MARCEL CIOLACU: "Zeci de milioane de euro din PNRR au fost alocate de userişti pentru servicii de consultanţă"

S.B.
Politică / 17 februarie 2022

"Zeci de milioane de euro din PNRR au fost alocate de userişti pentru servicii de consultanţă"

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a atacat dur, pe Facebook, pe cei de la USR, afirmând că "zeci de milioane de euro din împrumuturile luate prin PNRR - mai exact din banii ce vor fi plătiţi de români, cu dobânzile aferente - au fost "alocate" de userişti pentru servicii de consultanţă, "fără transparenţă, fără niciun criteriu, fără nicio fundamentare", informează news.ro.

"Consultanţă pe zeci de mii de euro! Asta îi defineşte pe aceşti umflaţi pe bani publici de la USR! După ce au aruncat România în haos cu liberalizarea energiei, nu au nicio jenă acum să îi pună pe românii sărăciţi să le plătească consultanţă de 44.000 de euro pe lună!", a scris preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu arată că "zeci de milioane de euro din împrumuturile luate prin PNRR - mai exact din banii ce vor fi plătiţi de români, cu dobânzile aferente - au fost "alocate" de userişti pentru servicii de consultanţă. Fără transparenţă, fără niciun criteriu, fără nicio fundamentare!".

"Acum poate înţelege toată lumea DE CE cei care propovăduiau "Fără hoţie în funcţii publice" s-au opus din toate puterile optimizării PNRR, solicitate de PSD. Pentru că transparenţa clamată atât de mult de aceiaşi preacuraţi userişti i-ar lăsa ca înainte de a ajunge accidental la guvernarea ţării: fără locuri de muncă, fără venituri, şomeri pe banii celor pe care tocmai i-au împovărat cu toată "consultanţa" lor!", mai spune liderul social-democrat.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că niciun angajat al Ministerului Sănătăţii nu a lucrat şi nu a văzut PNRR, fiind descoperite "destul de multe lucruri ciudate" şi că, de multe ori, valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului, dând exemplul unui proiect de cinci milioane de euro cu consultanţă de 25 de milioane. "Am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim-ministrului", a afirmat Rafila.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. BUNA ZIUA! CRED CA AR FI FOARTE UTIL DACĂ S-AR REGLEMENTA CA 50%-75% DIN FONDURILE DE CONSULTANȚĂ SĂ FIE ATRIBUITE PRIN LICITATIE AGENȚILOR ECONOMICI (CU EXPERTIZĂ IN DOMENIUL PENTRU CARE APLICA ) CU CAPITAL ROMANESC SAU MIXT IAR RESTUL SA FIE ATRIBUIT EXPERTILOR STRAINI DAR NUMAI PENTRU PROBLEME DE COMPLEXITATE TEHNICĂ DEOSEBITĂ. ( DACĂ IN CADRUL CONSULTANȚEI FAC PARTE DIRIGENȚIA DE ȘANTIER , RESPONSABILUL TEHNIC CU EXECUȚIA ȘI PARTICIPAREA PE TEREN CU CONSULTANȚĂ A PROIECTANTULUI CA ȘI PARTICIPAREA PERSONALULUI LA FAZELE DETERMINANTE IN VEDEREA AUTORIZĂRII CONTINUĂRII LUCRĂRILOR ACESTE ACTIVITĂȚI AR TREBUI FINANȚATE DIN FONDURILE DE CONSULTANȚĂ ȘI AR TREBUI EFECTUATE DE CĂTRE AGENTI ECONOMICI CU SEDIUL SOCIAL IN ROMANIA ȘI CU CAPITAL ROMĂNESC SAU MIXT ROMÂNESC+ STRAIN). CONSULTANȚA SA FIE DEFINITĂ ȘI SPECIFICATĂ (DEFALCATĂ) PENTRU FIECARE ACTIVITATE ECONOMICĂ CE APARE IN PNRR. PROPUNEREA NU SE REFERĂ NUMAI LA SĂNĂTATE CI IN SPECIAL LA ACTIVITATEA DE CONSTRUCȚII MONTAJ.

    1. Consultanta in general s-a dat la firme de apartament de care nici naiba nu a auzit. Si mai sunt si firmele straine detinute de alte firme offshore in spatele carora de obicei regasim baietii destepti.

      Iar baietii destepti sunt cei din usr,pnnr ul nu este pentru bunastatea Romaniei ci pentru bunastarea mafiotilor usr isti

      Sunt destepti si deranjeaza dar ce firme offshore ale USR-istilor ofera consultanta platita cu bani publici?

      Daca sunt altii la putere astia de ce mentin PNRR-ul daca au de castigat doar mafiotii usr-isti? 

      Banii investiti/ propusi pt investire in consult dupa modelul negativ prezentat (criticat) de Rafila sa fie imputati celor ce au aprobat investitia. Plus spor pt intentie de prejudiciu.

      Rafila este pe langa sau creeaza fakenews. Daca stie ca are dreptate sa ii dea in judecata, daca nu stie ce vorbeste sa deschida gura dupa ce il lamureste cineva care poate intelege prevederile.

    veci vecilor socialistii nu vor intelege PNNR-ul si de aceea lanseaza, cu ajutorul presei, tot felul de tampenii pe care multi le inghit!

    Consultanță fac medicii : aici e cacialma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb