MARCEL CIOLACU: "Unii lideri au început să vorbească despre raţionalizare şi despre cum să stingem becurile"

V.G.
Politică / 9 septembrie 2022

"Unii lideri au început să vorbească despre raţionalizare şi despre cum să stingem becurile"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit, astăzi, la Şcoala de Vară a TSD, despre "unii lideri de dreapta din România dar şi din Europa, care au început să vorbească despre raţionalizare şi despre cum să stingem becurile", el arătând că nu trebuie să venim cu un astfel de mesaj, pentru că obligaţia unor lideri politici este să găsească soluţii nu să se vaite", relatează News.ro.

"Nu pot, când citesc mai ales nişte lideri de dreapta din România, dar şi din Europa, care au început să vorbească despre raţionalizare, despre cum să stingem becurile. Oameni buni, eu, Gabi Firea, Felix Stroe, Gabi Mutu, noi am trăit asemenea vremuri. Noi nu trebuie să venim cu un astfel de mesaj. Datoria noastră este cu totul şi cu totul alta, trebuie să ne implicăm şi să găsim soluţiile cele mai bune pentru a nu vă schimba modul de viaţă", a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu le-a mai spus tinerilor din PSD că "părinţii lor au muncit şi au murit ca astăzi România să aibă cât de cât o independenţă energetică".

"Nu trebuie să venim noi, acum, şi să distrugem ce au construit ei, sub o umbrelă că există o criză şi trebuie să începem să raţionalizăm, să învăţăm cum să ne spălăm ...Nu, obligaţia unor lideri politici este să găsească soluţii şi să se implice, nu să se vaite", a mai comentat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Este suficient sa devenim responsabili si sa eliminam risipa.

    Nu este necesar sa strangem cureaua (sa economisim) ci doar sa stopam risipa. 

    Sunt institutii de stat unde lumina este aprinsa ziua in amiaza mare, desi nu este necesar, sunt institutii unde apa la toalete curge continuu (desi am avut seceta si rauri secate). E nevoie doar de bunavointa si de bun simt. 

    Din pacate, cea mai mare risipa este a banului public, iar acolo este cea mai mare lipsa de bun simt. Desprea asta cand vorbiti d-lor politicieni?

    1. romania pe cap de locuitor nu consuma nici 1/4 din ce consuma usa...

      media de consum pe familie este constanta... preturile cresc ca sa alerge masa monetara din piata ATAT!!! Guvernul stie foarte bine ce a facut in cardasie cu banca centrala!!!! Se aduna banii din piata si se redirectioneaza cand somajul in piete va incepe sa bubuie, constructiile se vor prabusii si falimentele vor creste... se pregatesc acumsa echilibreze deficitul... ne aflam in faza se negare momentan. 

      Exemplu o garsoniera are un consum mediu istoric de 50-60 kw pe luna.. sa zice maxim 80... dar cum mediea de batranet in piata nu sare de 50... 

      la o garsoniera media de consum apa e 2-3 mc apa rece si 3-4 apa calda daca sunt doua persoane mai tinere, daca sunt 2 batrani media nu sare de 1-2 mc apa rece si 2-3 apa calda.. 

      metru cub la gaze per garsoniera la gatit nu sare de 2-3 max 4.. cu indulgenta... daca cu centrala se duce la 13 cu pierderi... chiar si 20... 

      Oricum tot mai ieftin ies cei care raman la retea... cei ce au centrale devin clasa de mijloc clasa cea mai taxata si furata de stat pentru redistribuirea veniturilor si ajutoarelor in societate... 

      populatia din AMERICA este una dintre cea mai mare consumatoare!!! de energie si de risipa cat si alimentara .... aia au consume cat 3-4 sase familii din romania la un loc!! 

      Toate statele platesc TRIBUT CEZARULUI (USA) prin ENERGIE pentru ca este inca REZERVA PRIMA!!! 

      Este forma de tribut ca pe timpul ROMANILOR!!! doar ca nu se plateste prin "aur si topor" ci prin CARTEL PRET ENERGIE!!! 

      Ca si RUSU nu vinde de prost mai scump catre UE!!! dupa ce a avut blocaj pe trezoreria valutara acumulata international!!! Vinde ca sa isi refaca /echilibreze visteria... iar pe langa asta tre sa plateasca si parte la dolar si euro (inca)... Ca la Chinezi si Indieni a vandut cu 20 si cv dolari barilul... si cantitativ cu mult mai putin decat ar fi vandut in Europa... Deci si cantitate mica si pret mic si logistica si complexitate mare si tot s-a putut accepta !! La europeni cu tot cu infrastructura si retea facuta se duce avion spcula... doar pentru ca au blocad desteptii rezervele valutare rusesti pe piata internationala!!! 

      Asta e platim cu totii... 

      PS: si rusul consuma mai multa energie ca romania... si romania este independenta energetic dar dam la export cand e specula si simultan ucidem industria interna pe termen scurt.... 

      s c cret 

      PSD este la fel de responsabil ca și PNL pentru situația energetică dezastruoasă din România - o țară ce are resurse energetice suficiente pentru populația și industria ei, dar care va fi lovită cel mai tare de această criză.

      Cum poate Ciolacu să vină cu povești din astea, când el îi susține fără echivoc pe Werner, Ciucă și Popescu? Desigur că ne ia de proști. Desigur că încearcă vechiul truc de a da din gură ca și cum ai fi în opoziție când ești la putere. 

      Dar ghici ce psd-ule! Trucurile astea sunt fumate de mult. Iar tu vei sta alături de fratele tău „de dreapta” (ce glumă) în opozițe multă vreme după următoarele alegeri. 

    da ciolacul ca in 2006 -2007 -2007 de se statea in iarna fara apa calda in secoare si fara curent prin unele zone..

    sa dam exemplul si din 82 spre 90? 

    oricum pentru Romania /Europa este aberant deabinelea pretul... caci pe cap de locuitor nu consuman nici 1/4 din ce consuma statele americane, china sau alte tari... deci prostii satului pentru ca nu prea consuma sunt rugati sa plateasca mai scump... (ma refer ca trend de consum nu la socurile ciclice date de capacitatile imobiliare ce lovesc retelele de distributie consum din cauza bulelor de creditare). 

    s c cret 

    Pai zii , ciolacule , da pe goarna solutiile , .nu aburi niste pusti , da drumul la curent si la gaze , nu le tine ca Putin pentru santaj sau gargara electorala

    vorbe goale de politruc . faptele spun altceva , vezi ultima motiune de cenzura , bleah !

    Pentru PSD singurele discutii care au rost sunt despre risipa banului public si pomenile salariale. Economia si utilizarea rationala si de bun simt a resurselor nu este pe agenda psdistilor (sunt prea bogati ca sa le pese de acest aspect)

    PSD-ul nu ne-a spus niciodata cum sa facem ca sa aducem bani la buget.

    Orice prost din lumea asta poate sa cheltuiasca (dealtfel atat stie sa faca PSD-ul). Mult mai greu este sa ne dezvoltam ca sa aducem mai multi bani la buget fara sa crestem taxele si impozitele. 

    Sa economisim masiv energia la populatie

    si industrie,ca sa avem ce exporta la stapani !!! 

    cu liderii de care vorbesti esti la guvernare si ii sustii , demagogule !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb