Marcel Ciolacu: Ţara noastră e o ţară foarte sigură. Rusia nu va ataca România

A.F.
Politică / 25 mai

Marcel Ciolacu: Ţara noastră e o ţară foarte sigură. Rusia nu va ataca România

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări, sâmbătă, că România este o ţară sigură şi că Rusia nu va ataca România, chiar dacă la graniţele ţării este un război. Ciolacu a subliniat că Rusia are o îngrijorare că în România se lucrează 24 de ore din 24 pe autostrada Moldovei, conform news.ro.

"Am văzut astăzi, de dimineaţă, o îngrijorare a Rusiei că lucrează o companie cu 3.000 de angajaţi pe autostrada Moldovei şi o îngrijorare mare a administraţiei ruseşti, de ce în acest moment o companie, aceeaşi care lucrează şi aici (pe autostrada A1, între Margina şi Holdea - n.r. ), lucrează cu 3.000 de angajaţi, 24 de ore din 24 pe Autostrada Moldovei. Dânşii sunt îngrijoraţi, eu mă bucur că ne ţinem de cuvânt şi facem autostrada Moldovei", a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, în timpul vizitei pe şantierul tronsonului de autostradă între Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara).

Întrebat dacă România ar trebui să fie mai bine securizată, Ciolacu a dat asigurări că România este o ţară sigură.

"Ţara noastră e o ţară foarte sigură. Suntem membrii NATO, haideţi să terminăm cu... Nu, Rusia nu va ataca România. Este un joc, este şi un război hybrid. Ţara care e supusă celui mai mare război hybrid, o ştiţi şi dumneavoastră, e Republica Moldova. Avem un stat într-un război armat, Ucraina şi un stat sub un război hybrid, Republica Moldova, ţinând cont că au şi ei alegeri pentru funcţia de preşedinte, cred că în octombrie. România e o ţară sigură, nu va intra în niciun război şi Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi, nu vă luaţi chiar după toate ştirile", a precizat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Rusia doar da din gura .Rusia nu poate ataca o tara membra NATO .In acel moment devenit zero toate fortele NATO vor raspunde instantaneu .Ideile stupide ce ne zic ca ar trebui sa ne aparam noi singuri pina vin fortele NATO este o prostie .

    1. inca un troll putlersit

      Toate forțele NATO la un loc nu egalează, numeric, armata rusă, iar cea mai importantă componentă coerentă a NATO (peste 80%) - se află în SUA și risipită prin vreo 800 de locații din întreaga lume. Pentru a ajunge în Ucraina cu echipamentul greu cu tot o divizie americană are nevoie de minim 4-6 săptămâni (în realitate mai mult dacă adaugi timpii de încărcare-descărcare și riscă să piardă o mare parte din efective și echipament pe drum. Oceanul Atlantic, Mediterana și Baltica colcăie de submarinele rusești (o parte dintre ele aflat în apropierea țărmurilor SUA și cu capacitatea de a ataca porturile și logistica americană inclusiv pe teritoriul SUA. De aceea NATO (un alt nume pentru US military) nu are decât două soluții: A. Atac nuclear strategic; B. Utilizarea altor proxy europeni. Prima soluție este letală - după aplicarea ei suntem cu toții morți. A doua soluție este cea care trebuie să îngrijoreze România, căci suntem pe lista acestor potențiali proxy de vreme ce ne aflăm la granița cu Ucraina. În realitate, singura forță NATO care are capacitatea limitată de a se opune eficient Rusiei este Turcia, dar șansele reale ca Turcia să intre în război cu Rusia sunt în prezent nule. Iar o forță armată a Europei de Est (Poloni, Balticele, Cehia, România, Bulgaria) împănată cu câteva brigăzi vest-europene este o glumă.

      Armata sovietică nu mai există. Deocamdată, la est de Nipru, Sovietul a plantat mai mulți bibani decât mine anitpersonal, dar nu mai are armată. :

    Nu va ataca, dar suntem pregatiti :)). vorbeste, ca nu-l doare gura.

    1. MAZGALESC niste ANONIMI pe acest SITE,faptul ca nu suntem pregatiti sa ne aparam daca ne ataca RUSIA. Bai PACALICILOR,de unde stiti ma voi ca RUSIA o sa atace Romania.? Cat o fi PUTIN de TERORIST,nici prin cap nu ii trece sa atace o tara membra NATO. Daca tarile BOGATE din NATO,nu ar fi dorit sa scape de armamentul vechi din depozitele lor si ar fi trimis in Ucraina armament de ultima generatie inca de cand PUTIN a ACAPARAT CRIMEEA,azi rusii,ar fi in granitele de dinainte de a ataca Ucraina. Problema este ca,ACTORASUL din fruntea Ucrainei,a cazut in plasa intereslor celor din NATO,care iau spus ca NATO,nu o sa lase Ucraina fara aparare.Consecinta,azi Ucraina a pirdut cam 20% din teritoriu,un sfert din tara este distrus,cam 15 milioane de ucrainieni au luat drumul bejeniei catre tarile bogate,OLIGARHI lor benchetuiesc prin cele mai luxoase locatii din Occident,cam 12 milioane de ucrainieni ayu fugit din tara muncind pentru bogatii lumi,iar cam 300 de mii de tineri au murit degeaba pe front Sper ca vreun coducator din fruntea Romaniei,sa nu urmeze calea lui ZELE,,iar dupa viitoarele alegeri sa scapam de TRADATORII care au pus ROMANIA in BRATELE OCCIDENTALILOR. Sper ca romanii,sa aleaga cu mintea si inima nu dupa PROPAGANDA facuta de INFLUENCERII,romani,aflati in slujba STRAINILOR si a o parte a PRESEI TICALOSITA si TRADATOARE. Romanii,sa observe ca sunt PARTIDE,care nu ii apara pe cei multi,ci,AVERILE LOR si INTERESELE STRAINILOR. CURAJ ROMANI.!

    Nu ne ataca nimeni,deci putem dona patrioatele.cand le-am cumparat,ne atacau rusii din toate partile.in romanica penibilul politrucilor nu are nicio limita.

    1. D-Apoi cred ca ideea-i nu ne ataca, daca vad ca suntem pregatiti. sa nu fim chiar rata ce sta pe lac.

      Dacă ne-ar atacă pe noi, probabil și tu ai aprecia mononeuronații din vest care ar urla să nu ne doneze sisteme de apărare. :

    Niciodata sa nu spui niciodata….

    Vezi ai grija ce vb ca s-ar putea sa si primesti… 

    s c c r e t 

    Rusia nu ne ataca, dar o atacam noi, nu-i asa, ciolacule?

    Motto:

    „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră.” 

    (Victor Rebengiuc , între teatru și Marcel Ciolacu) 

    Ciolacu a mai sărit ca ars cu câteva luni in urmă când Seful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad a facut unele precizări cu privire la pregătirea populaţiei pentru apărare, în contextul în care războiul din Ucraina s-ar extinde. Generalul Gheorghiță Vlad a invocat atunci si pozitia șefului Comitetului Militar al NATO, generalul Rob Bauer, care spunea că un război nu-l câștigă doar Armata, îl câștigă și societatea civilă, dacă susține armata. 

    In acest sens, generalul Gheorghiță Vlad avertiza că Rusia nu se va opri la Ucraina, dacă va câștiga războiul. De aceea, trebuie să avem o societate rezilientă și pentru asta trebuie să lucrăm pentru o industrie corespunzătoare să ducă un efort de război. Trebuie să discutăm de o politică de combatere a dezinformării. 

    Trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populației și aici a menționat că Ministerul Apărării Naționale are un proiect de lege, proiectul de modificare a Legii 446 privind pregătirea populației pentru apărare. 

    La toate aceste îngrijorări, premierul Marcel Ciolacu, pe care nu prea îl duce mintea ne îndeamna să stăm linistiti că ne apără NATO, ca si cum noi nu trebuie sa facem nimic:

    „România nu are niciun risc să fie angajată într-un război. România nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere ca astăzi. Faptul că facem parte din NATO e un lucru foarte important şi vedeţi ce desfăşurare de forţe şi de militari din toată Europa şi, mai ales, din SUA, sunt pe teritoriul României şi Poliţie aeriană. Deci, haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război”, spunea Ciolacu sigur de sine dar cu o lipsă de responsabilitate greu de calificat. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb