Marea Britanie, prima ţară din lume care autorizează pastila anti-COVID-19 dezvoltată de Merck

G.U.
Internaţional / 4 noiembrie 2021

Sursă foto: Reuters

Sursă foto: Reuters

Marea Britanie a devenit astăzi prima ţară din lume care a autorizat Molnupiravir, pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic american Merck şi Ridgeback Biotherapeutics, considerată un instrument crucial în combaterea pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Molnupiravir a fost autorizat de Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA) din Marea Britanie, care recomandă utilizarea pastilei Merck de persoanele afectate de o formă uşoară până la moderată de COVID-19 şi care prezintă cel puţin un factor de risc pentru a dezvolta o formă gravă (obezitate, vârstă de peste 60 de ani, diabet, boli cardiace).

MHRA recomandă utilizarea pastilei Merck cât mai devreme după un test COVID-19 cu rezultat pozitiv, precum şi în primele cinci zile după instalarea simptomelor, notează sursa citată, citând date clinice.

Molnupiravir este primul tratament antiviral cu administrare orală care a fost autorizat împotriva COVID-19, precizează Reuters. Pastila dezvoltată de Merck ar putea fi autorizată în curând şi în Statele Unite. Experţii agenţiilor americane cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor se vor întruni în această lună pentru a vota în privinţa unei posibile autorizări a acestui tratament.

Antiviralele precum Molnupiravir acţionează prin scăderea capacităţii virusului de a se înmulţi în organism, frânând astfel evoluţia bolii.

Administrarea acestor medicamente are un dublu scop: să permită persoanelor deja bolnave să nu dezvolte simptome grave, cât şi celor care au intrat în contact cu un bolnav să nu dezvolte maladia.

Administrat devreme, acest tratament reduce cu 50% riscul de spitalizare, potrivit unui studiu clinic realizat de grupul farmaceutic Merck, cunoscut şi sub numele MSD în afara Statelor Unite.

Guvernul britanic şi Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) al ţării vor confirma modul în care tratamentul va fi aplicat pacienţilor, informează Reuters.

"Astăzi este o zi istorică pentru ţara noastră, deoarece Marea Britanie este de acum prima ţară din lume care a aprobat un antiviral ce poate fi administrat la domiciliu împotriva COVID-19. Lucrăm cu întregul guvern şi cu Serviciul Naţional de Sănătate pentru a stabili planurile de a implementa Molnupiravir pacienţilor printr-un studiu naţional cât mai curând posibil", a declarat Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, într-un comunicat.

Guvernul britanic, care se confruntă cu unele dintre cele mai ridicate rate de infectare cu noul coronavirus din lume, a anunţat că a comandat 480.000 de cutii cu Molnupiravir.

Astfel de tratamente sunt destinate pacienţilor cu cele mai mari riscuri de îmbolnăvire, pentru a reduce astfel presiunea pe spitale.

Marea Britanie, una dintre cele mai afectate ţări din Europa de pandemia de COVID-19, cu peste 140.000 de decese, se confruntă cu o presiune în creştere asupra reţelei sale de spitale, înregistrând 1.000 de internări pe zi şi aproape 9.000 de pacienţi care sunt spitalizaţi în prezent din cauza acestei boli.

Într-o declaraţie de presă, compania Merck a declarat că se aşteaptă să producă 10 milioane de cure de tratament până la sfârşitul acestui an, iar cel puţin 20 de milioane urmând să fie fabricate în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb