Marea Britanie: Firmele de servicii financiare trebuie să-şi aleagă liber sediul după Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2017

Marea Britanie: Firmele de servicii financiare trebuie să-şi aleagă liber sediul după Brexit

Autorităţile nu ar trebui să dicteze unde sunt situate firmele de servicii financiare după Brexit, a afirmat ieri Andrew Bailey, directorul general al Autorităţii de Reglementare a Pieţelor Financiare din Marea Britanie (FCA), la o conferinţă organizată de Reuters, potrivit Agerpres.

Marea Britanie va ieşi din UE la sfârşitul lui martie 2019, fapt care a forţat unele instituţii să-şi restructureze activitatea, iar marile bănci şi-au înfiinţat noi centre de operaţiuni în interiorul blocului comunitar pentru a-şi asigura accesul la clienţii din UE.

Viitorul relaţiilor dintre Regatul Unit şi UE în domeniul financiar ar trebui să se bazeze pe cooperarea între autorităţile de reglementare "nu trebuie să reflecte exact" regulile, a declarat Bailey.

Acesta a adăugat: "Instituţiile financiare ar trebui să poată lua propriile decizii privind locul în care îşi desfăşoară activitatea, iar autorităţile nu ar trebui să dicteze unde sunt situate firmele de servicii financiare".

Marea Britanie este cea mai mare piaţă de servicii financiare din Uniunea Europeană, iar instituţiile cu sediul în Regatul Unit, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, precum Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

În prezent, aproape 30% din tranzacţiile valutare şi aproximativ 30% din întreaga creditare bancară din UE se face prin intermediul instituţiilor din City of London.

Dar, şeful Autorităţii de Reglementare a Pieţelor Financiare spune: "Atunci când aud oameni spunând că firmele trebuie să se relocheze pentru a continua să beneficieze de acces la pieţele financiare din UE, încep să-mi pun întrebări".

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că Banca Centrală Europeană va insista ca operaţiunile de clearing în euro să se efectueze în interiorul zonei euro. După Brexit, BCE vrea să-şi impună şi politica în domeniul caselor de clearing, o poziţie pe care Marea Britanie a putut să o conteste până acum, ceea ce va diminua influenţa sectorului financiar londonez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb