Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii din retail

S.B.
Politică / 20 iunie 2023

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii din retail

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din sectorul alimentar, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Discuţiile au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcţional agreat între Guvern şi mediul privat, pentru reducerea preţului la produse alimentare de bază.

"Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu şi clar care, alături de măsurile guvernamentale, să ducă la reducerea inflaţiei şi la creşterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflaţiei, până la sfârşitul anului. Am convingerea că putem reuşi acest lucru în parteneriat cu mediul de business", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a menţionat că la următoarea rectificare bugetară vor fi susţinute în continuare investiţiile. De asemenea, vor fi aplicate în continuare măsurile de susţinere economică, precum şi soluţiile de sprijin din sectorul energetic.

Reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din România din domeniul alimentar au apreciat deschiderea la dialog şi şi-au exprimat acordul de principiu cu stabilirea unui asemenea mecanism.

Dialogul cu reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflaţiei şi creşterea puterii de cumpărare, precum şi a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineaţa să fie agreate detalii concrete.

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacşu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, ANAF, ANSVSA şi ANPC.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Domnule CIOLACU. Ce faceti domnule ati trezit STUPUL de VIESPI din PRESA care pline de venin,se uita ca ati luato razna. Pai cum adica sa mergeti cu metroul cand ei presarii umbla cu MERCEDESURI ultimul TIP. Apoi,vati vazut cu cei de la OMV fara sa aveti aprobarea presei,de ce.?Iar azi,vati intalnit cu RETAILERI si vreti sa sa reduceti pretul la alimente.de ce.? pai ei ziaristii au mii de euro pe luna si vreti sa radeti de ei,cum sa cumpere ei alimente ieftine. COMANDOURILE din toate televiziunile au luat foc,pentru ca dumneavoastra vreti sa le faceti viata mai usoara romanilor de rand.cei din OPOZITIE,SCURSURA SOCIETATII,va doresc mort,ca vreti sa le luati banii STRAINILOR care au afaceri in Romania. Ei de unde vor mai primi subventii.? Aveti grija domnule CIOLACU,sa nu cumva SA VA CULCATI SEARA SANATOS SI DIMINEATA SA VA TREZITI MORT.!

    Pregatiti-va pentru penurii.

    1. Esti un patron străin,bag seama.!

      BRAVO .. O CONSECINTA PERICULOASA PENTRU TOT POPORUL

      Exact asa se intampla.

    Toate "ieftinirile" impuse se fac pe cârca producatorilor, guvernul vrea pâinea la 4 lei fata de 5 , atunci retailerul plătește 2 fata de 3 pe lanțul de aprovizionare.

    Baletul lui Ciolacu va lovi (daca va fi) în cei mici.  

    Guvernul sa-si scada deficitul bugetar ca de acolo vine inflatia. Restul e can can

    Retailerii au avut grija din timp sa ajusteze preturile la produsele de baza ,dar vedem cum si in piete cresc zilnic preturile strict dupa ce a vorbit premierul ca vrea sa reduca preturile ! Ce e asta ,asa dialogheaza pietarii cu PSD ul ?! Fermierii au primit sprijin ,incaseaza subventii la ha ,au programe preferentiale pt legume si acum s au pus sa creasca (aproape dublu) preturile ,cand noi toti stim ca abia acum vine productia romaneasca in piete ?!

    Se va intimpla ca si cu lemnul de foc ? Sau cum s-a intimplat cu plafonarea in Ungaria ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb