Marea vulnerabilitate a statului

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 31 august 2010

Te gândeşti la Antena 3 şi la Realitatea TV, imediat ce citeşti acest paragraf din Strategia Naţională de Apărare:

"Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false des-pre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţiile statului reprezintă o (...) vulnerabilitate a statului român."

(Strategia Naţională de Apărare aprobată de Consiliul Superior de Apărare a Ţării, la 23 iunie 2010)

Şi spui:

"Da, Antena şi Realitatea sunt în campanie de presă, de dinaintea crizei şi nu o dată, au răspândit informaţii false, denigrând instituţii ale statului şi probabil că astfel presează asupra deciziei politice ca, probabil, să obţină avantaje şi este posibil ca asta să reprezinte o vulnerabilitate a statului".

Textul are, însă, o problemă: textul nu menţionează nici pe Antena3 şi nici pe Realitatea TV.

Textul are pretenţia unei generalizări, el se referă la presă în totalitate.

Dar, ca să se refere la presă în general, textul ar fi trebuit să-şi defi-nească termenii.

Pentru ca să fie general valabil, textul ar fi trebuit să precizeze ce înţelege prin "campanie de presă"; să precizeze cum decelăm că acest fenomen nedefinit al "campaniilor de presă" este declanşat de o "comandă" şi ce înţelege prin această nouă noţiune.

N-am să întind coarda răbdării cititorului, căci toate cuvintele "cheie" ale acestui text ("scopul denigrării", "răspândirea", "informaţii false", "presiunea" şi tot aşa, până la capăt), ar fi trebuit să fie definite, pentru ca strategia adoptată de Consiliul Superior de Apărare a Ţării să poată căpăta caracter de generalitate.

Intrucât aceste noţiuni nu sunt definite, strategia permite orice subiectivism în aprecieri.

De exemplu, conform textului citat, ziarul "BURSA" se află, cu certitudine, într-o campanie de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţiile statului atunci când susţine că acest text din Strategia CSAT este o idioţenie, o tâmpenie şi o mare porcărie.

Întrucât am spus-o, ne aşteptăm la numeroase avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţiile statului.

Ştiam dintotdeauna că ziarul "BURSA", cu tot ceea ce reprezintă şi cu tot ceea ce face, reprezintă o vulnerabilitate a statului.

Surpriza a fost să constatăm, însă, că o vulnerabilitate cu mult mai mare o reprezintă însuşi Consiliul Superior de Apărare a Ţării.

Sindicatele au sesizat Parlamentul European pentru declanşarea procedurii de infringement

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Aplicand regula omul sminteste locul rezulta ca CSAT sminteste locul. Corect Numai ca CSAT este condus de un om si consilierii sai. Care in comun smintesc locul ocupat vremelnic. Solutia? Alegeri anticipate generale si prezidentiale!

    stai jos, nota 3, esti dobitoc

    1. va rog sa nu implicati Z.BURSA cu inf.economice in aceasta mamaliga de presa.Dn.MAKE,critici sunt la art.politice,pe care Dv.nu le recunoasteti,dar se vad.[ex.va-ti LAUDAT ca BURSA nu cazut in capcana lansata de base ref.la taxe si impoz.cum au cazut:a3,rtv,antonescu etc.tot acolo s-a ajuns,ba mai rau.n-an vazut sa va cereti scuze.]mai sunt multe gafe,DV.avand ultimul cuvant,puteti zice orice.succesuri!

    Apropo de generalizari, uitati un titlu de articol de azi 31.08.2010 de la Realitatea TV :" Românii îşi clonează propriile carduri şi apoi pretind că le-au fost furaţi banii".

    Vedeti pe cineva din presa sa aiba o atitudine fata de aceasta generalizare ? 

    NU.  

    Este totusi influentata opinia publica din strainatate , daca o agentie de stiri preia acest titlu si il publica sa spunem intr-un ziar din Franta? 

    Eu cred ca da. 

    Asa ca dl Make, va rog sa privim si in ograda proprie.

    Cu stima 

    Inca o data observ ca Make este un veritabil aparator al libertatii de exprimare si al democratiei. Va rog sa continuati sa aparati drepturile noastre, ale jurnalistilor si ale democratiei.

    1. Make face ce trebuie! Ia o pozitie independenta fata de clanurile media, recte Realitatea -tv si Antenele dlui Voiciulescu! Pentru toti neavizatii,este bine sa stie ca economicul este legat strans de politic! Asa ca meditati la propriile ,eu zic elecubratii, ca sa nu zic altfel! Autorul acestei opinii considera ca zicala: omul sfinteste locul cu antonimul, ca efect: omul sminteste locul! Asa ca ,bravo Make! In unison cu Mihai, autorul opiniei nr 5 !

      Randul penultim rog a se citi :....ca efect: omul sminteste locul este valabila si in cazul acestui articol al lui Make ! Cu scuzele de rigoare ! A.L.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb