTAT PRIN 17 - - SUTE , SI CEVA ........ BURSA ROMANEASCA , ARE SI EA , VREO 25 - 28 DE ANI , S-AU CAT ARE ......... ASTA INSEAMNA CA , IN COMPARATIE CU CAPITALISMUL INFAM SI RETROGRAD , BVB , ESTE UN FEL DE ''''''' PUI TARAT , DE 1 ZI - 2 ........ '''''''' ; SI TOVARASUL CIOLACU , VREA SA-I TAIE GATUL ............ CA CICA , AI E FOAME ........... CA , E NEVOIE DE BANI LA BUGETUL STATULUI .......... CA STATUL , NU POATE SA COLECTEZE IMPOZITELE DE LA SMECHERII CALIFICATI , SI , MAI BINE SA MAI IMPUNA 1 IMPOZIT MARIT PENTRU '''''' CAPITALISTII ROMANI ''''''', AIA CARE SANT ................ EEEEIII , MAMA ...................VREDNICA CORABIA ......... INTELEPT , CARMACIUL ........... SA VEDEM , UNDE INTRA CORABIA , CU EL ..................

    Aha, deci incurajam capitalul autohton in prima propozitie si in a 2-a spunem ca in Germania impozitul pe capital e mult mai mare, si nu e normal sa-ti dai dividende, deci cam suna ca si cum ar trebui impozitat capitalul autohton mai mult.

    Si anul asta ce vesti noi avem? Pai impozit dividende mai mari si eliminarea posibilitatii declararii si compensarii pierderilor de pe piata de capital romaneasca. Regresie pe toata linia. 

    Horeca ce e: productie sau consum? 

    > este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri 

    Ce penibil sa pui asa problema. Adica firmele mari fac asa transfer de costuri de ajung sa plateasca impozit de sub 1% din cifra de afaceri si ei s-ar bucura sa obtina si atat?! In loc sa umble la cauza si sa vada profitul real foarte mare facut de unii pe aici. 

    taci covrigarule ... la tine nu-s la ceilalti , vai de ei

    Hotule. Ai mărit impozitele persoanelor fizice, ai dublat Cass la toți, ai pus cass pe dobânzile primite de pensionari la economiile de o viata. Ai mărit taxele locale și utilitățile au explodat. Sa vii sa te votam ca ești bun rău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb